هشدار دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره همه‌گیری امیکرون
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۸ - ۱۲:۲۳
  • 00
هشدار دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره همه‌گیری امیکرون
محدودیت‌های شدید کرونایی تا چهار هفته باید اعمال شود
محدودیت‌های شدید کرونایی تا چهار هفته باید اعمال شود

به گزارش «فرهیختگان»، حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در حاشیه جلسه کمیته علمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باتوجه به اینکه در بیش از ۸۹ کشور امیکرون تایید شده است و سازمان جهانی بهداشت هم این موضوع را اعلام کرده است اظهار داشت: لازم است رعایت پروتکل ها با همان جدیت قبل پیگیری شود و همان اقداماتی که در پیک‌ها داشتیم، باید با همان جدیت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی ادامه داد: دوم اینکه محدودیت‌ها و قرنطینه‌هایی که وجود داشت، مجددا انجام دهیم. توصیه می شود که قرنطینه‌ها را دوباره و حداقل برای چهار هفته بازگردانیم و اجرا کنیم. زیرا اگر قرار باشد پیکی با امیکرون در کشور ایجاد شود، باتوجه زمان شیوع تندی که ویروس دارد، احتمال دارد که طی چند هفته آینده ما شاهد این پیک خواهیم بود.

وی هشدار داد: قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.

جماعتی ضمن اشاره به واکسیناسیون خوب کشور هشدار داد: هیچ سلاح دیگری در برابر ویروس نداریم، کسانی‌ که دز اول واکسن را تزریق کردند، حتما برای تزریق دز دوم مراجعه کنند، کسانیکه دو دز را تزریق کردند، بر اساس ابلاغی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت داده است، دز بوستر را حتما تزریق کنند و همچنین تاکید می‌کنیم که نوجوانان و افراد 12 تا ۱۸ سال هم واکسیناسیون‌شان را انجام دهند.

وی گفت: در عین حال کمیته علمی حتما این را در نظر می‌گیرد که باتوجه به اینکه در کشورهای دیگر هم این تاکید شده و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال یا ۵ سال به بالا را در اکثر کشورها از جمله آمریکا تایید کردند و آغاز کردند، ما هم واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال را آغاز کنیم. پروتکل واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا را هم که از قبل داشتیم. بنابراین کمیته علمی اعتقاد دارد که واکسیناسیون سنین ۷ تا ۱۱ سال را هم با واکسن‌هایی که در دسترس است، انجام دهیم.

وی توصیه کرد: واکسن آنفلوآنزا را افراد پرخطر تزریق کنند. زیرا بسیاری از موارد بیماری‌های تنفسی شدید را در بیمارستان داریم که به وسیله آنفلوآنزا در افراد پرخطر ایجاد شدند؛ بنابراین از سوی کمیته علمی کرونا تاکید می‌کنیم که حتما افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا را هم تزریق کنند.

دبیر کمیته علمی کرونا با اشاره به اینکه افراد زیر ۱۸ سال نیز باید واکسیناسیون‌شان را انجام دهند تاکید داشت: زیرا امیکرون در افراد جوان و نوجوان شاید بیشتر دیده شود و به همین دلیل توصیه ما این است که گرچه هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست، اما واکسیناسیون زیر ۱۸ سال حتما انجام شود و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال هم در دستور کار ستاد کرونا قرار گیرد.

وی ضمن هشدار نسبت به بازگشایی مدارس افزود: یکی از مواردی شیوع امیکرون می‌تواند می‌تواند مدارس و در سنین پایین باشد، بنابراین باید با این پیشگیری که انجام می‌دهیم، بتوانیم جلوی پیک بعدی را بگیریم و بعد تاکید روی انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا روی افراد پرخطر است.

جماعتی ادامه داد: تاکید می‌کنم که توصیه کمیته علمی این است که حداقل ۴ هفته آینده  مدارس، دانشگاه ها و سایر مجامع و جاهای شلوغ که افراد بیش از ۱۰ نفر حضور دارند ، قرنطینه باشند، محدودیت شدید داشته و بازگشایی انجام نشود. اگر ویروس امیکرون وجود داشته باشد و ما پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده و محدودیت‌ها را ایجاد نکنیم، حداقل در چند هفته آینده با پیک امیکرون در کشور مواجه خواهیم بود. این بهترین زمان است که می‌توانیم پیشگیری کنیم./ فارس

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰