همزمان با مذاکرات وین و آغاز اجرایی شدن قرارداد با چین، رئیس‌جمهور امروز به مسکو می‌رود
وضعیتی که دو کشور ایران و روسیه به‌لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی با آن مواجه هستند، اهمیت ویژه‌ای به سفر رئیسی به روسیه بخشیده است. ایران و روسیه با استفاده از ظرفیت‌های فراوانی که در حوزه انرژی و حمل‌ونقل از آن برخوردارند، می‌توانند در راستای کاهش اثر تحریم‌های اقتصادی که با آن مواجهند از آنها بهره ببرند.
  • ۱۴۰۰-۱۰-۲۹ - ۰۰:۱۰
  • 10
همزمان با مذاکرات وین و آغاز اجرایی شدن قرارداد با چین، رئیس‌جمهور امروز به مسکو می‌رود
بازسازی دیپلماسی
بازسازی دیپلماسی
علی مزروعیخبرنگار

علی مزروعی، خبرنگار گروه سیاست: سفر امروز سیدابراهیم رئیسی به روسیه سومین سفرخارجی است که رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران انجام می‌دهد. مطابق بیانیه‌ای که روز گذشته و در آستانه سفر رئیسی، کاخ ریاست‌جمهوری روسیه (کرملین) منتشر کرده است، روسای جمهور دو کشور امروز با یکدیگر دیدار خواهند داشت. در دیدار امروز پوتین و رئیسی، دو طرف درباره تمامی مسائل مرتبط با همکاری‌های دوجانبه، شامل اجرای پروژه‌های مشترک اقتصادی، موضوعات بین‌المللی و اجرای برجام بحث و تبادل‌نظر خواهند کرد. پیش از این نیز علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم جزئیاتی از برنامه سفر رئیس‌جمهور ایران به روسیه را در حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرده بود.

مطابق با آنچه سخنگوی دولت گفته است، رئیس‌جمهور در جریان این سفر علاوه‌بر دیدار با ولادیمیر پوتین، در مجلس دومای روسیه نیز سخنرانی خواهد داشت و دیدار با فعالان اقتصادی و نفتی و نیز حضور در دانشگاه از دیگر برنامه‌های رئیسی در روسیه است. محور مباحث و جلسات سیدابراهیم رئیسی در این سفر ‌توسعه صادرات به روسیه و تقویت ارتباطات تجاری و اقتصادی است. وضعیتی که دو کشور ایران و روسیه به‌لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی با آن مواجه هستند، اهمیت ویژه‌ای به سفر رئیسی به روسیه بخشیده است. ایران و روسیه با استفاده از ظرفیت‌های فراوانی که در حوزه انرژی و حمل‌ونقل از آن برخوردارند، می‌توانند در راستای کاهش اثر تحریم‌های اقتصادی که با آن مواجهند از آنها بهره ببرند. در حوزه حمل‌ونقل، تکمیل (کریدور) شمال-جنوب که بخش مهمی از آن محقق شده است، یکی از موارد پراهمیتی است که باید در سفر رئیس‌جمهور به روسیه به آن پرداخته شود. همکاری در زمینه مهار بحران‌های امنیتی حاکم در منطقه از دیگر مواردی است که بر اهمیت سفر رئیسی به مسکو افزوده است. رئیسی پیش از سفر به روسیه در راستای رویکرد دولت سیزدهم برای افزایش حداکثری ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه، به تاجیکستان و ترکمنستان نیز سفر کرده بود.

سفر‌هایی که رئیسی تاکنون به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران در آن حضور داشته نشان‌دهنده اهمیت دیپلماسی منطقه‌ای در نگاه دولت به سیاست‌خارجی است. عضویت در پیمان شانگهای، حضور فعالانه در سازمان همکاری اقتصادی اکو، سفرهای منطقه‌ای امیرعبداللهیان، وزیرخارجه ایران به کشورهای عربی منطقه و نیز سفر او به چین، برخی از اقدامات دولت سیزدهم در مدت چند ماهه‌ای است که فعالیت خود را آغاز کرده است. حجم تعاملاتی که دولت سیزدهم در حوزه منطقه‌ای به موازات پیشبرد مذاکرات وین ایجاد کرده است، این گزاره را اثبات می‌کند که دولت سیزدهم تلاش داشته تا از گره‌خوردن سیاست‌خارجی صرفا به مذاکرات با طرف غربی‌ اجتناب کرده و سبد دیپلماسی خود را تنوع ببخشد. سیاستی که خبر‌های مذاکرات وین نشان می‌دهد پشتوانه‌ای برای ایران قرار گرفته و تا حد زیادی بر پیشبرد مذاکرات به‌سمت موفقیت نیز موثر بوده است.

در ادامه گزارش امروز «فرهیختگان» در گفت‌وگو با کارشناسان مسائل بین‌الملل به بررسی جزئی‌تر ابعاد مختلف سفر رئیسی به مسکو خواهیم پرداخت.

در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:

ولی کالجی، پژوهشگر ارشد اوراسیا در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مطرح کرد
تنوع در سبد دیپلماسی لازمه توازن روابط ایران و روسیه (لینک)
 
حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
دولت رئیسی برای حل مشکل تبادلات طرح جدیدی به روس‌ها ارائه داده است (لینک)
 
نعمت‌الله ایزدی، سفیر اسبق ایران در روسیه در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
تعامل با درایت با شرق تامین‌کننده منافع ملی‌ است (لینک)
 
برخی رسانه‌ها از احتمال انعقاد توافق خرید سلاح در جریان سفر رئیس‌جمهور ایران به روسیه خبر می‌دهند
آیا SU-35 وارد ایران می‌شود؟ (لینک)
 
«فرهیختگان» از لزوم همکاری‌های علمی با دانشگاه‌های روسی خبر می‌دهد
مراکز آکادمیک روس؛ ظرفیت مهم برای رفع تحریم‌های علمی علیه ایران (لینک)
 
عضو هیات‌علمی دانشگاه گیلان:
همکاری با روسیه می‌تواند تحریم‌های علمی را بی‌اثر کند (لینک)
 
مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه مازندران:
ظرفیت خوبی برای ارتباط با دانشگاه‌های روسی در حوزه‌های مختلف وجود دارد (لینک)
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰