• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۱-۰۵ - ۰۱:۱۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
احسان سلطانی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

رئیس‌جمهور تغییرات اقتصادی را به‌صورت شفاف بگوید

مردم می‌خواهند بدانند چه زمانی می‌توانند اقتصادی باثبات داشته باشند. اقتصادی که ارزش پول‌شان از دست نرود، برای اینکه بتوانند کار کنند و زندگی خودشان را بهبود ببخشند. الان مردم چیزی که برایشان مهم است این موارد است.

رئیس‌جمهور تغییرات اقتصادی را به‌صورت شفاف بگوید

ساعت 21 امشب، شبکه یک میزبان چهارمین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس دولت سیزدهم، سیدابراهیم رئیسی با مردم خواهد بود. این گفت‌وگو در بسیاری از دولت‌ها جنبه نمایشی داشته و روسای قبلی دولت‌ها صرفا به کلی‌گویی از شرایط کشور پرداخته‌اند اما رئیس دولت سیزدهم در سه گفت‌وگوی پیشین خود سعی کرده رویه اشتباه دولت‌های قبلی را تکرار نکند. بااین‌حال اما هنوز تا گفت‌وگوی مطلوب با مردم فاصله جالب‌توجهی وجود دارد. بدون‌شک مهم‌ترین موضوعی که این روزها دغدغه اصلی مردم است، اقتصاد و معیشت آنهاست. سراغ احسان سلطانی، کارشناس مسائل اقتصادی رفتیم تا پیشنهادهایش به رئیس دولت سیزدهم برای گفت‌وگو با مردم را بیان کند. او در ابتدا با اشاره به مهم‌ترین موردی که مردم دوست دارند بشنوند، می‌گوید: «مهم‌ترین چیزی که مردم دوست دارند از رئیس‌جمهور خودشان بشنوند این است که از لحاظ اقتصادی و معیشتی، موارد امیدوارکننده اقتصادی را بیان کند. یعنی رئیس دولت به‌صورت شفاف بگوید که چه اتفاقاتی در زمان حال انجام می‌شود و در زمان آینده بناست انجام شود. به‌عبارتی از لحاظ اقتصادی ما کجا خواهیم رفت و آینده اقتصادی کشور کجا خواهد رفت. آن‌چیزی که مردم دوست دارند بشنوند این است که قدرت خریدشان تا چه میزان تامین می‌شود؟ و به‌صورت کلی گفته نشود که شرایط رو به بهبود است، بلکه علل و عوامل آن را هم بیان کنند.»

سلطانی مجدد بر این تاکید می‌کند چیزی که مردم می‌خواهند بشنوند این است که قدرت خریدشان تا چه زمانی بهتر شده و به چه میزانی خواهد شد. او در این‌باره معتقد است: «مردم می‌خواهند بدانند چه زمانی می‌توانند اقتصادی باثبات داشته باشند. اقتصادی که ارزش پول‌شان از دست نرود، برای اینکه بتوانند کار کنند و زندگی خودشان را بهبود ببخشند. الان مردم چیزی که برایشان مهم است این موارد است. دغدغه مردم را همه می‌دانیم که مسائل اقتصادی است، بنابراین رئیس‌جمهور به‌طور مشخص از این صحبت کند که می‌خواهد چه کارهایی را برای مردم ظرف مدت 6ماه یا تا سال آینده انجام دهد. چیز دیگری که مردم دوست دارند در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی بشنوند این است که بناست چطور اقتصاد کشور مدیریت شود. نه صرفا کلی‌گویی، بلکه بگویند چه می‌کنند و مردم باید چه کنند؟ به‌عبارتی نهادهای حاکمیتی، دولتی و خصولتی درخصوص این تحریم‌ها چه می‌خواهند بکنند. تحریم‌ها قرار است مجدد چه بشوند؟ همین مثال کوچک را بزنم که در این کشور پول هست ولی برنامه‌ای مشخص برای اقتصاد نیست؛ سود یک شرکت یا بنگاه خصولتی در 9ماهه اول امسال به نظر شما چقدر بوده است؟ رقم باورکردنی نیست. این رقم برابر با کل یارانه‌ای است که دولت به مردم می‌دهد؛ یعنی 53 هزار میلیاردتومان. ده‌ها از این مورد داریم. بعد دولت از کسری بودجه می‌گوید، بعد می‌بینیم که در سیاست تحریم‌ها این بنگاه‌های خصولتی و دولتی سود می‌گیرند. مردم می‌خواهند بدانند این شرکت‌های دولتی و خصولتی با شرایط ادامه تحریم‌ها فربه‌تر می‌شوند یا کوچک‌تر. مردم می‌خواهند بشنوند چه زمانی این روند متوقف خواهد شد و اگر این میزان ارز وجود دارد، چرا باید با حذف ارز 4200 مردم هزینه بدهند؟ چرا نهادهای حاکمیتی و بنگاه‌های خصولتی و بانک‌های خصوصی سود ببرند. اینها چیزهایی است که مردم می‌فهمند اما دولت باید شفاف اینها را با مردم در میان بگذارد.»

در ادامه، احسان سلطانی به سیاست‌های دولت درخصوص ارز ترجیحی(ارز 4200) می‌پردازد و در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه مردم می‌خواهند درباره ارز 4200 چه بدانند، می‌گوید: «دولت می‌گوید به‌خاطر فسادی که در تخصیص ارز 4200 وجود دارد، می‌خواهم آن را حذف کنم. ارز 4200 در این شرایط اقتصادی، واقعا یک کمکی به مردم بود که بتوانند کالاهای اساسی ازقبیل مرغ و گوشت را بخرند، اگر دولت واقعا نتواند فساد ناشی از این را کنترل کند، یعنی این پالس را به مردم می‌دهد که توانایی مقابله با یک فساد ساده را هم ندارد و این مردم را ناامید می‌کند. دولت اگر می‌خواهد عدالت برقرار کند، باید مبارزه با فساد انجام دهد و عدم حذف ارز 4200 یکی از مصادیق مبارزه با فساد است. بنابراین باید مردم حس کنند که اتفاقی افتاده و این دولت با دولت روحانی فرق دارد. و این گفت‌وگوها باید به عمل تبدیل شود.»

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان به ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت اشاره کرده و شرح می‌دهد: «مردم نباید تاوان ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت را بدهند. این مشکل باید برای مردم شفاف بیان بشود. مردم باید تفاوت بین زمان دولت رئیسی و روحانی را متوجه بشوند. رئیسی باید بیاید بگوید چه تغییراتی اعمال کرده. رئیس‌جمهور باید تغییرات را به‌صورت شفاف بازگو کند. زمان روحانی به فکر اقتصاد آزاد و بازار آزاد بودند و با مردم هرطور که می‌خواستند رفتار می‌کردند. مردم می‌خواهند تغییرات در دولت رئیسی را بدانند، اینها سوال‌ها و دغدغه‌های مردم است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار