• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۱۴ - ۱۵:۲۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
مقدم‌فر:

شناخت حاج قاسم نیاز به تحقیق و پژوهش دارد

دبیرستاد مردمی دومین سالگرد شهید سلیمانی گفت: حاج قاسم هنوز ناشناخته است و شناخت او به تحقیق و پژوهش نیاز دارد.

شناخت حاج قاسم نیاز به تحقیق و پژوهش دارد

به گزارش «فرهیختگان»، حمیدرضا مقدم فر دبیر ستاد مردمی بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در مراسم دانشگاه تهران بمناسبت سالگرد شهادت شهید سلیمانی و درگذشت آیت الله مصباح  طی سخنانی، اظهار داشت: درباره شهید سلیمانی حرف زیاد است و طی این چند روز سخنان زیادی درباره او گفته شده اما چیزی که باید گفت این است که شهید سلیمانی همچنان ناشناخته است و برای شناخت درست او نیاز به تحقیق و دقت است زیرا هنوز درباره او ناگفته های زیادی باقی مانده است.

وی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور درباره نگاه او در حوزه دیپلماسی و اینکه شهید سلیمانی در عرصه دیپلماسی هم درخشیده است، یادآور شد: یکی ازکارهای او در این عرصه این بود که روسیه و پوتین را مجاب کرد وارد جنگ سوریه شود. پوتین را متقاعد کرد و اینکه چه گفته است که پس از چند جلسه رئیس جمهور روسیه چنین تصمیمی را گرفته است ازناشناخته هاست.

دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد شهید سلیمانی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی در عرصه نظامی یک قهرمان میدان پیروزی است، تصریح کرد: شهید سلیمانی قهرمان شکست نیست و فقط قهرمان عرصه پیروزیست در جنگ 33 روزه ، 21 روزه و 8 روزه غزه دیدیم که اولین بار اعراب بعد از جمال عبدالناصر اولین بار طعم شکست را می چشند و اعراب طعم پیروزی را احساس می کنند.

مقدم فر تاکید کرد: شهید سلیمانی طرح های خاورمیانه بزرگ را بهم می زند و این قهرمان عرصه دیپلماسی، سیاسی و نظامی کنشگری های مختلفی دارد. کنشگری او در سال 78 و قائله 18 تیر هنوز مکتوم است. و این است که می گوییم حاج قاسم هنوز ناشناخته است و شناخت او به تحقیق و پژوهش نیاز دارد.

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره اینکه حاج قاسم مکتب بود، تصریح کرد: صداقت و اخلاص دو استوانه اصلی هر مکتبی است که این دو در شخصیت حاج قاسم به خوبی دیده می شود. صداقت او در رابطه با خدا که نشان می دهد او خوب بنده ای برای خدا بود و صداقت و اخلاص او در ارتباط با خدا چنین سرنوشت و عزتی را برایش رقم زد.

مشاور رسانه ای فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه شهید سلیمانی در دو نقطه دنیا را متحیر کرد، گفت: یک زمانی بود که در مراسم یکی از شهدای مدافع حرم اعلام کرد تا سه ماه دیگر حکومت داعش از کره خاکی محو می شود. برخی فکر می کردند او لاف می زند اما دیدیم در طول سه ماه این حکومت نابود شد.

مقدم فر ادامه داد: جای دیگر در مراسم تشییع اش بود که بدرقه او هنوز هم دیگران را متحیر کرده است. تشییع پیکرش در عراق و ایران بسیارشورانگیز بود و من مطمئنم اگر در همه شهرهای ایران این مراسم انجام می شد اوضاع همین گونه بود. خیلی ها او را ندیدند اما عاشقانه به مراسم تشییعش آمدند.

وی با اشاره به ظرفیت عظیم اجتماعی مردم در مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی، گفت: این تشییع و بدرقه زنده ماندن انقلاب را به رخ دشمنان کشید همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند و این به دلیل اخلاص و صداقتی بود که شهید سلیمانی در رابطه با خدا و مردم از خود داشت به گونه ای که همه ایران را حرم و همه مردم را انقلابی می دانست.

دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد شهید سلیمانی افزود: ولایتمداری او با خیلی از افراد و ما متفاوت بود. اگر احساس می کرد چیزی با نگاه حضرت آقا مخالف است آن را کنار می گذاشت . چند سال پیش مطرح می کرد که این خوب نیست که می گویند آقا خوشش نمی آید بلکه باید کاری کرد که آقا خوشش بیاید چون خوش آمدن او خوش آمدن نایب امام زمان (عج) است و او به حکمت و حکیم بودن حضرت آقا ایمان و اعتقاد راسخ داشت. اعلام می کرد که تجربه به این مسئله رسیده است.

مقدم فر در ادامه با اشاره به رویکرد شهید سلیمانی در قبال دشمنان انقلاب و اسلام، گفت: خنده و اخم دشمن در او تاثیری نداشت و این سالها چقدر غصه خورد از رفتارهایی که برخی مسئولین در قبال دشمن داشتند. به دشمن اصلا اعتماد نداشت و دشمن می دانست که او هرچه می گوید محقق می شود.

وی افزود: یک بار سیدحسن نصرالله به من می گفت ما وقتی اسرائیل را تهدید می کنیم بلافاصله مردم به پناهگاه می روند اما هر وقت نتانیاهو تهدید می کند مردم هیچ توجهی نمی کنند زیرا می دانند سخنانشان پوشالی است. اما امثال حاج قاسم حرفی را می زدند که قطعا عملیاتی خواهند کرد.

مشاور رسانه ای فرمانده کل سپاه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به خاطره ای از حاج قاسم سلیمانی گفت: ما چند بار با او به سوریه رفتیم و دیدیم که پس از ورود او به سوریه اطراف فرودگاه را مورد هدف قرار می دهند که وقتی از نزدیکان او پرسیدیم علت چیست گفت دشمنان می خواهند بگویند می دانیم اینجا هستید اما جرات و این جسارت را نمی کنند که به او آسیبی بزنند. ترامپ هم با شهادت او حماقت کرد و دیدیم که بعد از شهادت او امریکا در چه منجلابی فرو افتاده است. پایگاه هایشان در عراق کم می شود و می ترسند افتضاحی که در افغانستان پیش آمد در اینجا هم رخ دهد.

مقدم فر یادآور شد: حاج قاسم علی رغم همه این ویژگی ها  دست یافتنی است هرچند رسیدن به اخلاص و نگاه او سخت است اما الگویی برای مردم و مسئولین ما که مورد نیاز امروز جامعه ماست. بخصوص برای مسئولین مدیریت جهادی و تدبیر او در کنار شجاعت الگوی مهمی است.

وی افزود: حاج قاسم یک خانه در کرمان دارد که آن را هم وقف حضرت زهرا(س) کرده است. می شود حاج قاسم شد اما باید عمل کرد و مانند او اخلاص داشت. در تمام این سالها یک دلار حق ماموریت نگرفت و می گذشت یکی از موضوعاتی که امروز در مجلس دنبال می شود مسئله تعارض منافع است که یکی از مشکلات اصلی امروز ما به خصوص در بین مسئولان است. اما می توان با الگو گرفتن از حاج قاسم سلیمانی به عنوان انسان تراز انقلاب و تمدن اسلامی این مسیر را به خوبی پشت سر گذاشت.

دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد شهید سلیمانی خطاب به اساتید دانشگاه در این جلسه، گفت: دانشگاه ازاد حدود 70 تا 80 پایان نامه دکتری را در رشته های مختلف درباره حاج قاسم مدیریت عملکرد و رفتار و مکتب او قرار داده است که دانشگاه های دیگر ما نیز می توانند براین اساس به شناخت بهتر این الگوی تراز انقلاب اسلامی در بین نسلهای آینده کمک کنند.

مقدم فر با اشاره به سالگرد رحلت آیت الله مصباح نیز گفت: بنده توفیق آشنایی و همراهی با این عالم فاضل را داشته ام و ایشان نیز مانند حاج قاسم حق بسیار بزرگی بر گردن ما در حوزه بینش، نگاه و مسائل علمی و حوزوی دارند./ تسنیم

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند