• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۲۳ - ۱۲:۵۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

جزئیات راهیان نور ۱۴۰۰

سردار ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در خصوص آخرین جزئیات از راهیان نور ۱۴۰۰ توضیحاتی را ارائه کرد.

جزئیات راهیان نور ۱۴۰۰

به گزارش «فرهیختگان»، «هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زمانی نیست؛ گنجینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عظیمی است که تا مدت‌های طولانی ملت ما می‌تواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری کند.» این بیانات مقام معظم رهبری در 24 شهریورماه سال88 است که بر لزوم استخراج منابع عظیم از از مناطق عملیاتی دفاع مقدس تاکید دارند. اردوی راهیان نور یکی سهل‌العبورترین، معابر برای رسیدن به این دستاوردهاست. دستاوردهایی که جوانان آن زمان با خون خودشان به ارمغان آورده‌اند و امروزه یاد و نام آنها علاوه بر تزکیه نفوس، می‌تواند نقشه راهِ مناسبی برای آیندگان باشد. لذا با توجه به کاهش فراگیری کرونا در کشور و احتمال بازگشایی کاروان‌های راهیان نور در سال 1400 با سردار نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفتگو کرده‌ایم.

* کاروان‌های راهیان نور با پروتکل‌های بهداشتی ازسرگیری خواهد شد

سردار ادیبی با توجه به فروکش کردن کرونا در کشور، آیا در سال 1400 شاهد بازگشایی راهیان نور خواهیم بود؟

سردار ادیبی: برای بازگشایی راهیان نور مقدماتی را انجام داده‌ایم. ناگفته نماند برای شکستن حلقه کرونا در کشور،  جزء اولین مجموعه‌های گردشگری بودیم که سفر راهیان نور به صورت کاروانی را با توجه به پروتکل‌های بهداشتی، لغو کردیم و تمام امکانات، زیرساخت‌های راهیان نور و مجموعه نیروی انسانی در شبکه خادمین، مبلغین و راویان گروه جهادی را برای کمک به مردم بسیج کردیم.

در طی این مدت با توجه به زحماتی که پزشکان متحمل شدند، پیش‌بینی آن شد که در انتهای سال 1400 زنجیره کرونا کمرنگ شود و بتوانیم مجدداً سفر راهیان نور را آغاز کنیم. به همین دلیل نیز تلاش‌هایی برای تدوین دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه سلامت در راهیان نور در چند بخش اعضاء، اسکان  و یادمان انجام و ابلاغ شده‌است. برهمین اساس کلیه قرارگاه‌های راهیان نور آماده خدمت‌رسانی به مردم هستند. بنابراین براساس پروتکل‌های بهداشتی کاروان‌های دانش آموزی، دانشجویی و سپس عمومی آغاز خواهد شد. امیدواریم اندک میزانی که از کرونا باقی مانده به همت مردم و مسئولین برطرف شود تا کمترین نگرانی از حوزه سلامت مردم نداشته باشیم.

با توجه به اینکه کاروان‌های دانش آموزی و دانشجویی در حال آغاز است؛ در خصوص تاثیرگذاری این کاروان‌ها بر روی جوانان بفرمایید.

سردار ادیبی: راهیان نور تاثیرهای زیادی روی مجموعه فرهنگ کشور دارد که حضرت آقا می‌فرمایند چند موضوع در فرهنگ عمومی کشور نقش داشته‌است. تفحص، تشییع شهدا و راهیان نور.

تاثیرگذاری راهیان نور یک حقیقت غیر قابل انکار است و ما نیز در مجموعه راهیان نور براساس نظرسنجی‌ها، مزاج‌سنجی‌ها و ارتباط با مردم به این واقعیت رسیده‌ایم و می‌توانیم آن را اثبات کنیم که حضور در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس تاثیر مثبتی روی مردم گذاشته است. همچنین که این کاروان‌ها بیش از 20 سال در کشور در جریان است و اینکه هر روزه جمع بیشتری به آن افزوده می‌شوند، نشان‌دهنده اقبال مردم به این کاروان‌هاست. چراکه اگر هر اقدام فرهنگی توأمان با اثرگذاری نباشند در همان ابتدای راه نیمه تمام می‌ماند. همچنین پژوهش‌های بسیاری در زمینه راهیان نور صورت گرفته که بیانگر آن است که تاثیر بسزایی در شناخت مردم از خالقان آنان پیروزی و تاریخ دفاع مقدس داشته است که حاضریم این پژوهش‌ها را در اختیار شما قرار دهیم تا اثر راهیان نور و رفتار مردم را در رسانه‌ها منعکس کنید.

* افسر و معلم راوی در راه هستند/ تجهیز اسکان و یادمان‌های دفاع مقدس در ایام کرونا

یکی از مهم‌ترین اقدام در زمینه راهیان نور موضوع راویان هستند که می‌توانند با زبان شیوای خودشان، سختی‌ها و مرارت‌های آن دوران را به تصویر بکشند، با توجه به این نیاز، ستاد مرکزی راهیان نور در زمینه راویان  چه اقداماتی انجام داده است؟

سردار ادیبی: ما در مجموعه ستاد و قرارگاه‌های راهیان نور چند شبکه خادمین، مبلغین، راویان و فعالان مردم نهاد در راهیان نور داریم. اختصاصاً برای حوزه روایتگری قریب به 25 هزار راوی حضور دارند که متشکل از جوانان و رزمندگان دفاع مقدس است. برای اینکه ما یک روایت صحیح و صادق از آنچه که در دفاع مقدس اتفاق افتاده است را به مردم عزیز منتقل کنیم -که بخشی از آن در سفرهای راهیان نور و بخش دیگری در محافل انحصاری در رابطه با دفاع مقدس است- نقشه جامع روایتگری ستاد مرکزی راهیان نور تدوین و نقش‌های نیروهای مسلح، دستگاه‌ها اجرایی و مجموعه‌های مردمی تعیین و خطوطی که می‌بایست از تحریف و فراموشی دفاع مقدس جلوگیری کرد، در آن به دقت مشخص شده‌است و هم اکنون نیز در حال گسترش در حوزه روایتگری هستیم. مثلاً در مجموعه وزارت آموزش و پرورش طرحی به عنوان «معلم راوی» مد نظر داریم و در دانشگاه‌های نیروهای مسلح طرحی به عنوان «افسر راوی» را دنبال می‌کنیم. برای همین با بازآموزی و آموزش در حوزه راویان برای آینده تصمیمات خوبی داریم.

با توجه به اینکه ویروس منحوس کرونا آسیب‌های بسیاری به مردم جهان وارد کرده، به دلیل عدم حضور زائران در مقاتل شهدا فرصت تجهیز و بازسازی این یادمان‌ها در اختیار ستاد قرار گرفته‌است. در زمینه تجهیز یادمان‌ها چه برنامه‌هایی انجام داده‌اید؟

سردار ادیبی: راهیان نور در این مدت تعطیل نبوده و یادمان‌ها دفاع مقدس باز بوده‌اند. مردم، می‌توانند از این مناطق بازدید کنند-هرچند کاروان‌ها تعطیل هستند-؛ اما زمانی که کاروان‌ها حضور نداشتند این فرصت را مغتنم شمرده‌ایم که هم در آیین‌نامه‌ها، هم در تقویت کاروان‌ها و زیرساختارها، اقداماتی مناسبی را انجام دهیم. خوشبختانه عمده‌ای از مشکلات زیر ساخت‌یادمان‌های دفاع مقدس و محل اسکان راهیان نور در طی این مدتِ فراگیری بیماری کرونا را برطرف کردیم، هر چند با توجه به حضور چشمگیر مردم همچنان نیازهای بیشتری را در این یادمان‌ها می‌بینیم. دوستان و همکارانم در راهیان نور کمک کردند تا بخش مهمی از زیرساخت‌ها را در یادمان های دفاع مقدس و اسکان برطرف کنیم که انشاالله با بازگشایی راهیان نور مردم از این امکانات استفاده کنند و این تغییر و تحولات را متوجه خواهند شد. نکته دیگر در زمینه توسعه راهیان نور برای آینده است که در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر و با اخلاص در شورای سیاستگذاری راهیان نور، این موضوع مورد بحث قرار گرفته و به حمدالله زیرساخت‌های مناسبی برای آینده فراهم خواهد شد.

* برنامه ستاد راهیان نور برای افرادی که می‌خواهند با خودرو شخصی به مناطق عمیلیاتی سفر کنند/ ایجاد سامانه برای سفرهای شخصی به مناطق جنگ هشت ساله

با توجه علاقه مردم برای سفر به راهیان نور، اما بخشی از آنها نمی‌توانند از کاروان‌ها استفاده کنند و علاقه‌مند هستند با خودروی شخصی خود به بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس بپردازند. ستاد راهیان نور برای این دسته از افراد چه برنامه‌هایی را تدارک دیده‌اند؟

سردار ادیبی:کسانی که می‌خواهند با خودروهای شخصی به مناطق عملیاتی سفر کنند، درب‌های مجموعه اسکان راهیان نور به روی همه علاقه‌مندان باز است و می‌توانند از این امکانات استفاده کنند. برای مثال در هویزه علاوه بر یادمان شهدا، محل اسکان نیز تعبیه شده که مردم می‌توانند ضمن بازید، اسکان نیز داشته باشند.

نکته دیگری که در این زمینه عرض کنم در زمینه ساماندهی و خدمات به مردم است، که سامانه‌ای را برای خودروهای شخصی ایجاد کرده‌ایم که مردم می‌توانند، ثبت‌نام کرده - هرچند این سامانه هنوز اعلام رسمی نشده و در آینده نزدیک آن را اعلام می‌کنیم- و برای عزیمت به مناطق جنگ هشت ساله اقدام کنند. مثلاً فردی که در استان یزد است می‌تواند در سامانه ویژه استان یزد ثبت نام و از این خدمات استفاده کند که مردم بدون دغدغه به سفر راهیان نور بپردازند.

* برنامه برای بازدید از مناطق عملیاتی جبهه مقاومت

جناب آقای ادیبی با توجه به اینکه بسیاری از جوانان امروز دوران دفاع مقدس را ندیده‌اند، اما در درک صحیحی از مدافعان حرم و جبهه مقاومت پیدا کرده‌اند؛ برای بازدید از مناطق عملیاتی عراق و سوریه چه اقداماتی را انجام داده‌اید؟ آیا در آینده می‌توانیم از مقتل شهدای مدافع حرم نیز بازدید انجام دهیم؟

سردار ادیبی: در ستاد مرکزی راهیان نور قرارگاه بین‌الملل راهیان نور را راه‌اندازی کرده‌ایم که بیش از دو سال در حال فعالیت است. مقام معظم رهبری در شب خاطره‌ای فرمودند که باید مردم اروپا بدانند که کشورشان در دفاع مقدس چه ظلم‌ها و خیانت‌هایی را علیه ملت ایران کرده‌اند؛ بنابراین یکی از برنامه‌های ما شناخت این مردم از خباثت‌‌های سردمدارهای آنهاست که در زمینه‌های گوناگون در حال پیگیری هستیم که ترجمه کتب و اسناد نقش بسزایی در این امر خواهد داشت. مثلاً در جنگ تحمیلی، صدام حملات شیمیایی علیه ملت ما انجام داد و یک شهر مظلوم و بی پناه را مثل سردشت را بمباران شیمیایی کرد که این مواد توسط کشورهای اروپایی تأمین شد. همچنین معرفی ملت ایران و سلحشوری‌های آنان در برابر ظلم سایر کشورها بسیار مهم است که این موضوعات بخشی از اهداف ما در قرارگاه بین‌الملل راهیان نور است.

جبهه مقاومت جریان بسیار مهمی در دنیا ایجاد کرده و تاثیر بسیار زیادی روی ملت‌های آزادیخواه جهان گذاشته است. برای همین در حال برنامه‌ریزی هستیم تا از مناطق جریان مقاومت نیز بازدید داشته باشیم. البته بخشی مهمی از آن مربوط به مردم خود آن کشور می‌شود که مدل‌های مثل راهیان نور داشته باشند و در بخش دیگری از آن مردم کشور ما هستند که بتوانند محل شهادت مدافعان حرم را بازدید کنند.

 سردار ادبی اگر در انتها مطلب خاصی دارید بفرمایید.

سردار ادیبی: راهیان نور برای شناخت شهدای گرانقدر، خیانت‌هایی که توسط دشمن علیه ایران روا داشته شده، دستگیری و عبرت آموزی از دفاع مقدس و شناخت سبک زندگی شهدا، بسیار مهم است و این کار به تقویت قلوب مردم کمک می‌کند. حضرت آقا می‌فرمایند که  شنیدن خاطرات دفاع مقدس مثل تزریق بتن بر پایه‌های انقلاب اسلامی است که این کار توسط راهیان نور انجام می‌شود.

منبع: تسنیم

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار