• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۱۴ - ۰۲:۵۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
پویش «به نیت حاج‌قاسم» چه کرده است؟

همه ماجرا با مردم است

به‌عنوان بنیاد، تقسیم‌کننده هستیم و همه کارها مردمی است یعنی مردم، محور پویش، مراسم و برنامه هستند. یکی از چیزهایی که پیشنهاد شد و بنیاد سعی کرد نقش تسهیلگری داشته باشد، این بود که پویشی با نیت حاج‌قاسم با نگاه به وجهه و روحیه حاج‌قاسم در خدمت به مردم شکل بگیرد.

همه ماجرا با مردم است

سیدمهدی موسوی‌تبار، روزنامه‌نگار: از زمان شهادت حاج‌قاسم سلیمانی تا دیروز که دومین سالگرد شهادت او در سراسر ایران برگزار شد، پویش‌ها و فعالیت‌های مختلفی را با هدف زنده نگه‌داشتن اسم و رسمش و به‌منظور قدردانی از تلاش‌های وی دیدیم. یکی از پویش‌های امسال «به نیت حاج‌قاسم» بود که در شهرهای مختلف مورد استقبال فوق‌العاده مردم قرار گرفت. در این پویش، علاقه‌مندان به شهید سلیمانی به نیت ایشان خدمات یا اقلامی را نذر می‌کردند. مهدی ترابیان، معاون رسانه بنیاد شهید حاج‌قاسم سلیمانی درباره این پویش به «فرهیختگان» می‌گوید: «به‌عنوان بنیاد، تقسیم‌کننده هستیم و همه کارها مردمی است یعنی مردم، محور پویش، مراسم و برنامه هستند. یکی از چیزهایی که پیشنهاد شد و بنیاد سعی کرد نقش تسهیلگری داشته باشد، این بود که پویشی با نیت حاج‌قاسم با نگاه به وجهه و روحیه حاج‌قاسم در خدمت به مردم شکل بگیرد.» ترابیان درباره هدف این پویش ادامه می‌دهد: «خواستیم با نگاه خدمت به مردم، این پویش به راه افتد که این وجهه باعث شود مردم در دومین سالگرد حاج‌قاسم هم خدمتی کرده باشند و هم ثوابی به روح حاج‌قاسم برسد. برای همین گروه‌های مختلف به میدان آمده‌اند و این پویش را دست گرفتند‌ و راه‌اندازی کردند و ما در بنیاد تنها نقش تسهیلگری داشتیم؛ مثلا کلیپ ساختند و به صداوسیما دادیم که پخش کند و در فضای مجازی منتشر کردیم. محور اصلی مردم هستند و قالب‌های مختلفی گرفته است.»

وی درباره فعالیت‌های جالب این پویش می‌گوید: «عده‌ای در خوزستان پیشنهاد اهدای خون برای پویش به نیت حاج‌قاسم داشتند، چون حاج‌قاسم قطره‌قطره خون خود را نذر مردم ایران کرده، به نیت حاج‌قاسم پویش نذر خون راه انداختند. اینها را به سازمان انتقال خون وصل کردیم. در همکاری با هم تیزری آماده کردند، بیانیه دادند. در جاهای مختلف نذر خدمت، نذر نان و... راه انداختند.»

از او درباره آمار مشارکت‌کنندگان پرسیدیم و ترابیان با بیان اینکه آنقدر این حضور گسترده است و به‌حدی سر ما شلوغ است که نمی‌توان آماری گرفت، ادامه داد: «کلیت این پویش این است که مردم ایجاد کردند و مردم قالب می‌دهند. فیلم‌های زیادی در سایت بنیاد دریافت کردیم. معلمی گفته برخی دانش‌آموزان که از درس خود عقب هستند، نیت می‌کنم و به نیت حاج‌قاسم چند روز تدریس می‌کنم. پزشکی نذر می‌کند در مطب خود چند روز اختصاصی بیمار ویزیت کند. پرستاری نذر کرده که هیچی ندارم نذر حاج‌قاسم کنم، ثواب کارم را به روح حاج‌قاسم هدیه و سعی می‌کنم به بیماران با نگاه ویژه‌تری رسیدگی کنم. این در رانندگان تاکسی و افراد دیگر نیز بوده است. فردی بدهی دفتری را تسویه کرده، زندانی آزاد کرده‌اند. حتی بوسیدن دست پدر و مادر هم بوده است.»

همچنین محمداحسان خرامید، یکی از دست‌اندرکاران پویش درباره آن به «فرهیختگان» می‌گوید: «حاج‌قاسم دال مرکزی این پویش است اما هرکسی از هر جای کشور گفته است می‌خواهم فلان کار را انجام دهم. یکی سامانه ایجاد کرده است که مردم با پرداخت پول اقداماتی را با واسطه انجام دهند. انواع فعالیت‌ها بوده. اینکه بگوییم 500 یا هزار فیلم آمده، قابل بیان نیست ولی حجم کار بسیار بالاست. از بچه 5-4 ساله داشتیم تا سالمندانی که در این پویش شرکت کرده‌اند. زندانی آزاد کردند، در زورخانه در کرمانشاه اقدامات زیادی انجام دادند. نذر خون، نذر کتاب و... هم بوده است.»

از او هم درباره میزان مشارکت پرسیدیم و پاسخ داد: «برای آگاهی از میزان مشارکت باید این پویش از 17 و 18 دی‌ماه بگذرد تا بتوانیم اطلاعات را رصد کنیم و به‌صورت کلی یک عددی به دست بیاوریم ولی حجم این اطلاعات بسیار بالاست. در تلوبیون بیش از 6-5 هزار محتوا از این طریق دریافت کردیم. این عدد برای ما مهم نبوده و اصل کار این بود که اتفاقی در لایه اجتماعی رقم بخورد. این برای من اهمیت داشت که با هنرمندی در گزارش وارد کنید که سراغ جنگ هشتگ‌بازی نرفتیم، هشتگ و شعار و حرکتی مهم است که در لایه اجتماعی قرار گیرد و مردم را درگیر خود کند. در مسیر کرمان پیرزنی را با ویلچر دیدم که می‌گفت به عشق حاجی آمده‌ام، آقایی که با عصا قدم برمی‌داشت و شاید در ظاهر خیلی حزب‌اللهی هم نبود مسیری را که تا مزار حاج‌قاسم باید پیاده بروید، رفته است. یکی موکبی به نیت حاج‌قاسم زده، این حرکت مهم است که حاج‌قاسم در لایه مردمی مانده است. مردم هر کاری را به عشق ایشان انجام می‌دهند. اگر بگویم ده هزار تا یا هزار تا اجحاف کرده‌ام. چون بخشی را توانستیم ببینیم. آن پیرزنی که بیان کردم اصلا نمی‌داند تلوبیون چیست، رسانه اجتماعی را نمی‌شناسد. خود او به عشق حاج‌قاسم حرکت کرده است؛ این اهمیت دارد.»

خرامید درباره حضور کشورهای دیگر هم گفت: «بیش از 40-30 ملیت مختلف در کرمان موکب دارند و خودشان حضور پیدا کردند. الان در کرمان نزدیک به 30 و خرده‌ای میهمان خارجی وجود دارد که از مذاهب مختلف هستند. در این ایام از آشوری در آنجا دیده‌ام تا اهل سنگال، مغرب و الجزایر هم میهمان داشتیم. یکی از این میهمانان امام‌جمعه نیویورک است. اینها به نیت حاج‌قاسم ویدئو ضبط و ارسال می‌کنند که برای حاج‌قاسم چه خواهند کرد.»  به‌عنوان سوال آخر از تنوع و بستر پخش ویدئوها پرسیدیم و شنیدیم: «یک تعدادی پخش شده و تعدادی هم پخش می‌شود. معلمی بود که 3 دانش‌آموز بی‌بضاعت را انتخاب کرده و یک سال قرار است به نیت حاج‌قاسم به اینها آموزش ‌دهد. استاد کنکوری به این‌صورت بوده است. پزشک به‌وفور داشتیم. عمل جراحی چشم به‌وفور بوده است. پرستاری بوده که نذر خدمت کرده است. خانمی هم در کرمان بود که حدود هزار کیلومتر پیاده‌روی کرده بود و ویدئوی ایشان موجود است، که این اقدام به نیت حاج‌قاسم بود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار