• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۱-۱۱ - ۱۰:۲۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۱
  • 2
  • 0

نامه‌ بسیج دانشجویی خطاب به امیرعبدالهیان

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای وزیر امور خارجه نوشت: بیان مجدد راهبرد مذاکره با آمریکا بعد از تجربه هشت ساله دولت سابق و تحمیل برجام نافرجام چه معنا دارد؟!

نامه‌ بسیج دانشجویی خطاب به امیرعبدالهیان

به گزارش «فرهیختگان»، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای خطاب به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور، تاکید کرد: دولت و وزارت خارجه، مطابق فرمایش رهبر انقلاب تمام تلاش خود را جهت خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه با حفظ عزت و اقتدار ملی انجام دهد.

متن نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور به شرح زیر است:

بسمه تعالی 

تنها راه در پیش پای ملّت ایران عبارت است از قوی شدن؛ باید تلاش کنیم قوی بشویم؛ ما از مذاکره هم ابائی نداریم؛ البتّه نه با آمریکا، با دیگران؛ امّا نه از موضع ضعف، از موضع قوّت،  موضع قدرت.سخنان رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۷ 

جناب آقای دکتر حسین امیرعبداللهیان

وزیر محترم امور خارجه 

سلام علیکم 

نیک مستحضرید مردم شریف ایران با رای خود در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، خواستار تغییر ریل گذاری، سیاست گذاری و سیاست ورزی کارگزاران قوه مجریه و تغییر راهبرد اساسی کشور، از گره زدن همه مشکلات به خارج از کشور و مذاکرات هسته ای به تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و تعامل حداکثری با تمامی کشور های دنیا و استفاده از ظرفیت های منطقه‌ای شدند.

دولت سیزدهم نیز با این شعار کار خود را آغاز کرد که البته  تغییر رویه خصوصا در وزارت خارجه ملموس و نمایان بوده‌است و توفیقات متعددی را مثل پیوستن ایران به پیمان شانگهای، انعقاد قرار داد سوآپ گازی و دیپلماسی فعالانه جهت واردات واکسن کسب نموده که جای تقدیر و تشکر دارد. 

وزیر محترم امور خارجه 

در روزهای گذشته در باب مذاکرات هسته ای و مذاکره مستقیم با آمریکایی‌ها ذیل برجام، از سوی شما مواضعی اتخاذ شده است که منجر به ابهامات، سوالات و سواستفاده رسانه های بیگانه خارجی و اذناب و پادوهای سیاسی و رسانه ای داخلی شان شده است.

در ادامه نکاتی در خصوص موارد ذکر شده بیان خواهد شد:

سیاست فشار حداکثری ترامپ که بایدن نیز همان مسیر را پی گرفته به شکست انجامیده و غرب در مقابل ایران ناگزیر  دچار سردرگمی عظیمی گردیده و به دنبال روش‌های جدید برای سلطه‌گری و محدود کردن سرعت پیشرفت کشور است. 

در دور جدید مذاکرات هسته‌ای که شروع آن در دولت سابق بود، رهبر معظم انقلاب با بیانی صریح و شفاف فرمودند که ایران هیچ‌گونه مذاکره مستقیمی با آمریکایی ها ندارد و فقط بعد از لغو همه تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن از سوی ایران، آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از اعضای ۱+۵ به برجام برگردد. هندسه و چارچوب ترسیم شده کاملا مشخص است؛ آمریکایی ها به تعهدات خود در برجام عمل نکرده اند و با وقاحت مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده اند و اگر قصد بازگشت به برجام را دارند باید تمامی تحریم ها را لغو کنند. 

حال سوال از جنابتان این است که مگر نقطه ابهامی در این مسیر ترسیم شده وجود دارد که نیاز به مذاکره داشته باشد؟! مگر اقدام مثبتی از آمریکایی ها دیده اید که پالس مذاکره می فرستید؟! نه در عمل و نه حتی در بیان مگر تغییری مشاهده کرده اید که دم از مذاکره با قاتلان شهید حاج قاسم سلیمانی می زنید؟! 

جناب آقای امیر عبداللهیان 

به راستی آیا گمانتان این است که آمریکایی ها در صورت شکل گیری مذاکراتی جدید، مطالباتی فراتر از برجام مطرح نمی کنند؟! آیا هنوز هم فکر می کنید آمریکایی ها به برجام با همه مزایا و امتیازاتش راضی هستند و به دنبال برجام منطقه ای و موشکی و.... نیستد؟! 

بیان مجدد راهبرد مذاکره با آمریکا بعد از تجربه هشت ساله دولت سابق و تحمیل برجام نافرجام که به تعبیر رهبری انقلاب خسارت محض بود چه معنا دارد؟! چه زمانی قرار است از مسیر رفته شده عبرت گرفت و دل به سراب های واهی نبست؟

چند بار رهبر حکیم انقلاب باید زنهار دهند مسئولین را از اعتماد بی مبنا به آمریکایی ها؟! مگر ایشان بیان نداشتند که مطرح کردن مذاکره با آمریکا یا از سر حماقت است و یا از سر خیانت؟! 

رهبر انقلاب معتقد است مذاکره با آمریکا، نه راه‌حل مشکلات کشور است و نه به نتیجه می‌رسد و نه سودی برای کشور دارد. فرق ندارد جناب ظریف مذاکره کننده باشد یا بهزاد نبوی، یا حسن روحانی، یا علی اکبر صالحی یا امیرعبداللهیان یا باقری کنی! تجربه هشت سال گذشته پیش روی ماست. 

ایشان در سال ۹۷ به صراحت فرمودند: «در قضیّه‌ برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجه‌‌ ما با آنها صحبت کند؛ ضرر کردیم.» 

جریان انقلابی خود را مقید به نظرات رهبری می داند نه جریان و افراد و گروه هایی که به اسم انقلاب و انقلابی گری امروز از مذاکره مستقیم با آمریکایی ها سخن به میان می آورند. این همه روشنگری رهبر انقلاب درباره «ممنوعیت مذاکره مستقیم با آمریکا» بس نبود که حالا برخی حضرات به راحتی دچار فراموشی شده اند و از احتمال مذاکره مستقیم حرف می زنند؟ 

مگر شخص ایشان نفرمودند مذاکره با آمریکا معنایی ندارد. چون آنان قابل اعتماد نیستند. چون هدف آمریکا حل شدن مشکل نیست. آنها دنبال نفوذ و دیکته کردن فرامین خود هستند. حالا مذاکره‌کننده هر که باشد! مگر در جلسه آخر با هیئت دولت سابق به صراحت نفرمودند دولت شما باید دولت عبرت باشد برای دولت های آینده! که مشکل اقتصاد کشور با مذاکره حل نخواهد شد و آمریکا قابل اعتماد برای مذاکره نیست؟

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار