• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۱۳ - ۱۰:۳۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

جزئیات دادگاه رسیدگی به پرونده شهردار لواسان با رشوه‌های میلیاردی

دادگاه رسیدگی به پرونده شهردار و اعضای شورای شهر لواسان به ریاست قاضی بابایی در دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.

جزئیات دادگاه رسیدگی به پرونده شهردار لواسان با رشوه‌های میلیاردی

به گزارش «فرهیختگان»، دادگاه رسیدگی به پرونده شهردار و اعضای شورای شهر لواسان به ریاست قاضی بابایی در دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.
قاضی بابایی در ابتدای این دادگاه خطاب به ۵۱ متهم این پرونده مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری را متذکر شد و از نماینده دادستان خواست ضمن قرار گرفتن در جایگاه، کیفرخواست را قرائت کند.
محمدجعفرزاده نماینده دادستان با حضور در جایگاه گفت: منطقه لواسان به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و نوع آب و هوا و واقع شدن آن در شمال تهران به بخش مهمی از زمین خواران و حیاط خلوت برخی افراد تبدیل شده است.

وی افزود: متهمان این پرونده که شهردار لواسان، اعضای شورای شهر لواسان، برخی از کارمندان شهرداری و پیمانکاران را دربر می‌گیرد با سوء استفاده از جایگاه خود و سوء استفاده از ظرفیت ماده ۱۰۰، ۷۷ و ۵ مقاصد مجرمانه خود را محقق کرده‌اند.

نماینده دادستان افزود: اگر در لواسان ۲۰۰ هکتار زمین هم داشته باشید فقط مجاز به ساخت ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر با رعایت ملاحظات قانونی هستید اما این افراد با رشوه و سوء استفاده از ماده کمیسیون ۱۰۰ اقدامات مجرمانه داشتند.

جعفرزاده ادامه داد: نحوه کار این متهمان به این گونه بوده است که پلیس نظارت و کنترل، ساختمان‌هایی را شناسایی می‌کرده و به مافوق خود اطلاع می‌دادند و آن‌ها نیز با بررسی و ارزیابی میزان مبلغ آن ساختمان و زمین مقدار رشوه را تعیین می‌کردند و با دریافت رشوه و با استفاده از کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدامات مجرمانه انجام می‌دادند.

نماینده دادستان گفت: گزارشات این پرونده از سال ۹۸ ارائه شده، اما از مدت‌ها پیش از آن هم روی این پرونده کار می‌شد که مستندات آن موجود است.

نماینده دادستان ضمن اشاره به کیفرخواست به بیان اسامی متهمان و جزییات اتهام آن‌ها پرداخت و گفت: متهم ردیف اول علی حیدریان فرزند حسین شهردار سابق لواسان، مهدی شیخی نارانی فرزند، ولی الله، علی شیرخوانی فرزند فرج‌الله، امیر افراسیابی فرزند منصور به مشارکت در تشکیل شبکه ارتشا و اخذ رشوه طی فقره‌های متعدد متهم هستند.

وی گفت: همچنین متهمان ردیف‌های بعدی، عزت الله چراغی فرزند حسینی به اخذ رشوه، علیرضا حسنی فرزند محمدرضا به معاونت در تشکیل شبکه ارتشا و تحصیل مال نامشروع، محمدرضا موسی‌پور فرزند موسی به معاونت در تشکیل شبکه ارتشا، صادق میربابایی فرزند سید اسدالله به مشارکت در اخذ رشوه و داوود مظفرپور فرزند محمد به اتهام مشارکت در تشکیل شبکه ارتشا و اخذ رشوه متهم هستند.

در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان اسامی متهمان ردیف‌های ۲۲ تا ۵۱ را قرائت کرد و گفت: متهمان برزگری، کمان خان، شهرام کلباسی، محمد مشهدی حسینی، محمد انصاری، فرهاد مشایخ، علیرضا حق خواه، غلامحسین مطهری، پویا جهان، عباس فرقانی، نیما کاتولیان، سعید کاتولیان، مرتضی عزیزی، حمید صابری، امیرضا امجری، حسین دوخته چی، علی امیر صالحی، حامد خسروی، امیر حسین فلاحی، علی مینایی سهراب رضوی، علیرضا محمدی، محمدرضا شیخی، هنگامه رحمی، امین کفشینه پور، علیرضا فلسفی، ابوالفضل مداح، ناصر زرین قلم، سعید حیدریان و محمود حیدریان، به دریافت رشوه و اقدامات غیرقانونی متهم هستند.

نماینده دادستان اضافه کرد: بر اساس گزارش‌های دستگاه‌های اطلاعاتی و نظارتی در سال ۹۸ فساد سازمان یافته در شهرداری و شورای شهر لواسان واصل شد. لواسان به لحاظ منطقه خاص جغرافیایی، نوع آب و هوا و واقع شدن آن در شمال تهران به بهشت زمین خواران تبدیل شده است و این متهمان با اقدامات مجرمانه خود زمینه دست‌اندازی به بیت‌المال را تسهیل کرده‌اند.

نماینده دادستان افزود: متهمان این پرونده از سه بخش تشکیل شده است بخش اول شهردار، مدیران ارشد شهرداری، و اعضای شورای شهر را تشکیل می‌دهد و بخش دوم کارچاق کن‌ها و برخی از کارمندان شهرداری و اعضای شورای شهر و بخش سوم نیز پیمانکاران و سازندگان هستند.

نماینده دادستان اضافه کرد: بر اساس اقاریر برخی از متهمان این پرونده علی حیدریان به دریافت رشوه مبادرت می‌کرده و او حلقه اصلی و اول این پرونده بوده است. وی فقط با اعضای اصلی شورای شهر و پلیس ساختمان در ارتباط بوده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: دیگر متهم این پرونده یعنی شیرخانلو اقدامات غیرقانونی فراوانی در زمینه ارائه غیرقانونی مجوز در ماده کمیسیون ۱۱۰ و یا صدور پایان کار صورت می‌داده است.

ارتباط گسترده متهم نارانی با کارچاقکن‌ها

وی افزود: مهدی شیخی نارانی به عنوان عضو شورای شهر یکی از اصلی‌ترین متهمان این پرونده است که ارتباط گسترده‌ای با کارچاقکن‌ها داشته است و علاوه بر این که به صورت مستقیم اقدام به اخذ وجه می‌کرده است از طریق پلیس ساختمان و دیگر اعضای شهر نیز رشوه دریافت می‌کرده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: متهم محمدرضا موسی پور یکی از مدیران ارشد شهرداری بوده است که به واسطه جایگاه خود عنوان حلقه واسط اعضای شهرداری با دیگر اعضای شورای شهر بوده است. این متهم با سوء استفاده از جایگاه خود اقدامات مجرمانه انجام داده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: با شروع تحقیقات از موسی پور مشخص شد اقدامات خلاف فراوانی از سوی علی شیرخانی صورت می‌گرفته و از حساب‌های پوششی برای اخذ رشوه استفاده می‌شده است.

نماینده دادستان تاکید کرد: رشوه دریافتی از سوی متهمان به صورت وجه نقدی، سکه، دلار، یورو و ارز‌های خارجی بوده است.

شناسایی ۲۰ منزل در منطقه تهرانپارس از یکی از متهمان

وی ادامه داد: با انجام تحقیقات مشخص شد متهم علی حیدریان بخشی از اموال خود را به نام عمو و پسرعموی خود کرده و سعی در پنهان کردن اموال خود داشته است به طوری که ۲۰ باب منزل در منطقه تهرانپارس از این متهم شناسایی شده است.
در ادامه این جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: حیدریان اقرار کرده است که شیخی مبالغی را به صورت رشوه به من داده و از سازندگان ساختمان‌ها رشوه می‌گرفته است و بخشی از آن را به من می‌داده است.

نماینده دادستان گفت: استخوان‌بندی این پرونده بر اساس اقاریر است و در مواجهه حضوری متهمان با یکدیگر به پرداخت رشوه اقرار کردند.

وی ادامه داد: براساس مستندات علی حیدریان شهردار لواسان ملکی را در تهرانپارس به پسرعموی خود داده است. او همچنین رشوه های اخذ شده را به حساب محمود حیدریان عموی خود واریز کرده است.

در ادامه جلسه رسیدگی به پرونده فیلمی پخش شد که در آن اقدامات شبکه سازمان یافته شهرداری و اعضای شورای شهر با هدف صدور مجوزهای غیر مجاز ساخت و برخی از اقرار متهمان نشان داده شد.

دریافت مبلغ یک میلیارد تومان رشوه از سوی یکی از متهمان

در ادامه این جلسه دادگاه قاضی از متهم ردیف اول پرونده خواست در جایگاه قرار گیرد. قاضی با بیان این که حقیقت گویی باعث تخفیف در مجازات خواهد شد از متهم خواست درباره اتهامات قرائت شده توضیح دهد.

متهم علی حیدریان گفت: اتهامات قرائت شده توسط نماینده دادستان در کیفرخواست را قبول ندارم. وی مدعی شد: هیچ وقت اقدام غیرقانونی نداشتم و هرگز مجوز غیرقانونی صادر نکرده ام و هیچ دستور خلاف قانون نداده ام.

متهم ردیف اول این پرونده افزود: اتهامات رشوه را قبول ندارم اگر چه سواد حقوقی کمی دارم اما می دانم که رشوه در قبال انجام دادن یا انجام ندادن یک کاری است. در کیفرخواست اعلام شده عنوان نشده است که این رشوه ها در قبال چه کاری بوده است. اینجانب اتهامات اعلام شده را قبول ندارم.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی بابایی گفت: در رابطه با پولی که به حساب عموی شما واریز شده است توضیح دهید. متهم گفت: عموی من از معتمدین بوده است و اصلاً وجهی به حساب وی واریز نشده است.

قاضی بابایی گفت: در پرونده اقرار کرده‌اید که رشوه به حساب محمود بابایی جهت خرید ملک واریز شده است. متهم گفت: من ۵۰۰ میلیون تومان بابت رهن ملک به عموی خود داده‌ام و او در منطقه تهرانپارس سازنده ملک است و کار او ساخت و ساز املاک است.

قاضی بابایی گفت: از آقای افراسیابی چقدر پول گرفته اید خودتان گفته‌اید در قالب سکه و دلار رشوه گرفته اید و این اقاریر خودتان است. متهم گفت: من پولی دریافت نکرده‌ام، من هیچ یک از اتهاماتی که به من وارد شده را قبول ندارم. وی ادامه داد: من در شرایط روحی و روانی بدی بوده‌ام.

در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: در دفاعیاتی که شنیدیم آقای حیدری فقط از بیماری خود صحبت کرد. وی اصلاً تحت فشار نبوده است. چگونه می توانید اقرار خود را انکار کنید؟ وی ادامه داد: در پرونده بارها گفته شده که برای انجام کاری رشوه پرداخته شده است چه کسی گفته که رشوه باید برای پرداخت کار غیرقانونی باشد بلکه برای ترک فعل هم هست در کمیسیون ماده ۱۰۰ همه دست شهرداری را نگاه می کنند.

قاضی بابایی ضمن ختم جلسه رسیدگی گفت ادامه جلسه فردا برگزار می‌شود./ میزان

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار