به گزارش «فرهیختگان»، اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان به مناسبت روز «وحدت حوزه و دانشگاه» بیانیهای صادر کرد. متن بیانیه به شرح زیر است:
وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی حرکت پابهپای علم و دین (مقام معظم رهبری)
یا حکیم...
«قُل یا اَهلَ الکِتابِ تَعالَوا اِلی کَلِمَةٍ سَواءٍ بَینَنا وَ بَینَکُم اَلّا نَعبُدَ اِلاّ اللّه و لانُشرِکَ بِهِ شَیئاً»
بگو ای اهل کتاب بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما یکسان است تا جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزی را همتای او قرار ندهیم.»
وحدت، اصل نظام هستی است و بینظم و پیوستگی هیچ موجودی بر نظام گیتی پایدار نخواهد ماند و از هم خواهد پاشید که این سنت الهی ایست و فرمان بر همین سنت خدا بر همه مسلمین وحدت و بر گرد ریسمان الهی ایست و این در تمام شئون زندگی مسلمان باید نمود خود را بهروشنی نشان دهد که خلاف سنت خدا عمل کردن به سان یک انفجار اتمی خانمان سوزاست که از بینظم کردن الکترونها حاصل میشود. در جامعه اسلامی ما نیز از دیرباز علم که همان حکمت است و شامل همه علوم از فقه تا طب میشده است با هم وحدت کامل داشتند اما در نظام جدید دنیا که علوم بهشدت تفکیک شدند، شکاف عمیقی بین حوزه و دانشگاه در انجام رسالت دانشآموختگان ایجاد شده بود که لازم بود به یمن انقلاب اسلامی این شکاف از بین برود و هر دو مکان علمی در یک وحدت که یاری رساندن به خلق خدا است با تبادل اندیشهها باعث کمال علمی کشور شوند.
درواقع وحدت حوزه و دانشگاه؛
۱. به معنای گره زدن دو توان، دو بازو و دو قوه محرک برای به حرکت درآوردن جامعه است.
۲. حرکت هماهنگ علم و دین در نظام اسلامی است.
۳. این پیوند باید در راستای نیازهای جامعه باشد.
۴. وقتی صحبت از آن میشود فقط در سال چندین جلسه درباره این مسئله برگزار نشود و باید کاری عملی انجام بشود.
۵. این پیوند باید در راستای نیازهای جامعه باشد و باید درس، بحث و پژوهش و مقالات اساتید، دانشجویان و حوزویان در این راستا باشد.
۶. به معنای یک حرف و یک نظر شدن حوزویان و دانشگاهیان نیست.
۷. به معنای رفتوآمد مکرر روحانیون به خوابگاههای دانشجویان نیست.
۸. به معنای اردوی دستهجمعی دانشجویان به حوزهها و صرفاً شرکت در دروس سنگین علما و مراجع حوزه نیست.
۹. وحدت حوزه و دانشگاه به معنی پایینتر آوردن خط ریش روحانیون لباده پوش با کیفهای سامسونت و شرکت کردن در ردیف اول همایشهای تخصصی خارج از چارچوب علمی و دانش به اسم حضور فعال در همه عرصهها نیست.
۱۰. به معنی حفظ کردن نام مکاتب و ایسمهای رنگارنگ غربی و شرقی و استعمال آن کلمات در لابهلای صحبتهایی که میشود ساده و صاف بیان کرد هم نیست.
۱۱. به معنای حضور فعال مراجع عالیقدر در شرایط حساس و مهم جامعه در کنار دانشگاهیان دغدغهمند است.
بهصورت کلی وحدت حوزه و دانشگاه فقط در یک چیز باید مطرح و خط دهی شود و آن هم در «هدف» است؛ حوزه و دانشگاه ما باید در هدفِ «تمدن سازی ایران اسلامی» قدم بردارند. وگرنه نه میشود و نخواهند توانست وحدت چشمگیری ایجاد و تئوریزه کنند. با این وحدت به هدف تمدن سازی، نه لازم است مدام کسی به کسی گیر بدهد و نه لازم است از زیر ارشاد از ما بهتران در رفت. همه در هر شاخهای هستند فقط تلاش میکنند. بلکه آنقدر کار باید کرد که بتوانیم در برابر تمدن ۲۰۰۰ ساله موسوم به استکبار و غرب، رنگ نبازیم و تمدن نوین ایرانی-اسلامی را شکل بدهیم، همانطور که در عرصههای مختلف دیگر اینگونه عمل کردیم.
برای تحقق این هدف شهید دکتر مفتح که دانشآموخته هر دو نظام حوزه و دانشگاه بود پایه این حرکت شد اما این وحدت بهشدت مورد خشم مستکبرین قرار گرفت و از این ناحیه نقشه براندازی خود را نقش بر آب احساس کردند و به همین دلیل به خیال خام خود با شهادت دکتر مفتح در ۲۷ آذر سال ۱۳۵۸ ستون حرکت را از کار انداختند اما نتوانستند و این وحدت شکل گرفت اما با غبار طوفانهای رفتاری بسیاری از دستاندرکاران هنوز کامل نشده است و این نهال برای رشد خود به خیزشی اساسی نیازمند است آنهم اصلاح در حوزه به سان سادگیها و تزکیههای اول انقلاب و شور انقلابی جوانان دانشگاهی در همان زمان است که اگر این دو بشود که لازمه آن کمرنگ شدن دنیا و پررنگ دیدن عقبی است حتماً مقصود به سرمنزل خود خواهد رسید ... انشاالله به امید آن روز ...
در نهایت اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان ضمن گرامیداشت این روز فرخنده و تمدنساز اعلام میدارد دانشگاه حوزوی ما امتزاجی از حوزه و دانشگاه است، اما وحدت حوزه و دانشگاه نیست، چراکه وحدت حوزه و دانشگاه امری والا و یک نگاه متعالی است که تا به امروز به معنای واقعی کلمه به وجود نیامده و حوزه و دانشگاههای ما حداکثر به گفتوگو بسنده کردهاند که جهت تحول در این امر اتحادیه ضمن ارائه برنامه عملیاتی در تحقق این امر مهم از هیچ تلاش و همکاری دریغ نخواهد کرد.