• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۰-۰۷ - ۰۸:۵۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
عبدالملکی در صحن مجلس:

حدود۲میلیون شغل تا پایان ۱۴۰۱ ایجاد می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت برنامه‌ریزی کرده تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل ایجاد شود.

حدود۲میلیون شغل تا پایان ۱۴۰۱ ایجاد می‌شود

به گزارش «فرهیختگان»، حجت‌الله عبدالملکی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سید سلمان ذاکر مبنی بر علت عدم رسیدگی به اشتغال جوانان و افراد تحصیلکرده،گفت: بیکاری بعد از تورم، دومین معضل اقتصادی است و باید به این مسئله توجه کرد که دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که کشور دچار معضلات اقتصادی متعددی از جمله حجم زیاد بیکاری بود.

وی بیان کرد: فارغ از اینکه ما حدود ۲.۵ میلیون بیکار در کشور داریم، حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم شغل شایسته ندارند؛ به این معنا که مشاغل آنان ناقص، ناپایدار و دارای مشکلاتی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: مخاطب این سوال و ایجاد اشتغال، فقط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و موضوع اشتغال به بخش‌های دیگری چون صنعت، کشاورزی، گردشگری، محیط‌زیست و امثال این هم ربط دارد. وزارت کار مسئول ایجاد اشتغال نیست بلکه مسئول هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف برای ایجاد اشتغال است.

عبدالملکی ادامه داد: ما کتابچه‌های مختصری را درباره وضعیت اشتغال در کشور تهیه کردیم و روی میز نمایندگان است و تقاضای بنده از نمایندگان آن است که به این کتابچه‌ها توجه داشته باشند که در آن وضعیت اشتغال و بیکاری کشور و همچنین عملکرد دولت سیزدهم در زمینه اشتغال از زمانی که آغاز به کار کرده، آمده است.

وی اظهار داشت: دولت سیزدهم برنامه‌ریزی کرده تا طی ۱۸ ماه که حدوداً اواخر سال آینده می‌شود، یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل در کشور ایجاد شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما ۷۱ دستگاه متولی حوزه اشتغال را هماهنگ و ۱۷۵ برنامه اشتغالزایی را تدوین کردیم و این برنامه‌ها در حال اجراست. همچنین ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی در قالب این برنامه‌ها در حال پیگیری است.

عبدالملکی گفت: علی‌رغم آنکه هنوز موتور اشتغال گرم نشده، باید بگویم که در همین چند ماهی که دولت سیزدهم آغاز به کار کرده، ۲۱۷ هزار فرصت شغلی در سامانه وزارت کار به ثبت رسیده که ۱۱۳ هزار فقره از این موارد دارای بیمه تأمین اجتماعی است.

وی با بیان اینکه امیدواریم با همراهی دولت و مجلس معضل بیکاری در کشورمان حل و فصل شود، گفت: دولت سیزدهم زیست‌بوم اشتغال ایران را تثبیت کرده درحالی‌که تا پیش از این چنین شرایطی را نداشتیم و دستگاه‌ها در زمینه اشتغال به صورت مجزا و جزیره‌ای کار می‌کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مصوبات اخیر شورای عالی اشتغال،افزود: مطابق با یکی از مصوبات این شورا، ۳۲هزار میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۱ برای اشتغال در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به عنوان تسهیلات اشتغال در نظر گرفته خواهد شد که ۶۰ هزار میلیارد تومان از آن به صورت قرض‌الحسنه و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از این تسهیلات هم بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار خواهد بود.

عبدالملکی متذکر شد: همیشه ما گله‌مند بودیم که بسیاری از وام‌ها به ویژه وام‌های کلان تبدیل به اشتغال نمی‌شود که ما به دنبال آن هستیم این رویه را تغییر دهیم. هدایت نقدینگی به سمت اشتغال یکی دیگر از مصوبات شورای عالی اشتغال کشور است.

وی ادامه داد: همچنین ما با بانک مرکزی توافق کردیم افرادی که وام‌های کلان دریافت می‌کنند، باید تعهد ایجاد اشتغال با بیمه را دهند. برای مثال فردی که ۵۰۰ میلیون تومان وام برای ایجاد اشتغال دریافت می‌کند، باید تعهد لازم در این زمینه دهد و ما حتماً بر عملکرد آنان نظارت می‌کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همچنین در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای روی مشاغل مهارت‌محور و کم‌سرمایه‌بر تمرکز کردیم و تأکید ما بر این است که این مسئله در همه استان‌ها دنبال شود. بنده باید این خبر را بدهم حدود ۱۴۰ شغل شناسایی شده که به کمتر از ۲۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارد.

عبدالملکی اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات ما درباره پنجره واحد مجوزها بود که وزارت امور اقتصادی و دارایی و همه دستگاه‌ها مکلف شدند در این زمینه همکاری کنند و فقط یک درگاه باید برای صدور مجوز اشتغال در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: همچنین مردم برای دریافت مجوز مشاغل خانگی یکسری مشکلات داشتند که ما مصوب کردیم مشاغل خانگی از حالت مجوزمحوری به فردمحوری تبدیل شود و در حال تدوین سازوکار اجرای آن هستیم. درواقع لازم نیست که افراد برای ایجاد مشاغل خانگی مجوز دریافت کنند، بلکه به صورت سیستمی و در سامانه‌ای باید اطلاعات خود را ثبت کنند و سه روز بعد مجوز برای آنان صادر می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: ما صندوق‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را نیز مکلف کردیم که اقدامات لازم را جهت ایجاد اشتغال در دستور کار خود قرار دهند. همچنین به مدیران شرکت‌ها و صندوق‌ها تأکید کردیم که معیار ارزیابی آنان، ایجاد اشتغال است و در صورتی که در این زمینه کاری انجام ندهند و کم‌کاری کنند، برکنار می‌شوند.

عبدالملکی گفت: علاوه بر این، سامانه جامع کاریابی در وب‌سایت اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کار خودش را آغاز کرده و افراد جویای کار می‌توانند در آنجا اطلاعات خود را ثبت کنند. ما حتماً تمام توانایی خود را برای هماهنگی دستگاه‌های مختلف جهت ایجاد شغل در کشور به کار می‌گیریم و قطعاً طی ماه‌های آینده گزارش‌ دقیق‌تری از عملکرد دولت در زمینه اشتغال به مجلس ارائه خواهیم داد./ مهر

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار