• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۱۷ - ۰۰:۵۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
محمدحسین کاظمی، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان:

برنامه‌های اقتصادی دولت بعد از ۱۰۰ روز نامشخص است

آقای رئیسی، متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که از پتانسیل زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی استفاده نمی‌شود و در عمل به حاشیه رانده شده‌اند، درصورتی‌که بسیاری از بانوان شایستگی‌های لازم جهت ورود به تصمیم‌گیری‌های کلان کشوری را دارند که خواستاریم در انتصابات و تصمیم‌گیری‌های خود از بانوان متخصص و صاحب‌نظر برای حل مسائل و نقش‌آفرینی بهره بگیرید.

برنامه‌های اقتصادی دولت بعد از ۱۰۰ روز نامشخص است

۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به‌عنوان اولین بزنگاه گام دوم انقلاب اسلامی ایران است که شاید بتوانیم آن را نقطه‌عطفی برای تحول در حکمرانی و انقلاب ساختاری در این کشور بدانیم.

آقای رئیسی، شکاف‌های حاصل‌شده با مدیریت ژنرال‌های تکنوکرات باعث ناامیدی و گاه بروز اعتراضات بحق مردم در بسیاری از سطوح شده است. حق اظهارنظر، پاسخگویی مسئولان، ثبات سیاسی، کارایی دولت و کنترل فساد جزء مولفه‌های اصلی یک حکمرانی خوب است که مردم انتظار دارند این تحول ساختاری و تحقق این مولفه‌ها را در دولت انقلابی سیزدهم شاهد باشند. در همین راستا که دانشجو باید منشأ تحول باشد جامعه اسلامی دانشجویان با توجه به رسالت خود با ورود مستقیم و بدون محافظه‌کاری و با درنظر گرفتن شاخص‌ها و معیار‌های خود، حضرتعالی را به‌عنوان گزینه اصلح حمایت کرده است؛ که البته دوستان انقلابی به‌خاطر این موضوع ما را مورد لطف قرار می‌دهند.

اما آقای رئیسی این حمایت علنی از جنابعالی و برپایی ستاد‌های نسل تحول در سراسر کشور وظیفه ما را در قبال دولت حضرتعالی سنگین‌تر کرده که همه مواضع و فعل‌های دولت سیزدهم زیر ذره‌بین ما قرار بگیرد.

۱) در باب اقتصاد

آقای رئیس‌جمهور، مردم دیگر تحمل التهاب و تصمیمات خلق‌الساعه که موجب کاهش قدرت خریدشان می‌شود، ندارند آنچه بعد از ۱۰۰ روز از دولت‌تان مردم را نسبت به آینده اقتصاد نگران می‌کند مشخص نبودن برنامه‌های اقتصادی و بودن صاحب‌نظرانی با نظریه‌های مختلف در تیم اقتصادی‌تان است، همان‌طور که مستحضرید ماشین اقتصاد می‌تواند فقط با یک راننده به مسیر خود ادامه دهد.

حضرتعالی با توجه به مولفه‌های اقتصادی کشور به دشواری‌ها و ناهمواری‌های مسیر واقف بودید و باوجود این، برای گره‌گشایی از مشکلات مردم، بهبود وضعیت اقتصادی و سروسامان دادن به بازار سرمایه و ارز؛ وعده‌هایی را داده‌اید پس آقای رئیسی مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار ۳۱هزارتومانی را برنمی‌تابند.

۲) انتصابات

انگیزه، اراده و توانایی نیرو‌های نخبه انقلابی در سراسر کشور مهم‌ترین پیشران دولت برای تحرک و موفقیت دولت به شمار می‌آید، اما ابقای افراد مساله‌دار در مناصب کلیدی در برخی وزارتخانه‌ها و در استانداری‌ها سبب کاهش انگیزه نیرو‌های انقلابی شده است. آقای رئیسی، در شرایط جنگ اقتصادی و در شرایطی که شاهد بحران‌های اجتماعی و شکاف‌های فرهنگی هستیم، تعلل در انتصابات قابل‌قبول نیست. تعیین‌تکلیف کنید یا سریع‌تر انتصاب کنید یا ابقا.

با توجه به اینکه دولت گذشته به جذب نیرو‌های همسو با خود آن‌هم به‌صورت فله‌ای پرداخته، که این امر باعث شده راه‌های ورود افراد متخصص و متعهد در راستای منافع انقلاب و کشور به بدنه دولت به‌خصوص وزارت کشور بسته باشد، لازم است در این مورد تاملی صورت پذیرد.

آقای رئیس‌جمهور، با این ترکیب ادارات و سازمان‌ها؛ نمی‌توانید تحول و عدالت را در جامعه محقق بفرمایید.

۳) نخبگان، دانشگاه و ارتباط با صنعت

آقای رئیسی، با وجود توصیه مقام‌معظم‌رهبری ما شاهد ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه‌ها و صنعت نیستیم، پایان‌نامه‌ها و مقالاتی که وقت و عمر جوانان کشور به پای آنها صرف می‌شود باید مساله‌محور بوده و در راستای نیاز‌های صنعت باشد. علم دانشگاهی باید نافع بوده و زمینه‌ساز ظهور و بروز استعداد‌های جوانان دانشگاهی شود. لازم است جنابعالی نخ تسبیحی بین وزارتخانه‌ها جهت این ارتباط باشید. سربازی اجباری، نبود آینده شغلی و مافیا‌های زر و زور باعث مهاجرت نخبگان و فرار مغز‌ها خواهد شد. بنابراین مطالبه جدی ما از جنابعالی اتخاذ تمهیداتی برای ممانعت از خروج سرمایه‌های اصلی و آینده‌سازان کشور است.

۴) آب و محیط‌زیست

مساله آب و بحران‌های ناشی از کمبود آن و مسائل زیست‌محیطی یکی از اولویت‌های مهم دولت‌تان باید باشد. انتقال آب بین‌حوضه‌ای و انتقال آب دریا غلط‌ترین و پرهزینه‌ترین روش برای مدیریت بحران آب است. راهکار علمی و عملی؛ مدیریت درون‌حوضه‌ای، کاهش مصرف و تقاضا و اصلاح الگو‌های کشت که سازگار با اقلیم خشک هستند، است. بحران خشک شدن تالاب‌ها و خشک شدن دریاچه ارومیه که تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های زیست‌محیطی کشور خواهد شد معضلاتی مثل طوفان‌های نمکی را در پی خواهد داشت. بحران‌های زیست‌محیطی پس از وقوع، دیگر با صرف هزینه‌های گزاف هم جبران نخواهد شد؛ که می‌طلبد دولت برنامه جدی برای این مسائل داشته باشد.

۵) زنان، خانواده و جمعیت

آقای رئیسی، متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که از پتانسیل زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی استفاده نمی‌شود و در عمل به حاشیه رانده شده‌اند، درصورتی‌که بسیاری از بانوان شایستگی‌های لازم جهت ورود به تصمیم‌گیری‌های کلان کشوری را دارند که خواستاریم در انتصابات و تصمیم‌گیری‌های خود از بانوان متخصص و صاحب‌نظر برای حل مسائل و نقش‌آفرینی بهره بگیرید. با توجه به میزان اثرگذاری زنان در جامعه لازم است به تمام ابعاد سیاستی و اجرایی از منظر بانوان نیز توجه شود، ازاین‌رو درخواست داریم که به تمام وزرای خود الزام دارید هرچه سریع‌تر مشاوران امور بانوان وزارتخانه‌ها را که افرادی آگاه با نگاهی صحیح نسبت به جایگاه و مسائل حوزه زنان و خانواده باشند، تعیین کنند و با دخیل کردن نظرات آنان در تصمیم‌گیری‌های وزارتخانه این سِمت را از تشریفاتی بودن خارج سازند.  اما در باب مساله جمعیت که جزء اولویت‌های اصلی کشور است، انتظار می‌رود دولت سیزدهم با تمام قوا در جهت کاهش این بحران قدم برداشته و تصمیمات خود را با توجه به این امر حیاتی اتخاذ کند و برای هرکدام از وزارتخانه‌ها جهت رفع موانع فرزندآوری اعم از فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سلامت و… ماموریتی تعریف شود.

و اما مساله پایانی؛ سفر‌های استانی. آقای رئیسی، مردمی بودن و بودن در جمع اقشار مختلف مردم خوب است و باعث تقویت سرمایه اجتماعی نظام می‌شود، اما وعده‌های بدون کارشناسی و تعیین زمان برای تحقق وعده‌ها در بین مردم که با توجه به شرایط اقتصادی کشور امکان تحقق ندارند چیزی جز عصبانی‌تر شدن مردم و ناامیدی آنان و نابود شدن سرمایه اجتماعی نظام نخواهد داشت.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار