• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۲۵ - ۱۲:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۱
  • 0
  • 0
اژه‌ای در دیدار با اقشار مختلف مردم استان گلستان:

آمار ورود ۱۵ میلیون پرونده به دستگاه قضا نادرست است

رئیس قوه قضاییه در دیدار با اقشار مختلف مردم استان گلستان گفت: باید توجه داشته باشید که ما ۱۵ میلیون پرونده وارده در دستگاه قضایی نداریم؛ برخی ممکن است از این آمار نادرست، بهره برداری سوء کنند؛ این آمار مطرح شده ناظر بر تعداد گردش پرونده‌ها در واحد‌ها و مراجع مختلف قضایی است و به منزله میزان پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی نیست.

آمار ورود ۱۵ میلیون پرونده به دستگاه قضا نادرست است

به گزارش «فرهیختگان» به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با اقشار مختلف مردم استان گلستان با اشاره به ضرورت تکریم مردم و اهتمام به رفع مسائل و مشکلات آن‌ها و پرهیز از ایجاد افتراق میان مردم گفت: در استان گلستان مردم از اقوام و طوایف و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی دارند و با تشریک مساعی در راستای رفع مشکلات این استان پرجاذبه قدم بر می‌دارند؛ به گونه‌ای که به هر بخش از استان گلستان می‌نگریم درمی‌یابیم که این استان به معنای واقعی کلمه گلستان است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نکات مطرح شده در سخنان نمایندگان اقشار مختلف مردمی استان گلستان گفت: سیاست‌ها و احکام صادره در حوزه‌های مختلف از جمله اجرایی، قضایی و تقنینی باید دارای ویژگی و خصیصه «عدل» باشد و در این راستا جلب رضایت مردم و تکریم آنان نیز از ملزومات است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه مسئولیت ما در دستگاه قضایی صدور احکام عادلانه است، به سخنان یکی از حضار ناظر بر وجود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: باید توجه داشته باشید که ما ۱۵ میلیون پرونده وارده در دستگاه قضایی نداریم؛ برخی ممکن است از این آمار نادرست، بهره‌برداری سوء کنند؛ این آمار مطرح شده ناظر بر تعداد گردش پرونده‌ها در واحد‌ها و مراجع مختلف قضایی است و به منزله میزان پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی نیست.

رئیس عدلیه با اشاره به نقش اقشار مختلف مردم در راستای توسعه صلح و سازش و اصلاح ذات‌البین گفت: اقشار مختلف مردمی و نخبگان حوزه‌های مختلف می‌توانند در محیط‌های کاری و اجتماعی خود منادی صلح و سازش و رفع تخاصمات و گرفتاری‌ها باشند و با تحقق کامل این امر، ورودی پرونده‌ها به مراکز و مراجع قضایی کاهش قابل توجه و محسوسی پیدا می‌کند؛ مضاف بر اینکه این امر دارای اثرات پر خیر و برکتی نیز برای عموم مردم و جامعه نیز می‌باشد و می‌توان با به صلح و سازش کشیدن یک تخاصم و نزاع در همان مرحله اول از تبعات و ناهنجاری‌های اجتماعی عدیده بعدی پیشگیری کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به موضوع اطاله دادسی که در سخنان یکی از حضار مطرح شد، گفت: اطاله دادرسی از جمله مسائل و مشکلات مهم قضایی است که برطرف کردن آن نیازمند اصلاح قانون و رویه‌های موجود می‌باشد که ما در این راستا اقداماتی را انجام داده و این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی مدون و مدبرانه برای رفع معضل آب در کشور و استان‌های مختلف گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور باید در راستای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و شُرب اقدام شود؛ دولت مُجدانه برای رفع معضل آب اقداماتی را در دست اجرا دارد و ما نیز در دستگاه قضایی دستورات و احکامی را در این راستا صادر کرده ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به مسائل و مشکلات خانواده معظم شهدا که در اظهارات یکی از حاضرین در جلسه مطرح شد گفت: ما پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترکی میان خانواده معظم شهدا و ادارات بنیاد شهید و امور ایثارگران را در هر استان برای رسیدگی به مسائل و مشکلات خانواده معظم شهدا مطرح کردیم و همچنین این آمادگی را داریم که شعب مخصوص قضایی را به فراخور نیاز‌های موجود برای رسیدگی به مسائل حقوقی و قضایی خانواده شهدا اختصاص دهیم و در ابتدای امر پیشنهاد تشکیل شعبه حقوقی و قضایی رسیدگی به مسائل خانوادگی خانواده معظم شهدا را مطرح کرده‌ایم و این موضوع را دنبال می‌کنیم.

رئیس عدلیه تصریح کرد: من این آمادگی را دارم که در حیطه مسئولیت‌های قانونی خود به شعب حقوقی و قضایی رسیدگی به مسائل خانواده معظم شهدا برخی اختیارات قضایی را تفویض کنم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به ضرورت تشکیل کارگروهی تخصصی در هر استان با عضویت نیرو‌ها و عوامل بومی دولتی و مردمی جهت احصاء، بررسی و رفع مشکلات موجود در آن استان گفت: با تشکیل چنین کارگروهی هم از وقوع بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات در استان پیشگیری می‌شود و هم در راستای رفع مسائل و معضلات موجود اقدامات مقتضی و تخصصی انجام خواهد شد؛ برای نمونه در بحث پرونده‌های کثیرالشاکی، کارگروه‌های تخصصی و بومی در هر استان می‌توانند از حیث پیشگیری از شکل‌گیری چنین پرونده‌هایی و در مرحله بعد استیفای حقوق مالباختگان و شکات این پرونده‌ها، اقدامات مثمر ثمری انجام دهند و به این صورت کمک کار دستگاه قضایی باشند.

رئیس قوه قضاییه افزود: همچنین در بحث آلودگی هوا که در مقاطعی از سال گریبان نقاط مختلف کشور را می‌گیرد، کارگروه‌های تخصصی و بومی موجود در هر استان می‌توانند با اتخاذ راهکار‌هایی از وقوع این پدیده جلوگیری کنند و یا مانع از تشدید آن شوند که بارزترین نمونه در این راستا بحث استفاده از مازوت در نیروگاه‌هاست که چاره‌جویی در رابطه با آن نیازمند همفکری و تعامل عوامل و بخش‌های مختلف در هر استان است.

آیت‌الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان، طی سخنانی در جریان نشست رئیس قوه قضاییه با نمایندگان اقشار مختلف مردم استان گلستان، اظهار کرد: بواسطه اقدامات و تلاش‌های ویژه اخیر در قوه قضاییه، دیدگاه مردمی نسبت به دستگاه قضایی متحول شده و اظهارنظر‌های بسیار خوبی درباره عملکرد این قوه به گوش می‌رسد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به حمایت دستگاه قضایی از حقوق عامه از جمله صیانت و حفاظت از هوا، آب، خاک و ...، تصریح کرد: چنانچه در راستای رفع مشکلات خلیج گرگان اقدامات مجدانه‌ای صورت نگیرد، معضلات عدیده‌ای از جمله هجوم ریزگرد‌ها برای مردم استان گلستان پدید خواهد آمد.

آیت‌الله نورمفیدی با تقدیر از سفر‌های استانی رؤسای قوا، این سفر‌ها را در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم استان‌ها و مناطق مختلف کشور بسیار مثمرثمر و راهگشا دانست.

آخوند خوجملی نماینده علمای اهل سنت استان گلستان هم در این مراسم ضمن تقدیر از اقدامات حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دوران کوتاه تصدی ریاست قوه قضاییه گفت: با اقدامات اخیر رئیس دستگاه قضا در حوزه‌های مختلف به ویژه در امر عدالت گستری و مبارزه با فساد، بارقه‌های امیدی در جامعه ایجاد شده‌است.

در این نشست نمایندگان برخی از اقشار مردم استان گلستان نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود و همچنین برخی مسائل و مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند پرداختند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار