• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۱-۲۴ - ۱۴:۳۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
رئیس سازمان حج و زیارت:

زیارت ارزان می‌شود

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه منشور بیانات رهبری در حوزه حج و زیارت نقشه راه ما است، گفت: زیارت را برای همه آسان می‌کنیم و سفرهای کوتاه و ارزان‌‌قیمت را برقرار خواهیم کرد.

زیارت ارزان می‌شود

به گزارش «فرهیختگان»، سیدمحمدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و‌ جدید سازمان حج و زیارت که امروز یکشنبه ۲۴ بهمن در تالار اجتماعات سازمان حج و زیارت  برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد ماه رجبگفت: از آقای اسماعیلی تشکر می‌کنم که به من اعتماد کردند و‌ وظیفه خدمت به ضیوف‌الرحمن‌ و اهل بیت علیهم‌السلام را که آرزوی دیرینه‌ام بود، به من سپردند. من خدمت آقای نواب هم گفتم که این خدمت را به پادشاهی ترجیح می‌دهم.

انقلاب اسلامی نظریه‌ها را درباره خداباوری متحول کرد

وی با اشاره به اهمیت قدرت نرم افزود: ما یک‌ موضوعی به نام قدرت نرم داریم، یعنی قدرت تاثیرگذاری و رسیدن به مطالبات بدون قهر اجبار و استفاده از سلاح. مبدع قدرت نرم، دانشمندان خارجی بودند و ‌بعد دانشمندان اسلامی به آن پرداختند.

حسینی با بیان اینکه نظریه‌پردازان در قرن بیستم ‌معتقد‌ بودند که جهان در حال حرکت به خدادوری و بی‌دینی است و ‌به نقطه‌ای می‌رسد که مردم خدا را هم باور نخواهند داشت، ادامه داد: این نظریه‌ها وقتی که انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ به پیروزی رسید، متحول شد؛ به طوری که آنها هم‌ دیدگاه خود را پس گرفتند و معتقد شدند اسلام و خداباوری‌ احیا شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه دانشمندان و نظریه‌پردازان با قدرت صیانت از داخل و‌ تأثیرگذاری بر سایر کشورها توسط جمهوری اسلامی ایران متوجه تحولات و قدرت نرم شدند، گفت: اصلی‌ترین مولفه قدرت نرم تأثیرگذاری بر فرهنگ است؛ تا جایی که می‌توان گفت فرهنگ، مولفه اصلی در قدرت نرم به شمار می‌رود که بر اساس آن سه موضوع خداجویی، عدالت طلبی و‌ معنویت مورد توجه قرار می‌گیرد.

مردم ناموس خود را یک ماه برای حج تمتع به ما می‌سپارند

وی در ادامه به اهمیت اعتماد مردم به سازمان حج و زیارت اشاره کرد و گفت: ما متولی هستیم و سرمایه ما سرمایه اجتماعی است که باید از آن حمایت و ‌صیانت کرد. گاهی شاید ما راضی نیستیم ناموس خود را با برادرمان به سفر ۱۰ روزه بفرستیم، اما مردم ناموس خود را یک ماه به کارگزاران ما در حج می‌سپارند. بنابراین، باید از این سرمایه صیانت کنیم. 

حسینی با بیان اینکه ارتقای فرهنگ زیارت هم‌ مهم است، افزود: ملت ما، ملتی مذهبی است و در سال‌های اخیر به خاطر تحریم‌های ظالمانه ارزش پول ملی بسیار کاهش یافته است، اما به محض برقراری سفر عتبات بسیاری ثبت‌نام کردند. این امر در حالی است که شرط کربلا استطاعت نیست و‌ عشق است. یکی طلا و دیگری فرش زیر پایش را می‌فروشد تا بتواند به زیارت عتبات برود. ما سالانه بیش از ۲ میلیون‌ زائر عتبات به غیر از ایام اربعین داشتیم که باید به آن توجه کنیم و در حفظ این سرمایه بکوشیم. ما هم وظیفه خود می‌دانیم که از این سرمایه صیانت کرده و ‌فرهنگ زیارت را توسعه دهیم. 

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه زیارت بخشی از قدرت نرم به شمار می‌رود، تصریح کرد: بر اساس گزارش و آمارها، ناهنجاری اجتماعی در برخی استان‌ها که به معنویت توجه بیشتری دارند، بسیار محدود است. بر همین اساس، اگر به فرهنگ زیارت و ارتقای معنویت کمک کنیم، از قدرت نرم و تاثیری ایران در داخل ‌و خارج کشور هم  صیانت کرده‌ایم‌.

هزینه‌های سفر زیارتی را کاهش می‌دهیم 

وی با اشاره به جایگاه فرهنگ حسینی برای رسیدن به معنویت بیشتر در جامعه گفت: یکی از دانشمندان قرن بیستم می‌گوید امپراطوری غرب با قدرت تسلیحاتی سرنگون نمی‌شود، اما فرهنگی که در خاورمیانه شکل گرفته و‌ کربلا و شهادت حسینی محور آن است، می‌تواند فرهنگ غرب را شکست دهد. 

حسینی با اشاره به اینکه در فرهنگ حسینی ایثار و شهادت طلبی وجود دارد، تصریح کرد: کشوری که فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام در آن نهادینه شود، شکست ناپذیر می‌شود. حس عدالت‌طلبی و خداجویی مردم و توجه رهبری به تعالی فرهنگ اسلامی و اهل بیت علیهم‌السلام، کار را برای ما آسان‌تر کرده است.

‌رئیس سازمان حج‌و زیارت با بیان اینکه نقشه راه ما بیانات رهبر معظم انقلاب در این عرصه است، گفت: ما منشوری به عنوان نقطه راه خود از بیانات رهبری در این عرصه تدوین و آن را دنبال می‌کنیم.

وی به عرصه حج تمتع و عمره مفرده نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه حج ما قدرت مانور نداریم؛ چرا که پذیرش دست طرف سعودی است. اما در عرصه عتبات دست ما بازتر است. بنابراین سعی می‌کنیم تا زیارت را برای همه آسان کنیم.

حسینی با اشاره به تاکید رییس جمهور به سفر آسان خاطرنشان کرد: ما سعی می‌کنیم تا  هزینه سفر نصف شود. با آغاز سفر زمینی عتبات که البته اعلام شده از ابتدای ماه شعبان محقق می‌شود، هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

رئیس سازمان حج و زیارت به پیش‌بینی تنوع سفرهای زیارتی عتبات اشاره کرد و افزود: ما سفرکوتاه و ارزان را اجرایی خواهیم کرد تا هر کسی با هر سلیقه بتواند به این سفر مشرف شود. علاوه بر این، سفر سوریه هم گسترش خواهیم داد. اکنون در هفته حدود سه کاروان با ظرفیت‌های ۲۵ و ۵۰ نفره اعزام می‌شوند که در مجموع ۱۰۰ نفر در هفته به سوریه سفر می‌کنند. اما ما سعی می‌کنیم تا قبل ماه رمضان همه متقاضیان به این سفر که پیش‌ثبت‌نام‌کرده‌‌اند، به زیارت حرم حضرت زینب سلام‌الله علیها مشرف شوند.

آغاز سفرهای نوروزی عتبات از ۲۴ اسفند

وی با بیان اینکه ۳۰ بهمن هم ثبت‌نام سفر نوروزی عتبات آغاز می‌شود، گفت: تلاش می‌کنیم تا به بهترین نحو این سفرها اجرایی شود تا دیگر مشتاقی نباشد که نتواند به این سفر معنوی مشرف شود. طبق برنامه‌ریزی سفرهای‌نور‌زی از ۲۴ اسفند آغاز ‌می‌شود‌ و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد که در حال برنامه‌ریزی هستیم تا اعزام‌حداکثری به عتبات و سوریه داشته باشیم.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به سفر حج تمتع تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا با وجود اینکه طرف سعودی درباره وضعیت حج تمتع اطلاع‌رسانی نکرده است، سناریوهای مختلف را بررسی و آمادگی لازم را برای این سفر معنوی کسب کنیم./ فارس

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار