مدیر عامل بانک ایران زمین گفت: راه اندازی اولین نئو بانک واقعی در کشور، تحول بزرگ بانک ایران زمین در صنعت بانکداری خواهد بود.
  • ۱۴۰۰-۰۹-۳۰ - ۱۰:۰۵
  • 00
راه اندازی اولین نئوبانک کامل در بانک ایران زمین
راه اندازی اولین نئوبانک کامل در بانک ایران زمین

مهدیه قاسمی: در روزهای اخیر مدیر عامل بانک ایران زمین در جلسه هم اندیشی روسای شعب استان تهران این بانک با اشاره به قرارداد راه اندازی نئوبانک ایران زمین گفت: راه اندازی اولین نئو بانک واقعی در کشور، تحول بزرگ بانک ایران زمین در صنعت بانکداری خواهد بود. این قرارداد با شرکت بزرگ "های وب" منعقد شده و قطعاً در آینده نزیک تعداد قراردادها و کسب و کارهایی که می توانند در این بستر فعالیت کنند بیشتر خواهد شد. مدیرعامل بانک ایران زمین خاطرنشان کرد: قدم اول بانک ارائه خدمات بانکداری در حوزه دیجیتال با اپلیکیشنی به نام فراز است که مشتریان بتوانند از طریق تکنولوژی بدون حضور در شعب خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند. قدم بعدی هوشمند سازی سیستم است. به صورتی که مشتریان زمانی که از خدمات بانک استفاده می کنند، براساس نوع رفتار آنها (ارزش مشتری) خدمات خاصی برای آنها طراحی و ارائه شود.

نئوبانک چیست؟

اصطلاح نئوبانک (Neobank) تقریبا از سال ۲۰۱۶ و با مجوز گرفتن استارلینگ در انگلستان، به صورت جدی بر سر زبان‌ها افتاد و تبدیل به یک کلید واژه در حوزه فین تک شده است. هدف اصلی نئوبانک چیزی نیست جز ساده سازی هرچه بیشتر خدمات مالی و به چالش کشیدن بانکداری سنتی.

نئوبانک در واقع نوعی بانک دیجیتالی است که توسط استارت‌آپ‌های فعال در حوزه تکنولوژی‌های مالی راه اندازی می‌شود، هیچ شعبه فیزیکی ندارد، کاملاً آنلاین بوده و تنها راه ارتباطی با آن گوشی شما است. در ایران نیز با تصویب آیین‌نامه تأسیس و فعالیت بانک‌های مجازی در سال ۱۳۹۰، بستر فعالیت نئوبانک‌ها در کشور فراهم شد. طبق تحقیقات صورت گرفته ارزش کل بازار نئوبانک در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده و تا سال ۲۰۲۶ به ۳۹۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

ویژگی‌ها: افتتاح حساب آسان و سریع: نئو بانک‌ها کاملاً دیجیتالی هستند و کاربران می‌توانند بدون مراجعه به بانک‌ها و طی کردن پروسه‌های طولانی، حساب کاربری ایجاد کنند.

رابط کاربری مناسب: نئوبانک‌ها مشتری مدار هستند و خدمات شخصی یا سفارشی‌تری ارائه می‌دهند.

هزینه‌های پایین‌تر: نئو بانک‌ها به دلیل نداشتن زیرساخت فیزیکی، تعمیر و نگهداری شعب فیزیکی و دستگاه‌های خودپرداز، هزینه‌های پایین‌تری دارند و از جهت خدمات اولیه و اغلب خدمات خود را بدون هزینه یا با هزینه بسیار کمتری ارائه می‌دهند.

گستردگی: طی پنج سال گذشته، افزایش سرمایه و تعداد مشتریان نئوبانک‌ها به حدی بوده‌است که تا امروز بیش از ۱۵ مؤسسه در انگلیس مجوز تأسیس نئوبانک را دریافت کرده‌اند و یک‌سوم رشد درآمد در این کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در حال حاضر حدود ۹ درصد از بزرگسالان و ۱۵ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۳ ساله بریتانیایی دارای یک حساب در نئوبانک‌ها هستند. البته علاوه بر انگلستان، مشتریان بانکی در بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی، آمریکا و حتی هند، امکان استفاده از این ساختار مدرن بانکی را برای مرودات مالی و پولی خود دارند. طبق تحقیقات صورت گرفته ارزش کل بازار نئوبانک در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده و تا سال ۲۰۲۶ به ۳۹۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

تفاوت با بانکداری سنتی

به نظر می‌رسد ظهور نئو بانک‌ها در عرصه خدمات مالی و بانکی نشان از انقلابی در تجربه کاربری سیستم‌های بانکی همراه با کاهش هزینه‌ها و در نتیجه نرخ‌های بهره و کارمزد‌های کمتر باشد که تمام خدمات خود را بر بستر تلفن همراه استوار کرده است. درواقع نئوبانک‌ها نسل تی‌شرت‌پوش‌هایی را هدف قرار داده است که از دریچه موبایل به جهان اطراف خود می‌نگرند و با درآمدهای کم یا متوسط خود خواهان دریافت خدمات متنوع بانکی هستند.

به طور کلی تمرکز نئوبانک‌ها بر ارائه تجربه کاربری بهتر، ارائه خدمات بر بستر موبایل، سرعت و امنیت بیشتر نسبت به بانک‌های سنتی است. نئو بانک‌ها در واقع نوعی از بانکداری مستقیم هستند که خدمات خود را به طور کامل از طریق تلفن همراه به مشتریان خود ارائه می‌دهند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد بانک‌های سنتی هم در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند خدماتی را از طریق کانال‌های الکترونیک و همچنین موبایل به مشتریان خود ارائه دهند، اما نئوبانک‌ها تمامی‌ کسب‌وکار و خدمات خود را بر بستر دیجیتال قرار داده‌اند و تلفن همراه در این سامانه نه به عنوان یک کانال ارتباطی بلکه به عنوان هسته اصلی ارائه خدمات مورد توجه قرار گرفته است. به این ترتیب تمامی‌ فرآیندهای بانکی اعم از افتتاح حساب و دریافت تسهیلات تا نقل‌و‌انتقال پول در نئوبانک به صورت تمام دیجیتال و از طریق تلفن‌همراه صورت می‌گیرد. در بانکداری سنتی پشتیبانی از مشتریان معمولا از طریق عامل انسانی انجام می‌شود در حالی که این امر در نئوبانک فرآیندی دیجیتال است. درخواست وام از یک بانک سنتی نیاز به مراجعه حضوری به شعبه دارد در حالی  که در یک سامانه نئوبانک با حذف مراحل فیزیکی و کاغذی و ارائه تمامی ‌خدمات از طریق ابزارها و زیرساخت‌های دیجیتال، فرم‌های اینترنتی، استعلام‌های آنلاین، تضامین و اعتبارسنجی غیرحضوری است.

 

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰