محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف ایران در گفتوگو با «فرهیختگان» در خصوص قیمت گذاری در حوزه پوشاک گفت: «نرخ پوشاک بسته به کیفیت پارچه و دوخت تعیین میشود، مثلا لباسهایی با دو دوخت و نوع پارچه آن که چند درصد نخ باشد میتواند بر قیمت نهایی پوشاک تولیدشده تاثیر بگذارد.
وی ادامه داد: درحال حاضر 95 درصد پوشاک حاضر در کشور، توسط صنفهای مختلف پوشاک تولید میشود که علت آن افزایش قیمت ارز و افزایش حمایتهای دولت از صنوف تولیدی در این حوزه است. اما در زمان فروش فروشندگان مجبور هستند پوشاک را به مشتری بهعنوان ترک یا چینی درجه یک معرفی کنند، زیرا به علت فرهنگ غلطی که در جامعه وجود دارد خریداران تمایل به خرید کالاهای این کشورها دارند و تمایلی به خرید کالای تولید داخل ندارند. این مشکل فرهنگی تا جایی پیش رفته که حتی گاهی حاضر به خرید جنس درجه پایین ترک هستند اما حاضر نیستند جنس درجه یک ایرانی را خریداری کنند. بنابراین تولیدکنندگان داخلی از بازار مارکهای ترکیهای و چینی خریداری کرده و پس از تولید محصول به آنها نصب میکنند تا مشتری تصور کند کالای خریداریشده ایرانی نیست.»
مجتبایی درباره مواد اولیه تولید پوشاک تاکید کرد: «در حوزه پارچه و اکسسوری کمی ضعف داریم و از محصولات وارداتی استفاده میکنیم اما در حوزه تولید پوشاک اینطور نیست. برندهایی در ایران وجود دارند که تشخیص تولید داخلی بودن آنها کار دشواری است، زیرا این کالاها از کیفیت دوخت بالایی برخوردار هستند. درواقع برخی افراد در حوزه پوشاک پول برای خرید برند میدهند نه برای خرید کیفیت؛ که همین امر تاکنون به اقتصاد ایران آسیبهایی وارد کرده است. هرچقدر از تولیدات خوب ایرانی حمایت شود نهتنها سایر تولیدکنندگان برای تولید محصولات بهتر ترغیب میشوند بلکه زمینه افزایش اشتغال در کشور نیز ایجاد شده و همه این عوامل موجب میشود قدرت اقتصادی در ایران شکل بگیرد.»