به گزارش «فرهیختگان»، جدیدترین قسمت برنامه «جهان آرا» با موضوع «نگاهی به چهار دهه سیاستگذاری زنان» و با اجرای امیرحسین ثابتی به روی آنتن شبکه افق رفت.
در برنامه شب گذشته «جهان آرا»، پیرامون موضوع ذکر شده، گفت و گویی با فاطمه شجاعی کارشناس ارشد مطالعات زنان و عاطفه خادمی پژوهشگر حوزه سیاستگذاری زنان صورت گرفت.
عاطفه خادمی در ابتدای این برنامه گفت: انحراف در حضور بانوان در ساختار حاکمیتی، از دوران سازندگی شروع شد و مرحوم هاشمی به وعدههای انتخاباتی خود در مورد زنان هم عمل نکرد.
وی افزود: هاشمی در حلقه نزدیکان خود نگاه خوبی به مسئله زنان داشته است، یعنی طیفی از بستگان نزدیکش روی او اثرگذار بودند ولی در حوزه ساختاری، یک دفتر برای بانوان ایجاد میکند و برای آن سرپرست تعیین میکند.
خادمی گفت: در کشور ما، هر چه به صورت اختصاصی برای بانوان راهاندازی میشود، وضعیت بدتر میشود، میگویند زنان آن ساختار را گرفتهاند، به دیگر کارها چه کار دارند؟
وی افزود: در دوره احمدینژاد هم فضای التقاطی راجع به مسئله زنان به وجود آمد و شخص رئیس جمهور، ایجاد حاشیه کرد.
خادمی با بیان اینکه نیازمند یک رستاخیز فرهنگی بر مبنای گام دوم انقلاب در حوزه زنان هستیم، گفت: ریشه خیلی از مسائل در حوزه فرهنگ، به هویت زن مسلمان، تکریم و منزلت او بر میگردد، اینها ارکان گفتمانی انقلاب اسلامی هستند.
فاطمه شجاعی در ادامه برنامه بیان کرد: به لحاظ ساختاری، زنان در عمیقترین لایههای حاکمیتی حضور دارند و این امکان در کشورمان فراهم شده است، در واقع به لحاظ ساختاری به درستی پیش رفتهایم.
کارشناس مسائل زنان در ادامه گفت: کسی که از کشور فرار کرده، زمانی تئوریسین مسائل زنان در کشور ما بوده است.
وی بیان کرد: دعوای کودک همسری در کشور ما به انحراف رفته است، سن ازدواج را بهانه میکنند که دستورات خارجی را در کشور اجرایی کنند ولی درد اصلی کودک همسری را علاج نمیکنند.
به گفته شجاعی در زمان دولت روحانی، نشستی با عنوان ظاهری بهداشت جنسی اما در باطن برای قانونی کردن تن فروشی زنان و ارائه خدمات به آنها برگزار شد، آن هم با جامعه هدف مردان متاهل!
وی در ادامه اظهار کرد: از طریق ساختارهای رسمی حاکمیتی، مسائل آزادی جنسی مطابق فرهنگ جهانی را آموزش میدادند بدون اینکه به مسائل شرعی و اسلامی، فرهنگ ایرانی و بومی توجه کنند، صرفا دستورالعملهای جهانی را ملاک قرار دادند.