به گزارش «فرهیختگان»، نگاهی به فهرست حاضر در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر امسال نشان میدهد، کلیت سنی کارگردانان آثار را جوانان تشکیل میدهند. درواقع جشنواره امسال برخلاف دورههای گذشته، چندان تابع نامها نیست.
البته که نمیتوان از هماکنون به مانند آنچه برخی رسانهها ادعا کرده و این دوره را بهدلیل نبود نامهای بزرگ، کمرمق توصیف کردهاند، قضاوت کرد، اما همین که در این دوره، کارگردانان جوان و کمنشانتری به رقابت با آثار کیمیایی، میرکریمی، شعیبی، مهدویان و شاهحاتمی میپردازند، خود میتواند بزرگترین محل برای دنبال کردن این رویداد و گرم شدن تنور آن باشد.
در میان تهیهکنندگان، چهرهها، نامدارتر از حوزه کارگردانی هستند.
در این دوره، ابراهیم حاتمیکیا، مجید برزگر، هومن سیدی، علی اوجی، عباس نادران و بهرام رادان، در میان سایر تهیهکنندگان، توجه بیشتری را به خود جلب کرده و خود به قطب استقبال از جشنواره این دوره تبدیل شدهاند که میتوانند فضای دوره چهلم را حسابی داغ کنند.
درمیان فیلمهای بخش مسابقه فجر نام امیر بنان تهیهکننده آخرین فیلم مجید مجیدی یعنی «خورشید» با دو فیلم به چشم میخورد؛ یکی «مرد بازنده» و دیگری «ملاقات خصوصی».
در جشنواره این دوره، 5 فیلم با محوریت اتفاقهای تاریخ انقلاب و دفاع مقدس حضور دارند. ضمن اینکه سهم ملودرامهای اجتماعی و خانوادگی جشنواره، 17 فیلم است. در جشنواره امسال، 7 فیلماولی حضور دارند که این ظرفیت 30 درصدی آثار، نشان از کیفیت بالای آثار کارگردانان عمدتا جوان دارد.
فیلم اولیهای این دوره به شرح زیر است:
- آرین وزیردفتری با فیلم «بیرویا»
- سیدمرتضی فاطمی با فیلم «بیمادر»
- یوسف حاتمی کیا با فیلم «شب طلایی»
-کاظم دانشی با فیلم «علفزار»
- رامین سهراب با فیلم «لایههای دروغ»
- امید شمس با فیلم «ملاقات خصوصی»
- و هادی حجازی فر با فیلم «موقعیت مهدی»