• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۱-۱۷ - ۱۱:۴۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
زارع خبر داد؛

یارانه نقدی در سال آینده افزایش نمی‌یابد

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: مبلغ یارانه‌ها همانند امسال باقی خواهد ماند و منابعی برای افزایش میزان نقدی یارانه‌ها نداریم.

یارانه نقدی در سال آینده افزایش نمی‌یابد

به گزارش «فرهیختگان»، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس امروز (یکشنبه ۱۷ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران، در تشریح مصوبات این کمیسیون، گفت: کلیه دستگاه‌ها بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان بورس اوراق بهادار، نیروی انتظامی، خزانه‌داری کل کشور، بیمه مرکزی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف شدند که اطلاعات مورد نیاز وزارت تعاون را به صورت آنلاین و رایگان در راستای تکمیل پایگاه رفاه ایرانیان در اختیار وزارت مذکور قرار دهند و وزرات تعاون هم مکلف شد که مباحث امنیتی در این حوزه را در نظر گیرد.

وی بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، سال آینده حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دستگاه‌ها و مراکز و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به سایر دستگاه‌های اجرایی و نیز دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز دارند و اعضای هیأت علمی آنها از طریق مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم به کارگیری شدند، با حقوق اعضای هیأت علمی غیر بالینی دانشگاه‌های وابسته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همسان سازی خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: همچنین مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از محل منابع صندوق ملی مسکن برای سامانه ملی املاک و مسکن کشور، سامانه ثبت نام و پالایش متقاضیان و سامانه کنترل طرح‌های برنامه تولید جهش مسکن اختصاص یافت. از محل تنخواه‌گردان ۵۵۰ میلیارد تومان برای جمعیت هلال احمر و ۱۸۷ میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت برای اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یافت.

زارع اظهار داشت: بر اساس یکی دیگر از مصوبات، ۲۵ درصد از محل درآمد حاصل از واردات خودرو به حوزه‌های خطوط ریلی اعم از قطار عادی، برقی و قطار شهری و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خطوط ریلی با اولویت مناطق محروم اختصاص یافت. همچنین مالیات هر واحد مسکن مهر ۳۰۰ هزار تومان مشخص شد که صرف آماده‌سازی و محوطه سازی زیربنایی و روبنایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: مبلغ یارانه‌ها همانند امسال باقی خواهد ماند و منابعی برای افزایش میزان نقدی یارانه‌ها نداریم.

وی بیان کرد: دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ حذف ارز ترجیحی را پیش‌بینی کرده بود تا از محل منابع درآمدی آن مبلغ یارانه‌ها را افزایش دهد. کمیسیون تلفیق بودجه ضمن مخالفت با حذف ارز ترجیحی به دلیل بروز مشکلاتی برای تأمین معیشت مردم، ۹ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی در سال آینده در نظر گرفت.

زارع ادامه داد: کمیسیون تلفیق همچنین از محل یارانه پیش بینی شده در تبصره ۱۴ حدود ۳ میلیارد دلار برای خرید گندم با نرخ ۹,۵۰۰ تومان در نظر گرفت. بر این اساس یارانه‌ها با همان مبلغ قبلی باقی خواهد ماند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در خصوص ارسال نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: هفته گذشته رئیس جمهور با هدف تقویت سازمان بورس و اوراق بهادار و کاهش نرخ خوراک پتروشمی‌ها و نرخ سوخت گازی پتروشیمی‌ها نامه‌ای با مضمون اصلاحی این موارد در لایحه بودجه سال آینده به مجلس ارسال کرد.

زارع اظهار داشت: طبق مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق بودجه، ثبت نام برای سرپرست خانوارهایی که یارانه آن‌ها قطع شده است، امکانپذیر خواهد شد. این افراد می‌توانند به سامانه الکترونیکی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کرده و ثبت نام کنند تا بعد از بررسی مجدد، یارانه آن‌ها برقرار شود.

وی تصریح کرد: با موافقت اعضای کمیسیون تلفیق بودجه مالیات هر واحد مسکن مهر ۳۰۰ هزار تومان تعیین شد که منابع درآمدی حاصل از این مالیات برای آماده سازی، زیربنایی و روبنایی مسکن مهر هزینه خواهد شد. هزار میلیارد تومان نیز از سرجمع ده هزار میلیارد تومان اموال منقول و غیرمنقول و زمین‌های مازاد وزارت راه و شهرسازی برای احداث راه‌های عشایری اختصاص پیدا کرد. همچنین ۲ درصد از حقوق مالکانه سهم معادن استان‌ها نیز برای بهسازی جاده‌های مربوط به همان منطقه و استان در سال آینده اختصاص خواهد یافت./ مهر

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار