• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۲۶ - ۱۰:۰۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
وقتی «دیوار» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شود

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری

در حالی که تقلب در هر گونه امتحان جرم به شمار می‌آید اما بازار آن در پلتفرم‌های خارجی و داخلی از جمله دیوار و آپارات به منظور کسب نمره غیرقانونی در آزمون‌های مجازی و حضوری داغ است.

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری

به گزارش «فرهیختگان»، این روزها که بسیاری از دانشگاه‌ها امتحانات را آغاز کرده‌اند بازار تقلب نیز طرفدارانی پیدا کرده است؛ به طوری که با یک جستجوی ساده در بازارهای خرید و فروش مجازی آگهی‌های متعددی تحت عناوینی همچون «کمک در امتحانات» یا آموزش در شب امتحانات به چشم می‌خورد. وقتی به این آگهی‌ها رجوع و از آن‌ها پرسیده می‌شود که «آیا سؤال امتحان را حل می‌کنید؟»، پاسخ آگهی‌دهندگان مثبت است و نام و تاریخ امتحان را جویا می‌شوند.

یکی از افرادی که در سایت دیوار آگهی کمک در امتحانات را منتشر کرده به خبرنگار آنا می‌گوید می‌تواند در امتحانات حاضر شود و سؤالات را حل کند. وی این اطمینان را می‌دهد که پاسخ سؤالات را به‌درستی حل خواهد کرد و عنوان می‌کند که هزینه پاسخ به سؤالات را قبل از آزمون دریافت می‌کند.

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

فردی دیگری که آگهی تدریس فیزیک منتشر کرده می‌گوید در امتحان نیز شرکت می‌کند و با دریافت اطلاعات آزمون می‌تواند در موعد مقرر، آنلاین و در امتحان حاضر شود.

دانشجوی دیگری که خود امتحان دارد آگهی منتشر کرده تا نیروی کمکی برای خود بیابد. وی که امتحان روانشناسی دارد حاضر است ۵۰۰ هزار تومان برای رفع اشکال پرداخت کند اما به نظر می‌رسد که این ادبیات شب امتحانی، برای پرداخت این مبلغ به فرد دیگری به منظور شرکت در آزمون به جای خودش باشد.

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

با یک حساب سرانگشتی در این ایام حدود ۸۰ درصد افرادی که در دیوار آگهی تدریس خصوصی داده‌اند حاضرند در شب امتحان نیز مشارکتی فعال داشته باشند و با توجه به سوابق گذشته سوء استفادها از پلتفرم‌های دیوار، کسانی که به‌صورت علنی قصد شرکت در آزمون‌های دیگران را دارند، به صراحت آگهی «شب امتحان» منتشر می‌کنند.

این یک قسمت ماجراست چراکه موارد متعددی از تخلف در بستر سایت‌های این‌چنینی شامل دیوار، شیپور و... گزارش شده که کلاهبرداران علیرغم اخذ وجوه از مردم، خدمات خود را ارائه نداده‌اند. این در حالی است که اصل این کار تخلف است و چنانچه فردی در این فرایند، مبلغی بپردازد و به اصطلاح خدمتی دریافت نکند، حتی امکان شکایت نیز ندارد چون مرتکب تخلف شده است.

پاسخ سربالای دیوار !

چندی پیش سردار سید کمال هادیان‌فر درباره فعالیت سارقان و مجرمان و تخلف‌های در سایت‌های خرید و فروش مانند دیوار و شیپور اظهار کرد: متأسفانه با وجود استفاده مردم از این سایت‌ها (دیوار، شیپور و...)، تخلفات و خلاف‌هایی در آن روی می‌دهد، از بحث خرید و فروش اموال مسروقه توسط مالخران بی‌هویت گرفته تا فروش کد و کارت ملی، موضوعات ضداخلاقی و ... که به مدیران آنها تذکرات لازم ارائه شده است. رئیس پلیس فتا ناجا با بیان اینکه تخلفاتی که در سایت دیوار صورت می‌گیرد، بیشتر از سایر سایت‌هاست، یادآور شد که مدیران این سایت‌ها بیش از هر چیز، به درآمد توجه می‌کنند.

البته دیوار انتشار این آگهی‌ها را ناشی از اشتباه ربات تشخیص محتوا می‌داند و عنوان می‌کند که اگر افراد گزارش تخلف دهند آگهی برداشته می‌شود، با این حال حجم آگهی‌های منتشر شده آنقدر زیاد است که نمی‌توان تک تک آن‌ها را گزارش داد، از طرفی چند نفر ممکن است که چنین گزارشی را به دیوار ارائه دهند؟ به نظر می‌رسد که دیوار و سایت‌های مشابه باید در زمینه پشتیبانی و بررسی محتوای آگهی‌ها دقت بیشتری به خرج دهد.

افزون بر این، مدیران سایت دیوار معتقدند که اگر تخلفی در ظاهر آگهی‌ها وجود نداشته باشد و شخص آگهی‌دهنده، تخلفی را در خارج از این بستر مرتکب شود، از جهت قانونی، اتهامی متوجه آنها نیست کما اینکه در مورد ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه، همین قاعده ساری و جاری است. این در حالی است که تخلفات در داخل این بستر در حال انجام است نه خارج از آن و کمترین ضرری که مدیران دیوار به بنیان‌های علمی کشور وارد می‌کنند، دامن زدن به سطحی شدن علم، تسهیل فرایند تخلف در آزمون‌ها و در نهایت، وارد آمدن ضربات جبران‌ناپذیر به جامعه علمی کشور خواهد بود.

حضور فعال متقلبان در پیام‌رسان‌ها

گروه‌های حل سؤالات در شبکه‌های مختلف اجتماعی نیز حضوری فعال دارند و از هم‌اندیشی‌های گروهی تا حل سؤالات به‌صورت انحصاری دیده می‌شود. حتی دیده شده که ربات‌هایی برای حل سؤالات نیز ساخته شده است! دانشجویان با استفاده از این ربات‌ها می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند و فرد مورد نظر به آن‌ها معرفی می‌شود تا سؤالات را حل کند.

یکی از افرادی که در پیام رسان تلگرام تبلیغ می‌کند، مدعی است می‌تواند در امتحان‌های ریاضی، فیزیک، ادبیات و زبان شرکت کند. او برای هماهنگی از متقاضیان می‌خواهد که به صورت خصوصی به وی پیام بدهند. این فرد برای هر صفحه تایپ شده ۲۰ هزار تومان دریافت می‌کند.

برخی نیز در گروه‌های حل سوال از امتحان خود عکس می‌گیرند و به گروه ارسال می‌کنند تا افراد به آن‌ها در خصوصی پاسخ دهند.

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

بازار داغ تقلب در آزمون‌های غیرحضوری/ وقتی «دیوار» و «آپارات» تسهیل‌گر تخلف در آزمون‌های مجازی می‌شوند

منبع: آنا

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها