• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۲۶ - ۰۱:۱۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

کودتای صهیونیستی در نقاب ناسیونالیسم

با توجه به اینکه قرارداد 1919 در ایران موفق نشد و اداره امور ایران به حکومت هند بریتانیا که در دست جریان صهیونیستی بود سپرده شد، برنامه وقوع کودتا در ایران در دستورکار قرار گرفت و عوامل مختلف جاسوسی انگلستان از جمله اردشیر جی مأمور شدند تا عامل اصلی اجرای این واقعه در ایران را پیدا کنند. نتیجه تحقیقات از طرق مختلف به یک‌نفر می‌رسید، رضاخان؛ قزاقی که مدتی پیش در قزاقخانه علیه مافوق خود کودتا کرده بود.

کودتای صهیونیستی  در نقاب ناسیونالیسم

هروقت از کودتای اسفند 1299 و روی کارآمدن رضاخان در ایران صحبت به میان می‌آید، عده‌ای تلاش می‌کنند تا نقش انگلستان در این کودتا را کتمان کنند و رضاخان را به‌عنوان فردی ناسیونالیست که دغدغه میهن خود را داشته است، نشان دهند که هیچ ارتباطی بین کودتای او و انگلستان وجود نداشته است. اما شاید برایتان جالب باشد که اگر کمی از سیاست‌های استعماری انگلستان درقبال کشورهای منطقه از جمله ایران در آن دوران پرده برداریم، به این نکته می‌رسیم که نه‌تنها کارگردان اصلی این کودتا در ایران انگلستان بوده، بلکه این رخداد به‌عنوان زمینه‌سازی جهت تشکیل دولت صهیونیستی اسرائیل در آینده و نیز حفظ منافع انگلستان در ایران و هند صورت گرفته است.

برای دقت در این امر لازم است اشاره شود که در انگلستان قبل از 1900 میلادی شاهد رشد فزاینده جریانی هستیم که اداره و کنترل آن در دست صهیونیست‌ها بود و بعد از 1900 میلادی عملا بخشی از قدرت دربار را به تسخیر خود درآورد. در 1900 میلادی ادوارد هفتم به قدرت رسید که عملا وامدار یهودیان بود و در دوران ولایتعهدی، پول توجیبی و هزینه عیاشی‌ها و ولخرجی‌های او را یهودیان می‌دادند. لرد کرزن هم در خاطرات خود اذعان دارد که جریانی حرام‌زاده در حاکمیت انگلستان نفوذ کرده و هرروز قدرت بیشتری پیدا می‌کند.  بنابراین در حاکمیت انگلستان دو جریان قدرت فعالیت داشتند؛ حاکمیت سنتی انگلستان معروف به لردهای امپریالیست و دیگری صهیونیست‌ها. نقطه اشتراک هر دو این جریانات این بود که لازم است ایران بلعیده شده تا منافع متعدد انگلستان حفظ شود؛ اما هرکدام برنامه خاص خود را داشت. لردهای امپریالیست به‌دنبال انعقاد قرارداد 1919 با ایران بودند تا از این طریق ایران را مستعمره خود کنند؛ درحالی که صهیونیست‌ها موافق اجرای کودتای نظامی در ایران بودند تا عامل ایرانی خود را بر سرکار آورند که هم منافع آنها را تامین کند و هم هزینه‌های مالی و روانی و نیروی انسانی بر انگلستان تحمیل نشود.

با توجه به اینکه قرارداد 1919 در ایران موفق نشد و اداره امور ایران به حکومت هند بریتانیا که در دست جریان صهیونیستی بود سپرده شد، برنامه وقوع کودتا در ایران در دستورکار قرار گرفت و عوامل مختلف جاسوسی انگلستان از جمله اردشیر جی مأمور شدند تا عامل اصلی اجرای این واقعه در ایران را پیدا کنند. نتیجه تحقیقات از طرق مختلف به یک‌نفر می‌رسید، رضاخان؛ قزاقی که مدتی پیش در قزاقخانه علیه مافوق خود کودتا کرده بود.

سیدضیاءالدین طباطبایی که مهره سرشناس انگلیسی‌ها در ایران بود به‌عنوان عامل سیاسی و رضاخان به‌عنوان عامل نظامی کودتا تعیین شدند، اما پس از حدود 100روز سیدضیاء برکنار شد و برای انجام ماموریت دیگری به خارج از کشور فرستاده شد. نتیجه این ماموریت‌ها سال‌ها بعد هنگامی که سیدضیاء با پول‌های ارسالی رضاشاه زمین‌های فلسطینیان مسلمان را می‌خرید و پنهانی به یهودیان منتقل می‌کرد تا زمینه تشکیل دولت اسرائیل فراهم شود، قابل مشاهده است. درباره علت برکناری سیدضیاء از نخست‌وزیری کابینه کودتا، مهم‌ترین نکته‌ای که به‌چشم می‌خورد این است که سیدضیاء علاوه‌بر اینکه به انگلوفیل بودن مشهور بود و انتخاب او به‌عنوان نخست‌وزیر کافی بود تا چهره انگلیسی کودتا برملا شود، خود سیدضیاء نیز در موارد متعدد برای پیشبرد اهداف خود از انگلستان مایه می‌گذاشت و تهدید می‌کرد که مستظهر به پشتیبانی انگلستان است.

پس از قدرت گرفتن رضاخان در ایران با حمایت صهیونیست‌های نفوذکرده در حاکمیت انگلستان، زمینه برای مهاجرت یهودیان ایرانی به فلسطین فراهم شد تا مقدمات تشکیل دولت غاصب اسرائیل فراهم شود. علاوه‌بر ایران، جریان صهیونیستی جهت انتقال یهودیان کشورهای منطقه به فلسطین نیز سیاست‌های مختلفی را در پیش گرفتند که از جمله آن می‌توان به تطمیع سلطان عبدالحمید، حاکم عثمانی اشاره کرد که چون پیشنهادهای صهیونیست‌ها را نپذیرفت طی اقداماتی فروپاشی حکومت عثمانی در دستورکار قرار گرفت و از جمله نتایج آن، مهاجرت راحت‌تر یهودیان به سرزمین اشغالی بود.  یکی از نکات جالبی که در این زمینه می‌توان به آن اشاره کرد و به‌عنوان یک پرسش در گوشه ذهن به آن توجه داشت این است که چرا یهودیان در دوران پهلوی، روز سوم اسفندماه را جشن و پایکوبی می‌کردند؟ کودتای سوم اسفند 1299 در ایران چه منافعی را برای صهیونیست‌ها فراهم کرد که موجبات خرسندی آنها را فراهم آورده بود؟ سیدضیاء و رضاخان نه‌تنها به‌عنوان مجریان اصلی کودتای انگلیسی 1299 در ایران و تسلط اجنبی بر این کشور باید پاسخگوی ملت ایران باشند، بلکه با اقداماتی که در راستای تشکیل دولت غاصب صهیونیستی در منطقه انجام دادند و موجبات اشغال سرزمین فلسطین را فراهم کردند باید به جهان اسلام از جمله مردم مسلمان فلسطین هم پاسخگو باشند.

منابع:
 گفت‌وگوی نگارنده با دکتر حقانی
سیدضیاءالدین طباطبایی به روایت اسناد ساواک، صفحه 26

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار