
فرهیختگان «خدا را! خدارا! درباره یتیمان! مبادا گاه سیر و گاه گرسنه بمانند و حقوقشان ضایع شود... .» این آخرین وصیت حضرت علی(ع) در بستر شهادت بود.
کوچهگردان عاشق به دنبال کودکان یتیم

آخرین وصیتی که برخی در شبهای منتهی به شهادت آن حضرت در ماه مبارک رمضان اجرا میکنند و با کوچهگردی در بخشهای آسیبپذیر شهر برای کودکان بیسرپرست و بد سرپرست آذوقه میبرند.
امسال نیز همزمان با ماه رمضان جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی(ع) که یک سازمان مردم نهاد است که در حوزه کودکان کار فعالیت دارد هجدهمین آیین کوچه گردان عاشق را برای شکستن روزه فقر کودکان محروم سرزمینمان برگزار میکند تا در شب شهادت مولای محرومان، به هشت هزار خانواده شناسایی شده در سراسر کشور کمکهای مردمی را برساند. تاکنون از هشت هزار کیسه خواربار و آذوقه، 730 کیسه با کمکهای مردمی تامین شده است.
کوچه گردان عاشق
آیین کوچه گردان عاشق، مراسمی است که از سال ۱۳۷۸ آغاز شده و در این مدت گروهی از جوانان که اغلب آنها هم دانشجو هستند، کیسههای مایحتاج مورد نیاز یک ماهه خانوادههای محروم را در شبهای قدر، به تأسی از کوچه گردیهای عاشقانه و سیره عملی زندگی مولا علی(ع)، به در خانههای این افراد میبرند. مهدی. ر یکی از فعالان این طرح میگوید: «خانوادههای فقیر و کم درآمد زیادی در خیابانها و کوچههای شهرهایی که زندگی میکنیم حضور دارند. اما شاید دیدن این تصاویر برای ما عادی شده باشد. این در حالی است که مقتدای ما که حضرت علی(ع) است بزرگترین ویژگیاش رسیدگی به محرومان بوده است. ما وظیفه داریم که این وجه را جدی بگیریم و در ایام ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است برای پرداختن به افراد محروم جامعه.»
اجرا و برگزاری طرح
بر اساس گزارشی که جمعیت دانشجویی امام علی منتشر کرده است، این طرح دارای کمیتههای شناسایی، کمیته تهیه مایحتاج و کمیته اجرای مراسم است. کمیته شناسایی، در طول سال با بهرهگیری از نیروهای آموزش دیده، به شناسایی محلهها و خانوادههای فقیر و بررسی نیاز و درجهبندی میزان فقر آنها میپردازد. خانوادههایی که در لیست خانوادههای درجه یک قرار بگیرند، خانوادههایی هستند که بنا به دلایل مختلف حتی از تامین خوراک و قوت لایموت نیز عاجزند و اغلب کودکان آنها دچار سوء تغذیه هستند. این خانوادهها لیست اصلی خانوادههای تحت پوشش طرح کوچه گردان را تشکیل میدهند. از سوی دیگر کمیته تامین مایحتاج نیز با صلاحدید متخصصان تغذیه، اقلام مفید و ضروری سبد تغذیه خانوارها تعیین میشود و سپس این کمیته سعی میکند با تامین بودجه لازم از طریق کمکهای مردمی و حامیان مالی شامل بنگاههای اقتصادی، به تهیه مایحتاج مورد نیاز و مواد غذایی از محلهای مناسب با حداقل هزینه بپردازد. انبار، بستهبندی و پخش بیش از هشت هزار کیسه مواد غذایی، ساماندهی آدرس خانوادههای محروم، ساماندهی افراد مدعو در شب مراسم، ساماندهی ماشینهای شخصی و وانت، تهیه افطاری و سحری برای میهمانان و … از سایر کارهایی است که در این آیین انجام میشود. اقلام اصلی موجود در کیسهها شامل برنج، روغن، گوشت، مرغ، عدس، لوبیا قرمز، نخود، قند، شکر، رب گوجه فرنگی، خرما، پنیر، ماکارونی، چای، تن ماهی، مایع ظرفشویی، پودر لباسشویی، شامپو، صابون و خمیردندان است.
