عباس اصلانی عنوان کرد
کارشناس ارشد پرونده هسته ای معتقد است که علاوه بر اختلاف بین سه کشور اروپایی و اروپا، بین اعضای تیم مذاکره کننده امریکایی هم اختلافاتی وجود دارد که شاهد تغییر چند نفر در تیم مذاکره کننده امریکا بودیم.
  • ۱۴۰۰-۱۱-۲۶ - ۱۵:۴۵
  • 00
عباس اصلانی عنوان کرد
آمریکا در باتلاق اختلافات تیم مذاکره کننده
آمریکا در باتلاق اختلافات تیم مذاکره کننده

به گزارش «فرهیختگان»، جدیدترین قسمت برنامه «نقش جهان»، با موضوع «آخرین تحولات در مذاکرات وین» با اجرای مهدی خانعلی زاده روی آنتن شبکه افق رفت.

در برنامه شب گذشته پیرامون موضوع ذکر شده، گفت و گویی با دکتر عباس اصلانی کارشناس ارشد پرونده هسته ای صورت گرفت.

عباس اصلانی در ابتدای این برنامه به پیشنهادات تیم مذاکره کننده ایرانی اشاره کرد و گفت: در این دور از مذاکرات آمادگی کامل تیم هسته‌ای جدید ایران، طرف غربی را تحت تأثیر قرار داد. نوع پیشنهادات تیم ایرانی نشان‌دهنده آمادگی کامل جمهوری اسلامی در دور جدید مذاکرات بوده است.

عدم برگزاری نشست کمیسیون در مذاکرات وین

وی افزود: تا به امروز خبری از حضور آمریکا در مذاکرات وین نبوده است و برخی هم اعتقاد دارند که نشست کمیسیون ها در وین برگزار نشود.

اصلانی تصریح کرد: معتقدم تا زمانی که آمریکا در درون خود به جمع‌بندی نرسیده باشد، حق حضور در مذاکرات را ندارد و به بسیاری از اهداف خود نمی رسد.

کارشناس ارشد پرونده هسته ای اضافه کرد: حقیقت این است که طرف اروپایی و آمریکایی تا این لحظه در ارائه پیشنهادات خود عملکرد کُندی داشتند و مورد انتقاد ایران هم قرار گرفت که برای به نتیجه رسیدن این دور از مذاکرات باید به فعالیتهای خود سرعت ببخشند.

فریب رسانه های غربی در مسیر مذاکرات

وی با بیان اینکه ایران با برنامه و پیشنهادات کامل به مذاکرات وین رفته، اضافه کرد: طرف غربی در حوزه رسانه‌ای در صدد برعکس نشان دادن این ماجرا بوده و با فریب و دروغ در حال القای این اتفاق هستند که ایران تصمیم جدی در این زمینه ندارد.

اصلانی با بیان اینکه پس از 5 ماه چیزی به عنوان بسته پیشنهادی از سوی آمریکا دیده شد، خاطر نشان کرد: طرف‌های مقابل می‌خواهند خودشان را فعال نشان دهند تا انفعال خود را پنهان کنند.

به گفته این کارشناس مسایل بین الملل، در این دور از مذاکرات، علاوه بر اختلاف بین سه کشور اروپایی و همچنین اروپا با آمریکا، بین اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکایی هم اختلاف نظراتی وجود داشته و شاهد این مدعا، تغییر چند نفر از تیم مذاکره کننده امریکا بوده است.

وی گفت: تا زمانیکه یک اتفاق قطعی رخ نداده، نباید اظهار نظر کرد. به بیان دیگر علاوه بر اینکه لازم است خوشبین باشیم، باید احتمال عدم توافق را هم در نظر بگیریم اما آنچه از این دور از مذاکرات می بینیم این است که به پایان یک توافق جامع نزدیک در صورتی نزدیک می شویم که آمریکاییها هم تصمیم نهایی خود را بگیرد.

اروپا به دنبال راستی آزمایی بزرگ امریکا

اصلانی افزود: آمریکا باید تحریم‌هایی ظالمانه خود علیه ایران را لغو کند که جلوی انتفاع ایران از مزایای برجام را گرفته‌ است و این میدان بزرگی برای آزمودن امریکا در این دور از مذاکرات است.

به گفته این کارشناس ارشد پرونده هسته ای؛ راستی‌آزمایی یقینا باید انجام شود به این دلیل که هم در دوران ریاست جمهوری اوباما برخی تحریم‌ها لغو نشدند و هم رفتارهای ترامپ باعث شد که نه تنها ایران بلکه اروپایی‌ها هم نسبت به آمریکا نامطمئن شوند.

وی در پایان یادآورشد: به دلیل بدعهدی های امریکا، باید تضامینی از این کشور گرفته شود تا زیر قول های خود نزند و اینطور نباشد که چند دوره مذاکرات انجام شود و روز بعد یک نفر در آمریکا همه تحریم‌ها را بازگرداند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰