استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال:
قرار بر این بود که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حوزه محیط‌زیست (برای مثال جمع‌آوری زباله‌ها خصوصا در ورامین) فعالیت‌های اساسی انجام دهد. نکته مهم انجمن‌هایی هستند که برای این کار پیش‌قدم می‌شوند و باید از آنها حمایت‌های لازم صورت بگیرد.
  • ۱۴۰۰-۱۰-۰۷ - ۰۰:۵۲
  • 10
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال:
مجمعی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی در دولت تشکیل شود
مجمعی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی در دولت تشکیل شود

محمدرضا اسپهبد، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال با اشاره به معضلات محیط‌زیستی کشور گفت: «در کشورهای دنیا مساله محیط‌زیست به‌دلیل ارتباط مستقیم با سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما در کشور ما به محیط‌زیست اهمیت چندانی داده نمی‌شود. درخواست‌مان از مسئولان مربوطه این است که این حوزه را محترم بشمارند. متاسفانه در برخی شهرها، تراکم جمعیت بالاست و موجب ساخت‌وسازهای بی‌رویه می‌شود. صحبت‌های مقام‌معظم‌رهبری هم گوشزد خوبی در این مورد است. باید از هدررفت آب جلوگیری کرد؛ ما کشور بی‌آبی نیستیم بلکه مدیریت آب را نادیده می‌گیریم و از طرف دیگر مهم‌ترین چالش امروز ما آلودگی آب است که تاثیر مستقیمی روی محیط‌زیست می‌گذارد.»

او درباره معضل آلودگی هوا اظهار داشت: «متاسفانه در کشور ما تولید خودرو بی‌رویه است و طبیعتا استفاده از فرآورده‌های سوختی مثل بنزین در کشور هم به‌مراتب بالاست، در چنین شرایطی باید به‌سمت تولید خودروهای برقی حرکت کنیم. از طرف دیگر اکثر اتوبوس‌ها فرسوده هستند و دود فراوانی تولید می‌کنند. بیماری خانمان‌برانداز سرطان نیز نتیجه استنشاق مواد سوختنی از ماشین‌ها است.»

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال به معضلات متعدد محیط‌زیستی شهر تهران اشاره و تصریح کرد: «ساختمان‌ها با اصول فنی ساخته نمی‌شوند. تراکم ساختمان‌ها در برخی محدوده‌ها بسیار غیرمعمول است. تهران در ابتدا بدون محاسبات مهندسی به‌عنوان پایتخت انتخاب شد و حالا به اوج آلودگی رسیده است. شهر تهران با گسل‌ها احاطه شده و فرونشست‌ها، لغزش، ریزش و رانش در اقصی‌نقاط تهران دیده می‌شود. با حفر مترو مخالف نیستم اما همین مترو باعث شد بسیاری از زمین‌های گسل‌خورده و خاک‌های پوک تهران در برخی نقاط ازهم‌گسیختگی پیدا کند. درنتیجه شاهد فرونشست‌هایی در جنوب و شمال تهران هستیم. در جنوب تهران و شمال تهران به علت وجود گسل و پوک‌بودن خاک فرونشست‌های زیادی به وجود آمده است. با این اوصاف زیست در تهران تقریبا غیرممکن است. پیشنهاد من به مسئولان این است که حتی به فکر پایتخت جدید باشیم. در تمام شهرهای کشور اداره محیط‌زیست و شهرداری‌ها به‌خصوص درمورد مجوزها بد عمل کرده‌اند.»

اسپهبد درباره فعالیت انجمن‌های علمی در حوزه محیط‌زیست افزود: «قرار بر این بود که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حوزه محیط‌زیست (برای مثال جمع‌آوری زباله‌ها خصوصا در ورامین) فعالیت‌های اساسی انجام دهد. نکته مهم انجمن‌هایی هستند که برای این کار پیش‌قدم می‌شوند و باید از آنها حمایت‌های لازم صورت بگیرد.»

وی درباره راهکارهای کوتاه‌مدت برای برون‌رفت از بحران‌هایی که گریبان محیط‌زیست ایران را گرفته است، خاطرنشان کرد: «اولین مورد در رابطه با سلامت مردم است. اتومبیل‌ها باید از لحاظ ترافیکی کنترل و برقی شوند. باید درباره فرونشست زمین از زمین‌شناس‌ها کمک گرفت و مردم را آگاه کرد، در قسمتی که بستر مناسب ندارد ساختمان‌سازی نکنیم. مهم‌ترین نکته در این خصوص تشکیل مجمعی در دولت از تخصص‌های مختلف مثل زمین‌شناسی، آب، ژئوتکنیک و... است تا تصمیم‌های قاطعانه گرفته شود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰