• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ - ۱۶:۱۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
جلیلی در دیداری با جمعی از دانشجویان:

دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند و تلاش‌های خصمانه آمریکا را در عرصه‌های علم و اقتصاد به چالش بکشند.

دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند

به گزارش «فرهیختگان»، سعید جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف که در آستانه روز بزرگداشت مقام دانشجو برگزار شد، با اشاره به تعالیم قرآنی از سوره‌ی مبارکه عصر، گفت: یکی از دغدغه‌های همیشگی آنست که سرمایه دانشجویان که همان صرف بهترین دوران عمر خود در دانشگاه‌هاست، در بهترین شکل به نفع خود آنها و کشور سپری شود.

دغدغه دانشجویان برای مفید بودن، یک دغدغه مبارک و مقدس است

وی افزود: مفید واقع شدن علوم و تقاضای علم نافع و نافذ از جمله تأکیدات و دعاهای ائمه اطهار (ع) نیز بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: حتی امیرمومنان (ع) نیز که در قله کمال قرار دارند از خداوند می‌خواهند که از پیشتازان میدان‌های طاعت و عمل، باشند: «حتّی اَسْرَحَ اِلَیْکَ فی مَیادینِ السّابِقینَ»؛ لذا دغدغه دانشجویان برای مفید بودن، یک دغدغه مبارک و مقدس است.

جهاد برای جهش، پیشرفت و عدالت، کار جبهه‌ای می‌طلبد

جلیلی با بیان اینکه افق بلندی پیش روی ایران اسلامی است، خاطرنشان کرد: برخی دانشجویان حسرت می‌خورند که چرا دوران دفاع مقدس را درک نکرده‌اند، اما باید بدانید که رسالت انقلاب همچنان ادامه دارد و عرصه‌های مختلفی برای تأثیرگذاری مثبت در سیر انقلاب به روی شما عزیزان گشوده شده است.

وی با بیان اینکه عرصه جهاد، جهش و پیشرفت و عدالت، تقسیم کار و کارِ جبهه‌ای می‌طلبد، خاطرنشان کرد: این جبهه باید به درستی شکل بگیرد و هرکس نقش خود را انجام دهد؛ قرار نیست یک نفر همه‌ی مسئولیت‌ها را به عهده بگیرد چرا که وسع انسان‌ها محدود است، اما مهم آنست که تلاش‌ها هم‌افزا و مکمل یکدیگر باشد و ما نیز از وسع خودمان به خوبی استفاده کنیم.

نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی در پاسخ به این سوال که کدام عرصه علمی امروز اولویت دارد، تصریح کرد: امروز در هر زمینه علمی که علاقه داشته باشید، اعم از علوم مهندسی، انسانی و پزشکی، مجموعه‌ای از مسائل وجود دارد که می‌توانید در آن عرصه افتخارآفرینی کنید. و همه‌ی این عرصه‌ها نیازمند یک کار جهادی و جدی است.

ویژگی مهم دانشجویان در آزادگی و عدم محافظه کاری است

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغه دانشجویان حاضر در این نشست نسبت به عملکرد برخی مسئولین، گفت: امام خمینی (ره) در خصوص قائم مقام خود فرمودند که ما با هیچ کسی عهد اخوت نبسته‌ایم؛ این وظیفه همه ماست که معروف و منکر را بشناسیم و برای اصلاح یا پیشرفت مسیر کشور، به آن عمل کنیم و دیگران را نیز در این راستا کمک نمائیم.

وی خاطرنشان کرد: آنچه تحت عنوان دولت سایه طرح شد، یک گفتمان در همین چارچوب است. «تأیید، تصحیح، تکمیلِ» روند اداره کشور از جمله اهدافی است که در این گفتمان مطرح می‌شود و محدود یا منحصر به مجموعه ما نیست؛ کما اینکه جنبش دانشجویی در این سال‌ها اقدام‌های خوبی در زمینه تصحیح روندهای خطا داشته است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین راستا افزود: اینکه نقش دانشجویان در این جبهه، یک نقش ویژه است به خاطر آنست که آزادگی دانشجویان از تعلقات مادی بیش از دیگران است. دانشجویان کمتر دچار محافظه‌کاری می‌شوند و حرکت جریانی آنها نشان می‌دهد که اقدامات مؤثر دانشجویی همواره منجر به نقطه عطفی در تاریخ معاصر کشورمان بوده است.

جنبش دانشجویی همانند تاریخ خود، در جنگ اقتصادی و علمی امروز، کشور را یاری رساند

جلیلی با اشاره نقش مهم جنبش دانشجویی در مقاطع مختلف تاریخی از جمله در آذر ماه سال ۳۲ تا سال‌های پیش از انقلاب اسلامی و بعد از آن به ویژه در دوران دفاع مقدس، گفت: در سال‌های اخیر نیز که جنگ اقتصادی به کشور تحمیل شده، این جنگ دارای ابعاد مختلف علمی، فناوری و.. بوده است، کما اینکه در سال‌های اخیر تعدادی دانشمندان برجسته‌ی کشور هدف دشمن قرار گرفته و به شهادت رسیدند.

وی تاکید کرد: وقتی دشمن کشور ما را در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری تحریم می‌کند، تحریم شکن این جنگ، دانشجویان هستند. جنبش دانشجویی نقش ویژه‌ای در شکستن تحریم دارد.

نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی افزود: رئیس جمهور فعلی آمریکا یک ماه پس از روی کار آمدن، در سند موقت امنیت ملی آمریکا ابراز کرد که نگران ورود ایران به زمین بازی جدید در عرصه فناوری است.

جلیلی تصریح کرد: ما باید آمریکا را از تحریم کردن پشیمان کنیم، این پشیمانی با خنثی شدن تحریم رقم خواهد خورد.

وی اظهار داشت: دفاع و حماسه فقط در خاکریزهای خاکی نبوده است؛ دفاع و حماسه امروز باید توسط دانشجویان در سایر خاکریزها نیز رقم بخورد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: شما دانشجویان شأن و منزلت خود را به خوبی بشناسید و در این جبهه با کار واقعی، خط‌شکن باشید و موانع را کنار بزنید. دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند و تلاش‌های خصمانه آمریکا را در عرصه‌های علم و اقتصاد به چالش بکشند.

جلیلی با اشاره به مشارکت جمعی از دانشجویان در ارائه طرح‌های مختلف اقتصادی به تصمیم‌گیران کشور، عنوان کرد: طرح مسکن مهر یکی از همان طرح‌هایی است که با مشارکت تعدادی از دانشجویان نخبه در فضای تصمیم‌سازی، محقق شد. در همین مدل، تعداد دیگری از نخبگان ایراداتی وارد کردند و نسبت به اصلاح آن اقدام کردند؛ وقتی میگوییم کار جبهه‌ای، منظور ما همین است.

وی تاکید کرد: همان قدر که مدیران در برنامه‌ریزی برای این جبهه مسئولیت دارند، ارکان‌ها و اقشار مردمی نیز باید برای تحقق اهداف جبهه مطالبه گری کنند؛ دانشجویان باید از مسئولان مطالبه کنند تا سهم و مأموریت هر دانشگاه در حل مسائل کشور تعریف و مطالبه شود؛ اگر این اتفاق رقم بخورد، در مسیر امتداد اندیشه در عمل گام برداشته‌ایم.

نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی در پایان سخنان خود گفت: اینکه سهم دانشگاه‌های مختلف در زمینه‌سازی برای ایجاد اشتغال و ارزآوری مشخص بشود، می‌تواند از جمله مطالبات جنبش دانشجویی قرار بگیرد. دانشجویان باید مطالبه کنند که سهم هر دانشگاه در ایجاد شغل و رفع وابستگی‌های کشور چیست؟ باید از وزیر علوم و رؤسای دانشگاه‌ها مطالبه کنند که برنامه چهار سال آینده در تحقق این اهداف ملی چگونه قرار است رقم بخورد؟

همچنین در این نشست دانشجویان بر لزوم توجه ویژه بر مسئله هدایت تحصیلی، تقویت سازوکار به کارگیری نخبگان، تعیین نقشه راه برای رفع خلاءهای علمی و فناوری کشور و پیگیری دغدغه‌ها و اولویت‌های مردم تاکید کردند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار