اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه گفت: ««جنگ روایتها» موضوعی طبیعی است که همواره نیز وجود داشته اما آنچه غیرطبیعی است، نوع برخورد و مواجهه و راهبرد مسئولان و رسانههای داخلی درخصوص با این جنگ است.»
نویسنده کتاب مدیریت بحران در رسانههای حرفهای در ادامه به تشریح علل جنگ روایتها نیز پرداخت و اظهار کرد: «ایدئولوژی، سن، جنس، مالکیت، موضع، موقف، سطح سواد و تعلقات سیاسی رسانهها باعث میشود رویدادها و وقایع واحد بهصورت متفاوت روایت و گزارش شوند.» وی با بیان اینکه متاثر از عوامل مختلف، روایتهای مختلف تا حد زیادی غیرعمدی است، تصریح کرد: «زمانی که رسانهها، وقایع مختلف را بهصورت عمدی، متفاوت روایت میکنند از تاکتیکها و راهبردهای مختلف و پیچیدهای استفاده میکنند. کوچنمایی، سکوت، تکرار، مقایسه تحریف، شایعه کردن، تقدم و تاخر، سکوت و... ازجمله تاکتیکها و راهبردهایی است که میتوان برای جنگ روایتها به آن اشاره کرد؛ تاکتیکها و راهبردهایی که استفاده از آنها در سازمانهای رسانهای امری مرسوم شناخته میشود.»
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «تاکتیک شروع قبل از دیگران در جنگ روایتها امری است مهم که باید به آن توجه شود، زیرا این تاکتیک میتواند حتی نتیجه جنگ را نیز تغییر دهد. هرکسی روایت را زودتر شروع کند در جنگ روایتها پیروز میدان خواهد شد.»
نویسنده کتاب مدیریت بحران در رسانههای حرفهای در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: «رسانههای ایران یک مشکل اساسی دارند و این مشکل این است که شروع دیرهنگام دارند. بهطور مثال میتوان درخصوص روایت ایران از آبانماه سال 98 و اعتراضات و شورشهای یک سال بعد از آن سخن گفت.»
وی اضافه کرد: «این روایت موجب شده روایت غلط رویترز از آمار ۳ هزار نفر کشتهشده آبان ثبت و تکرار شود. مشخص است وقتی مسئولان کشور و رسانههای داخلی موضوعی مانند این را دیر روایت کرده و شروع دیرهنگام داشته باشند، در جنگ روایتها بازنده خواهند بود و در چنین شرایطی است که جریان تحریف شکل میگیرد.»
نصراللهی در بخش دیگری به سوال یکی از شرکتکنندگان در جلسه درمورد نسبت جنگ روایتها و وارونگی افکار عمومی نیز پاسخ داد و وارونگی افکار عمومی را نتیجه جنگ روایتها دانست.