به گزارش «فرهیختگان» به نقل از دانشگاه آزاد، روح الله دهقانی فیروزآبادی از شناسایی ظرفیت های شرکت های دانش بنیان مراکز رشد سطح یک و دو در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
وی گفت: متاسفانه تا به امروز نه تنها افکارعمومی و آحاد جامعه، بلکه خود مدیران دانشگاه آزاد اسلامی نیز به طور کامل در جریان ظرفیت های شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور کارامد قرار ندارند و این کار در قالب گفتگو با مدیران این شرکت ها در راستای ارزیابی ظرفیت ها و اقدامات صورت گرفته در شرکت های دانش بنیان در حال انجام است.
دهقانی فیروزآبادی شناسایی ظرفیت های دانشگاه آزاد و معرفی آن را به افکارعمومی بسیار مهم و اساسی دانست و گفت: استفاده از ابزار رسانه برای بهره گیری از این ظرفیت ها ضروری است و تاکنون در بخش روابط عمومی و رسانه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری اقداماتی از این دست در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: پرونده هایی با محوریت گفتگو با مدیران و روسای مراکز رشد و سراهای نوآوری بسته شده و در حال حاضر نیز پرونده ای با هدف رونمایی از اقدامات شرکت های دانش بنیان در حال تدوین است که این موضوعات برآیندی درست تر از ظرفیت های دانشگاه به مخاطبین و مدیران دانشگاه ارائه خواهد کرد
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم هم افزایی و تشریک مساعی میان شرکت های دانش بنیان تحت حمایت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و افزود: یکی از آفت های عدم آشنایی کامل از اقدامات شرکت های دانش بنیان در زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بهره گیری کم از ظرفیت های موجود برای پیشبرد گفتمان حل مساله در جامعه و کشور است.
وی افزود: شرکت هایی که برنامه ها و راهبردهایشان به هم نزدیک است می توانند برای جهش در پیشرفت و توسعه فعالیت هایشان همچون کاتالیزور یکدیگر را پوشش دهند که این مهم از طریق معرفی این شرکت ها از طریق ابزار رسانه کاملا در دسترس است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: گزارش اولیه از ماحصل گفتگوهای شکل گرفته با مدیران شرکت های دانش بنیان حاکی از این است اقدامات بسیار بزرگی در شرکت های دانش بنیان رخ داده و یا در حال تحقق است. بدیهی ترین نکته برای حمایت از این شرکت ها که به نوعی جزو خانواده بزرگ دانشگاه محسوب می شوند، استفاده دانشگاه آزاد از ظرفیت های این شرکت ها است.
وی ادامه داد: این مهم می تواند در یک میدان برد – برد محقق شود. به نحوی که دانشگاه آزاد اسلامی می تواند نیازهای خود را در حوزه های مختلف و گوناگون از دستاوردها و ظرفیت های شرکت های دانش بنیان تحت حمایت خود با هزینه هایی به مراتب کمتر از آنچه تاکنون مصروف کرده برطرف کنند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حتی می توان این دستاوردها را با برخی محصولات خارجی درجه چندم که با هزینه های گزاف و غیراقعی پای خود را به واحدهای مختلف دانشگاه باز کرده جایگزین کرد. از سوی دیگر، تحقق این مهم یک فرصت بسیار مناسب جهت اعتباربخشی و سرمایه آفرینی برای شرکت های دانش بنیان خواهد بود.
وی لزوم اعتباربخشی به شرکت های دانش بنیان و معرفی آن ها به بخش های مرتبط در حوزه فناوری و صنعت با بهره گیری از برند دانشگاه آزاد اسلامی را یادآور شد و تصریح کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تلاش خود را بر آماده سازی مسیر تولید ثروت از مسیر علم و فناوری متمرکز کرده و این معاونت ثابت کرده که این تنها یک شعار نیست.
دهقانی فیروزآبادی گفت: مهیا کردن بسترهای عینی برای فعالیت های فناورانه دانشجویان و اعضای هیئت علمی، ایجاد سراهای نوآوری و آیین نامه های مرتبط با حوزه های مذکور و همچنین تدوین آییننامه اجرایی مراکز خدمات و شبکههای آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی موید این نکته است.
وی افزود: در اردیبهشت یا خرداد سال آینده، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد که صدها شرکت، فناور، هسته فناور، ایده پرداز، گروه پژوهشی از زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد گرد هم جمع خواهند آمد تا ما برای اولین بار کل خانواده فناوری و نوآوری دانشگاه را در یک جا و جمع گردهم آورده باشیم.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: یکی از اهداف اصلی این رویداد، شناسایی ظرفیت ها و آشنایی اعضای خانواده با یکدیگر است تا با هم افزایی میان آنها و همچنین سرمایه گذاران، دانشگاه های دولتی، شرکت ها خصوصی و دولتی ... فرآیند ورود به بازار و تولید محصول مورد نیاز جامعه و کشور را به شکل سازماندهی شده، قابل ارزیابی و هدفمند پیش ببریم.