به گزارش «فرهیختگان»، مراسم بزرگداشت روز دانشجو صبح امروز سه شنبه با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف، برگزار شد.
در این مراسم نمایندگان اتحادیههای دانشجویی به بیان دیدگاهها و سخنان خود پرداختند.
محمدحسین کاظمی دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه صنعتی شریف و با حضور آیتالله رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، به بیان دغدغهها و دیدگاههای دانشجویان پرداخت.
کاظمی در ابتدای اظهارات خود با بیان اینکه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان اولین بزنگاه گام دوم انقلاب اسلامی ایران است که شاید بتوانیم آن را نقطه عطفی برای تحول در حکمرانی و انقلاب ساختاری در این کشور بدانیم،تصریح کرد: آقای رئیسی! شکافهای حاصل شده با مدیریت ژنرال های تکنوکرات باعث ناامیدی و بعضا بروز اعتراضات به حق مردم در بسیاری از سطوح کردیده است.
وی افزود: حق اظهار نظر، پاسخگویی مسئولین، ثبات سیاسی، کارآیی دولت و کنترل فساد جزو مولفههای اصلی یک حکمرانی خوب است که مردم انتظار دارند این تحول ساختاری و تحقق این مولفه ها را در دولت انقلابی سیزدهم شاهد باشند.
کاظمی ادامه داد: در همین راستا که دانشجو باید منشا تحول باشد جامعه اسلامی دانشجویان با توجه به رسالت خود با ورود مستقیم و بدون محافظه کاری و با در نظر گرفتن شاخص ها و معیارهای خود حضرتعالی را به عنوان گزینه اصلح حمایت کرده است. که البته دوستان انقلابی بخاطر این موضوع ما را مورد لطف قرار می دهند.
دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان افزود:اما آقای رئیسی این حمایت علنی از جنابعالی و برپایی ستادهای نسل تحول در سراسر کشور وظیفه ما را در قبال دولت حضرتعالی سنگینتر کرده که همه مواضع و فعل های دولت سیزدهم زیر ذرهبین ما قرار بگیرد
کاظمی ضمن اشاره به مسائل اقتصادی کشور بیان داشت: آقای رئیس جمهور! مردم دیگر تحمل التهاب و تصمیمات خلقالساعه که موجب کاهش قدرت خریدشان میشود را ندارند و آنچه که بعد از ۱۰۰ روز از دولتتان مردم را نسبت به آینده اقتصاد نگران مینماید مشخص نبودن برنامه های اقتصادی و بودن صاحبنظرانی با نظریههای مختلف در تیم اقتصادیتان است. همانطور که مستحضرید ماشین اقتصاد می تواند فقط با یک راننده به مسیر خود ادامه دهد.
وی ادامه داد: حضرتعالی با توجه به مولفههای اقتصادی کشور به دشواریها و ناهمواریهای مسیر واقف بودید و با این وجود برای گرهگشایی از مشکلات مردم، بهبود وضعیت اقتصادی و سر و سامان دادن به بازار سرمایه و ارز؛ وعدههایی را دادهاید پس آقای رئیسی مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار ۳۱ هزار تومانی را برنمیتابند.
دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان ضمن انتقاد از برخی انتصابات در دولت تصریح کرد: انگیزه، اراده و توانایی نیروهای نخبه انقلابی در سراسر کشور مهمترین پیشران دولت برای تحرک و موفقیت دولت به شمار میآید، اما ابقاء افراد مسئلهدار در مناصب کلیدی در برخی وزارتخانهها و در استانداری ها سبب کاهش انگیزه نیروهای انقلابی شده است. آقای رئیسی در شرایط جنگ اقتصادی و در شرایطی که شاهد بحران های اجتماعی و شکاف های فرهنگی هستیم تعلل در انتصابات قابل قبول نیست. تعیین تکلیف نمایید یا سریع تر انتصاب کنید یا ابقاء.
کاظمی افزود: با توجه به اینکه دولت گذشته با جذب نیروهای همسو با خود آنهم بصورت فله ای پرداخته، که این امر باعث شده راههای ورود افراد متخصص و متعهد در راستای منافع انقلاب و کشور به بدنه دولت به خصوص وزارت کشور بسته باشد، که لازم است در این مورد تاملی صورت پذیرد. آقای رییس جمهور با این ترکیب ادارات و سازمان ها؛ نمی توانید تحول و عدالت را در جامعه محقق بفرمایید.
وی همچنین بااشاره به نخبگان، دانشگاه و ارتباط با صنعت اظهار داشت: آقای رئیسی! علیرغم توصیه مقام معظم رهبری ما شاهد ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه ها و صنعت نیستیم، پایان نامه ها و مقالاتی که وقت و عمر جوانان کشور به پای آنها صرف میشود باید مسئله محور بوده و در راستای نیازهای صنعت باشد. علم دانشگاهی باید نافع بوده و زمینه ساز ظهور و بروز استعدادهای جوانان دانشگاهی شود. لازم است جنابعالی نخ تسبیحی بین وزارتخانهها جهت این ارتباط باشید. سربازی اجباری، عدم وجود آینده شغلی و مافیا های زر و زور باعث مهاجرت نخبگان و فرار مغز ها خواهد شد. فلذا مطالبه جدی ما از جنابعالی اتخاذ تمهیداتی برای ممانعت از خروج سرمایه های اصلی و آینده سازان کشور می باشد.
کاظمی با اشاره به مشکلات آب و محیط زیست خاطرنشان کرد: مسئله آب و بحرانهای ناشی از کمبود آن و مسائل زیست محیطی یکی از اولویت های مهم دولت تان باید باشد انتقال آب بین حوضهای و انتقال آب دریا یکی از غلط ترین و پرهزینهترین روش ها برای مدیریت بحران آب است. راهکار علمی و عملی؛ مدیریت درون حوضهای، کاهش مصرف و تقاضا و اصلاح الگوهای کشت که سازگار با اقلیم خشک هستند میباشد. بحران خشک شدن تالاب ها و خشک شدن دریاچه ارومیه که تبدیل به یکی از بزرگترین بحران های زیست محیطی کشور خواهد شد معضلاتی مثل طوفان های نمکی را در پی خواهد داشت. بحران های زیست محیطی پس از وقوع، دیگر با صرف هزینه های گزاف هم جبران نخواهد شد. که می طلبد دولت برنامه جدی برای این مسایل داشته باشد.
دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان همچنین به مسائل زنان، خانواده و جمعیت نیز اشارهای کرده و بیان داشت: آقای رئیسی! متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که از پتانسیل زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی استفاده نمیشود و عملاً به حاشیه رانده شدهاند در صورتیکه بسیاری از بانوان شایستگیهای لازم جهت ورود به تصمیم گیریهای کلان کشوری را دارند که خواستاریم در انتصابات و تصمیمگیریهای خود از بانوان متخصص و صاحب نظر برای حل مسائل و نقش آفرینی بهره بگیرید.
وی افزود: با توجه به میزان اثرگذاری زنان در جامعه لازم است به تمام ابعاد سیاستی و اجرایی از منظر بانوان نیز توجه شود از این رو درخواست داریم که به تمام وزاری خود الزام دارید هر چه سریعتر مشاورین امور بانوان وزارتخانهها را که افرادی آگاه با نگاهی صحیح نسبت به جایگاه و مسائل حوزه زنان و خانواده باشند، تعیین کنند و با دخیل کردن نظرات آنان در تصمیم گیریهای وزارتخانه این سِمت را از تشریفاتی بودن خارج سازند.
کاظمی ادامه داد: اما در باب مسئله جمعیت که جزو اولویت های اصلی کشور است انتظار میرود که دولت سیزدهم با تمام قوا در جهت کاهش این بحران قدم برداشته و تصمیمات خود را با توجه به این امر حیاتی اتخاذ کنند و برای هر کدام از وزارتخانه ها جهت رفع موانع فرزندآوری اعم از فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سلامت و… ماموریتی تعریف شود.
وی در پایان به سفرهای استانی نیز اشاره کرده و گفت: آقای رئیسی مردمی بودن و بودن در جمع اقشار مختلف مردم خوب است و باعث تقویت سرمایه اجتماعی نظام می شود اما وعده های بدون کارشناسی و تعیین زمان برای تحقق وعده ها در بین مردم که با توجه به شرایط اقتصادی کشور امکان تحقق ندارند چیزی جز عصبانی تر شدن مردم و ناامیدی آنان و نابود شدن سرمایه اجتماعی نظام نخواهد داشت.
متین فارابی نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی در نشست دانشجویان با آیتالله رئیسی رئیس جمهور و مراسم ویژه روز دانشجو که صبح امروز(سه شنبه) در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به بیان دیدگاهها و دغدغه های جریان دانشجویی کشور پرداخت.
فارابی در ابتدای اظهارات خود گفت: آقای رئیسی در ابتدا باید از بابت حضور شما در یک جلسه صریح دانشجویی تشکر کنیم. امید که مثل این روز، در روزهای دیگر سال نیز حرف دانشجو برای شما محترم باشد.
وی خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: در همین اول صحبت می گوییم که ما شما را رئیس جمهوری دلسوز و دارای نیات عدالتخواهانه میدانیم که به دنبال رشد و ترقی ایران است و امیدواریم که تا انتها نیز همینگونه بمانید. لکن در این جلسه به عنوان جنبش عدالتخواه دانشجویی برخود لازم میدانیم که در ۳ سرفصل انتقادات خود را نسبت به دولت حضرتعالی مطرح کنیم
نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی با اشاره به فقدان کلان ایده در دولت خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور! پیش از انتخابات همین اتحادیه نسبت به ضعف نگاه شما در مسائل کلان کشور هشدارهایی را مطرح کرد که امروز شاهد تحقق آن هستیم. بعضا در همین مدت کوتاه اقدامات خوب و بنیادینی را از ناحیه وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه جهت سامان بخشی اقتصادی دیدیم؛ لکن همزمان میبینیم که مثلا وزارت بهداشت برخلاف این اقدامات همچنان بر طبل افزایش سقف حقوقها میکوبد.
وی افزود: آقای رئیسی! در برخی موارد شاهد هستیم که حرف و عمل دولت با هم نمیخواند؛ مثلا میبینیم رئیس جمهور اصول دوازدهگانه مقابله با فساد اداری-اقتصادی را ابلاغ میکند و وعده حل مشکل تعارض منافع را میدهد اما انتصاباتش در وزارت بهداشت و بانک مرکزی خلاف آن اصول ابلاغی است.
فارابی ادامه داد: حتی بعضا اتفاق میافتد که آقای رئیس جمهور شب از ایدههای راستگرایانه دفاع میکند و صبح به چپ گرایانه ترین شیوه ممکن عمل میکند. مثلا رئیس جمهور، امروز در جلسه با اقتصاددانان در رابطه با حجم عظیم یارانه پنهان و لزوم حذف آن صحبت میکند و فردا مصوبه افزایش قیمت خودرو را لغو میکند. آقای رئیسی این را بدانید که نمیشود همه کارهای خوب را با هم انجام داد، شما مجبورید که از بین ایدهها و افراد موجود دست به انتخاب بزنید و سکان را به دست یک نفر بسپارید. هر روز که این تصمیم گیری به تعویق میافتد موجب ضرر کشور است.
نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی همچنین ضمن اشاره به جمهوریت، شفافیت و نظارت مردمی، بیان داشت: جامعه ایران در چند سال گذشته بحرانها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشته و در برهههای مختلف از سمت دولت و حاکمیت هیچ انگاشته شده و نمود این وضعیت در نرخ مشارکت انتخابات مجلس و ریاست جمهوری اخیر مشهود بود.
وی افزود: شما در شعارهای خودتان روی وجهه مردمی دولت تاکید زیادی داشتید؛ نمود این شعار شما شاید تا امروز فقط در سفرهای استانیتان وجود داشته. بدون شک این قبیل اقدامات پسندیدهاست لکن برنامه شما برای احراز و اعمال نظر آحاد مردم در مسائل کشور چیست؟ علاوه بر حوزه اقتصاد بنظر میرسد در حوزه سیاست داخلی نیز برنامه و دیدگاه مدونی ندارید؛ اساسا تا امروز هیچ صحبتی از این نشده که ایده مردمی سازی میخواهد چه نمودی در سیاست داخلی داشته باشد. آیا برای تحقق ایده مردمی سازی به تقویت تشکلگیری کارگران و مستضعفان فکر میکنید یا بدنبال اصلاح در ساختار احزاب هستید؟ آقای رئیسی چه برنامهای در سر دارید؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: در رابطه با بحث شفافیت باید مجددا اجرایی نشدن ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه را یادآوری کنیم و این نکته را عرض کنیم که اتخاذ استراتژی مقاومت با حقوقهای نجومی و غیرشفاف همخوان نیست که رفع این مشکل نیاز به یک دستور انقلابی بدور از تعارفات دارد تا یک بار برای همیشه بساط زیاده خواهی اقشاری خاص از کیسه بیتالمال برچیده شود. ادامه این فاصله نجومی بین حقوق اقشار مختلف بدون شک چهره دولت را مخدوش خواهد کرد.
فارابی خطاب به رئیسی با بیان اینکه شعارهای شما در بحثهای مربوط به سوت زنی و تقویت نظارت مردمی پر رنگ بوده اما تا کنون منجر به عملی نشده، گفت: همانطور که پیش از انتخابات در همین زمینه به شما هشدار دادیم باید بگوییم اگر در حوزه نظارت، به جریانهای مردمی و عدالت طلب میدان ندهید و هشدارهای آنها را جدی نگیرید ظرف مدت کوتاهی بدنه مدیریتی اصولگرایٍ ضد جمهور و ضد آزادی همه شعارهای مردمی و آزادی خواهانه شما را به باد خواهد داد.
وی افزود: تقویت جریانات ضد فساد مردمی بیش از هر چیز به وجود فضای آزاد برای بیان انتقادات نیاز دارد. متاسفانه در روزهای اخیر برخی اتفاقات ضربه محکمی به این نیروهای عدالتخواه زده. مثلا در رابطه با پرونده رئیس شورای شهر امیدیه دیدیم که متاسفانه در دوره جدید قوه مجددا این پرونده به جریان افتاد و آقای آقاجری به جرم نشر اکاذیب محکوم به زندان شد. این اتفاقات به مثابه آب سردی است بر پیکره افراد دلسوزی که قصد بهبود شرایط مملکت را دارند. بنظر میرسد اگر رئیس جمهور میخواهد امید به اصلاح را در دل مردم زنده نگه دارد باید جلوی این قبیل ظلمهای آشکار بایستد.
این فعال دانشجویی همچنین با انتقاد از برخی انتصابات تصریح کرد: در حوزه انتصابات ابتدا باید بگوییم که دولت در برخی انتصابات امیدآفرین و رو به جلو بوده، لکن بررسی کلیت انتصابهای صورت گرفته حکایت از تعداد بالای مدیران کم توان و کار نابلد دارد.
وی با تاکید بر اینکه کثرت پست گرفتن شخصیتهای سیاسی غیر متخصص در این دولت مایه ناامیدی است، اظهار داشت: امروز پرسش ما این است که آیا قرار است همه این وزرا و روسا به مدت ۴ سال با خاطر جمع سرکار باشند یا دولت، سازوکاری جهت پالایش این مدیران در نظر گرفته؟ یا اینکه قرار است مطابق با مصالح سیاسی و روحیه تعارفی رئیس جمهور که در مسئولیتهای قبلی نیز مشهود بوده تغییری در وضعیت مدیران صورت نگیرد؟ امید است که حضرتعالی در این رابطه تدبیری بیاندیشید و سازوکار پالایش مدیران را به طور شفاف مطرح کنید.
زینب شوندی نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل صبح امروز(سه شنبه) در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه صنعتی شریف و با حضور آیتالله رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، به بیان دغدغهها و دیدگاههای دانشجویان پرداخت.
شوندی در این نشست خطاب به رئیس جمهور با بیان اینکه ایران در یک موقعیت ویژه تاریخی قراردارد! چالشهای کشور بسیار پیچیده و فرصت شما برای اصلاح وضعیت و بهبود معیشت مردم محدود است،گفت: متاسفانه مردم ما در دهه 90 شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتند.
وی افزود: نرخ تورم سالانه بر اساس اظهارنظر مرکز آمار ایران بالای 40 درصد و بر اساس آمارهای اعلام نشده بانک مرکزی نزدیک به 60 درصد است! برای سه سال پیاپی تجربه ی تورم بسیار بالا، بلایی سر این مردم آورده است که خیلی ها در تامین مایحتاج روزمره خود دچار مشکل اند! کسانی که مستاجر بودند در جنگ با اجاره خانه های نجومی سال هاست مجبور به عقب نشینی می شوند و هرسال محل زندگی خود را از نظر موقعیت شهری تنزل می دهند! فاصله فقیر و غنی دائما بیشتر شده، پولدارها پولدارتر و فقرا فقیرتر شده اند!
این فعال دانشجویی با بیان اینکه ذهن و قلب مردم از دولت مردان فاصله گرفته و توده های مردم احساس می کنند صادقانه با آنها رفتار نمی شود،تصریح کرد: تهدیدهای امنیتی در دهه 90 نسبت به دو دهه قبل از آن رشد قابل توجهی داشته است و دامنه چالشهای ملی در دهه 90 به موضوعات زیست محیطی نیز کشیده شد و قطعی برق در گرمای طاقت فرسای خوزستان و خشکی بلندمدت بستر زاینده رود به همه ما گوشزد نمود که بی توجهی به آثار بلندمدت طرح های توسعه ای چه تبعات سنیگنی در پی دارد! پیش از دهه 90 هیچگاه مشکلات کارگری تا این اندازه ابعاد ملی نداشت و داستان هفت تپه و آذراب و کشت و صنعت مغان کمتر تجربه شده بود.
وی افزود: خلاصه باید گفت همه مشکلات کشور ریشه در تصمیمات دهه 90 ندارد اما دهه 90 را می شود دهه عبرت ها نامید. نتیجه سلسله حوادث پیش آمده «انباشت بی اعتمادی و کاهش قابل توجه سرمایه اجتماعی نظام بود!
سوال اینجاست آیا نقطه بازگشتی هست؟ آیا میشود بر این چالشهای غلبه کرد و مسیر اشتباه رفته را برگشت؟
شوندی خطاب به رئیسی اظهار داشت: معتقدیم مسئولیت و رسالت دولت سیزدهم و شخص جنابعالی آغازی دوباره است! اما سوال مهمتر این است که این هدف تا چه اندازه در دسترس دولت سیزدهم قرار دارد و چگونه میشود به آن دست یافت؟
در پاسخ باید گفت دولت ها پس از انقلاب در مواجهه با مشکلات عموما سه رویکرد متفاوت اتخاذ کرده اند: رویکرد سادهانگارانه، رویکرد محافظهکارانه و رویکرد تحولگرا.
وی ایجاد مشکل حقآبه کشاورزان اصفهانی را ناشی از ساده انگاری درمدیریت منابع آب دانسته و خاطرنشان کرد: یک روز به خاطر تامین نظر نماینده یک شهر و یا علاقه وافر یک وزیر به خدمت به شهر و دیار خودش برخلاف اصول عقلانی و احتمالا بدون وجود مطالعات ملی در دل کویر مرکزی ایران صنایع آب بر احداث کرده ایم! و حالا ما مانده ایم و منابع محدود آب که اگر به کشاورز بدهیم کارگران کارخانه ها بیکار می شوند و اگر به صنایع بدهیم کشاورزان به خاک سیاه می نشینند!
این فعال دانشجویی تاکید کرد: ساده انگاری یعنی اینکه رئیس جمهور سابق تصور می کرد می شود با امضای برجام مشکل آب خوردن مردم را هم حل و فصل کرد! آقایان حتی به خود زحمت نداده بودند متن برجام و یا ضمائم آن را یکبار بخوانند! ساده انگاری یعنی خاطرات عبرت آموز دولتی ها از آن جلسه ی عجیب و غریب تعیین نرخ ارز جهانگیری که به اذعان حضار در یک گفتگوی چند دقیقه ای عدد ارز را 4200 تومان تعیین کردند و پس از آن میلیارد دلار منابع ارزی کشور را به واردات غیرضروری اختصاص دادند! اینها تنها بخشی از صدها تصمیم ساده انگارانه و غیرکارشناسی در سال های پس از انقلاب خصوصا یک دهه اخیر بوده است که متاسفانه به موضوعات اقتصادی و ریست محیطی محدود نیست و در حوزه های فرهنگی، رسانه و سیاسی نیز به وفور دیده می شود!
وی افزود: متاسفانه رویکرد ساده انگارانه منحصر به یک جریان سیاسی نبوده و در برخی اطرافیان شما نیز دیده می شود! به خاطر دارید که همکار فعلی شما و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهور ادعا می کرد می شود سه رزوه مشکل بورس را حل و فصل کرد؟ اگر این ساده انگاری نیست شما بفرمایید چیست؟ سادهانگاری یعنی اینکه یک اظهارنظر چند روزه مسئولین دولتی عملا یک شوک غیرضرور به قیمت خودرو وارد کرد که با دستور شما هم کنترل نمیشود و بجای اولش بازنخواهد گشت!
شوندی خطاب به رئیسی با تاکید بر اینکه روی دیگر ناکامی مسئولین محافظهکاری بوده است که محدود به دولت ها نیست تصریح کرد: چرا پس از سال ها هیچ کس نمی پرسد آیا ما واقعا به این همه بانک در اقتصاد کشور نیاز داریم؟ آیا وقتش نرسیده رویکرد محافظه کارانه در اداره کشور را کنار بگذاریم و جعبه سیاه بانکهای خصوصی را بازخوانی کنیم و اگر ضروری است به عملکرد پر از ابهام آن ها و نقش مخربشان پایان بدهیم؟
وی افزود: نمی شود با ساده انگاری و محاظه کاری کشور را نجات داد و ما نیازمند رویکرد تحول گرا در اداره کشور هستیم. رویکرد تحول گرا یعنی حکمرانی عادلانه، صادقانه و عالمانه!
نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اقدامات مثبت دولت در 100روزه اول کار خود گفت: در صد روزه نخست دولت سیزدهم گام های مثبتی برای جلب اعتماد عمومی برداشته شده است! واکسیناسیون گسترده و یا حضور به موقع مسئولین دولتی در میان مردم در سفرهای استانی و به بهانه های مختلف جلوه های نو و امیدبخشی از اداره کشور را به نمایش گذاشته است. اما در خصوص تداوم در دولت سیزدهم، نگرانی هایی نیز وجود دارد.
شوندی با بیان اینکه مهم ترین وجه حکمرانی عالمانه داشتن ایده مشخص در برابر مشکلات اقتصادی است،اظهار داشت: متاسفانه با وجود گذشته صد روز از آغاز به کار دولت، هنوز افکار عمومی دریافت روشنی از ایده دولت برای اداره اقتصاد کشور ندارد و از سوی دیگر نوعی پراکندگی در ترکیب تیم اقتصادی دولت دیده می شود و حضور افرادی با نگرش های متفاوت نگرانی های جدی را در خصوص آینده مدیریت اقتصادی کشور ایجاد کرده است! به هرحال اقتصاد ماشین تشریفات حضرت عالی نیست که دائما شخص شما بخواهید پشت فرمان بنشینید و طبیعتا باید اعضای کابینه کار را پیش ببرند! و البته ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که هنوز در برخی وزارت خانه ها منصوبین آقای روحانی مدیر هستند و دولت سیزدهم قریب به 40 درصد تیم مدیریتی خود در سطوح میانی را تکمیل نکرده است!
وی خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: اکنون که بار این امانت به دوش شما گذاشته شده، درابتدای این مسیر پر چالش و پر از بیم و امید قرار دارید یادآوری چند نکته مفید خواهد بود! دهه 90 با همه ی چالش ها و مشکلاتش دهه پیروزی های بزرگ هم بود. شما می دانید که ما در همین دهه 90 با پیچیده ترین و سخت ترین عملیات نظامی دشمن در منطقه مواجه بودیم.
شوندی افزود: پدیده داعش پیش از آن تجربه نشده بود و یک تهدید امنیتی بالقوه و بزرگ به حساب می آمد! اما حاج قاسم عزیز با تکیه بر تجربه و تخصص وارد میدان مبارزه شد. ایران اسلامی در دهه 90 موفق شد طراحی های خطرناک دشمنان منطقه ای و بین المللی را به شکست بکشاند. در همین ایام حاج قاسم با صداقتی مثال زدنی توانست مردم را با سیاست های نظام همراه و همدل کند و مردم نیز که به کارآمدی او ایمان داشتند در این راه همراهی اش کردند! تا آنجا که عروج ملکوتی اش نفسی دوباره به انقلاب و ایران داد و با خون پاکش تنها چند ماه پس از حوادث تلخ آبان 98روحی تازه در خیابان تهران دمیده شد! او به راستی نماد باشکوه حکمرامی عالمانه، صادقانه و عادلانه بود!
این فعال دانشجویی تاکید کرد: از آنجا که تجربه موفق حضرت عالی در برخورد با مفاسد اقتصادی در قوه قضائیه پشتوانه حضورتان در دولت بوده است، امیدواریم فرصت محدود خدمت را غنیمت شمرده و با پایبندی به عقلانیت انقلابی دهه پیش رو را به دهه موفقیت های چشمگیر ملت ایران تبدیل نمایید.
محمدرضا ضیایی نماینده بسیج دانشجویی صبح امروز (سه شنب 16 آذر) در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه صنعتی شریف و با حضور آیتالله رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، به بیان دغدغهها و دیدگاههای دانشجویان پرداخت.
ضیایی در این مراسم گفت: حضور جناب آقای رئیسجمهور در دانشگاه صنعتی شریف، برای ما مایهی دلگرمی و خرسندی است. از اینکه با قبول دعوت دانشجویان دانشگاه، در نخستین سال کاری دولت سیزدهم مهمانِ شریف شدید، سپاسگزاریم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف خطاب به رئیسی گفت: انتخاب شما بهعنوان رئیسجمهور، بارقههایی از امید را در دل مردم زنده کرد. این بارقههای امید، حکم سرمایهی اولیهی برای آغاز به کار دولت سیزدهم را داشت. مردم صبور ما در انتخابات۲۸خرداد امسال، با وجود همهی سختیها و دلخوریها و نگرانیها، شما را برای سامان بخشیدن به امور خود برگزیدهاند. این موضوع، هم وظیفه شما به عنوان خادم جمهور را خطیرتر کرده و هم به واسطه کمبودن زمانِ انجامِ اقداماتِ اساسی برای کاهش رنجهای مردم، بار مسئولیت ما به عنوان دانشجویان آرمانخواه را در مواجهه با تصمیمات و اتفاقات مرتبط با دولت جنابعالی سنگینتر کرده است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: بیتردید اقتصاد و معیشت مردم، امروزه اولویت دار ترین مسئله ایران ماست. دردهای اقتصادی مردم از شماره خارج و زخمهای کاریِ اقتصاد ایران، روزبهروز بیشتر شده است. ریاضی گرایی و اقتصاد گرایی محض در علم اقتصاد که غالبا خروجی چنین دانشکده هایی هم هست نتیجه ای جز وضع کنونی نداشته است. چنین وضعیت اسفباری نیازمند حکمرانی خردمندانه، با برنامه و هوشمندانه است که باید گفت در مدت زمان سپری شده از روی کار آمدن دولت سیزدهم، به وضوح فقدان «ایده کلان محوری» در دولت شما نمایان است.
نماینده بسیج دانشجویی با بیان اینکه نشانههای فقدان ایده کلیدی در دولت سیزدهم، به روشنی در تناقض بین برخی تصمیمهای سیاستی و اقدامات کلان در ماههای اخیر دیده میشود، گفت: برای مثال، چگونه میشود همزمان با فروش اوراق بانکی مخالفت کرد و از سوی دیگر، دم از رفع کسری بودجه و ثبات بخشی به اقتصاد زد؟ چگونه میتوان خود را مدافع تولید ملی نامید اما از دیگر سو با قیمتگذاری دستوری بر روی کالاها، به تولید ملی ضربه زد؟ چطور ممکن است با شعار کاهش تورم، پروژه های سنگین مالی از جمله ساخت یک میلیون مسکن را پیش برد؟
ضیایی افزود: از روزهای آغازین شروع به کار شما و با مشخص شدن اعضای تیم اقتصادی دولت، به روشنی فقدان یک ذهنیت مشخص و یک چارچوبِ روشن در تفکرات اعضای این ترکیب احساس میشود. اینکه ایدهها و نظرات اقتصادی شما در انتخابات، چطور قرار است با نگاههای خاص و منحصربهفردِ برخی وزرای پرحاشیهی شما جمعشود و اینکه هماهنگی میانِ این تیمِ چهلتکه با چه سازوکاری اتفاق خواهد افتاد، پرسش بیپاسخِ ماست.
وی ادامه داد: شنیده نشدن یک صدای واحد از مدیران اقتصادی شما در کلانمسائل اقتصادی کشور، جلوه دیگری از سردرگمی دولت در زمینه مسائل اقتصادی است.
نماینده بسیج دانشجویی ادامه داد: ما دانشجویان بهخوبی میدانیم شرایط امروز اقتصاد ما، نیازمند گرفتن تصمیمات سخت است که هزینههای اجتماعی زیادی در پی خواهند داشت. تعلل بیش از اندازه و گاه تزلزل در اتخاذ این تصمیمات که به نظر میرسد نتیجه بروز بیماری "رسانهزدگی" در دولت شماست، فرصت محدود ما برای انجام اصلاحات اساسی را از بین میبرد. برای مثال پس گرفتن لایحهای که خود دولت برای حذف ارز ترجیحی به مجلس داده بود و یا لغوکردن تصمیم وزارت صمت در موضوع خودرو، نشاندهنده اثرگذاری مخرب جو رسانهای بر تصمیمات اساسی کشور است.
وی گفت: ناگفته نماند فدا کردن وزیرِ بادانشِ اقتصاد برای موضوعِ بورس، که واضحا اصلاح روندهای مخرب آن نیازمند تصمیمات بلند مدت است، تصمیم نابخردانهای به نظر میرسد. نیک مشخص است، هر تصمیمی در این شرایط مخالفتهایی در فضای رسانهای در پی خواهد داشت، به ویژه تصمیماتی که با رویکرد افزایش عدالت اقتصادی گرفته میشود، به علت احساس خطر کاسبان فاصلههای طبقاتی، با پمپاژ رسانهای قابل توجهی همراه خواهد بود. در این مورد، راهکار قابل اتکا برای فایق آمدن بر مشکلات، تکیه به ارادههای عموم مردم و به میدان آوردن آنها مبتنی بر اقناع و تبیین دائمی و تعامل مستمر دولت و مردم است.
ضیایی گفت: در جهت ترمیم ارتباط آسیبدیده حاکمیت و مردم، بازدیدهای سرزده و سفرهای استانی، کاری خوب اما به شدت ناکافی است. ما نگران تقلیل فعالیتهای شما به حضور میدانی و "بازدیددرمانی" بهجای حل مشکلات اساسی مردم هستیم. در روزهایی که مردم در حداقل بسترهای ایجاد شده برای مشارکت سیاسی همچون انتخابات نیز مشارکت قابل ملاحظهای ندارند، به روشنی باید در راستای طراحی مکانیزمها و روندهایی برای جاری ساختن اراده مردم در ساختارها گام برداشت.
وی ادامه داد: یکی از مسیرهای اقناع و همراه سازی مردم، اقناع جامعه نخبگانی به ویژه قشر دانشگاهی به عنوان حلقه های میانی و واسط میان مردم و حاکمیت است. انتظار ما در این موضوع از دولت حضرتعالی به صورت شفاف، تحول در نسبت میان نهاد دولت و نهاد دانشگاه است.
این فعال دانشجویی گفت: نمودهای تحول در رابطه دولت و دانشگاه، میتواند مراجعه مسئولین به دانشگاهها و شکل دادن گفتوگوهای دانشجویی و به بوته نقد گذاشتن آرا و تصمیمات سیاستی است. از سوی دیگر به نظر میرسد باید به سمتی حرکت کنیم که نقشآفرینی دانشگاه در حل کردن مسائل کشور، به بخشی از وظایف ذاتی دانشگاه تبدیل شود و ارتباط بین نهاد علم و نهاد حکمرانی، به معنای کلمه و بهدور از تعارفات مرسوم در سندهای بالادستی شکل بگیرد.
ضیایی افزود: آقای رئیسجمهور، ما منتی بر شما نداریم. ما معتقدیم چهارسالِ دولت سیزدهم، سالهایی حساس و حیاتی در ترسیم مسیر آینده ایران است و برای همین، میخواهیم دلسوزانه و نه در مقام حامیانِ استادیومی بلکه از جایگاه همراهانی مشفق و منتقد، در کنار دولت شما باشیم و به رفع مشکلات اساسی کشور، کمک کنیم.
وی گفت: در پایان از حضرتعالی دو خواهش دارم. اول اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف یک دفترچه از تحلیل خود از مهمترین مسائل کشور را آماده کرده است. خواهشمندم پس از شنیدنِ سخنان نمایندگان تشکلها و بیان سخنان خودتان، دقایقی را نیز به پرسش و پاسخ با دانشجویان اختصاص دهید تا صدای دانشجویان بیشتری در این جلسه شنیده شود.
علی بزرگخو، نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به بیان نظرات و نقدهای خود در رابطه با عملکرد دولت سیزدهم پرداخت.
بزرگخو در این مراسم گفت: انقلاب خمینی کبیر حاصل خواست ملت مستضعف ایران در مقابل جور استبداد داخلی و ظلم استکبار خارجی بود. ملتی که پس از صدها سال استضعاف فکری، با ندای خمینی کبیر از خواب بیدار شد و پرچمدار اللهاکبر در جهان گشت. امام امت با نگاهی نوین به مردم، آنها را، ولی نعمتان خود خطاب میکرد و با صراحت خواست مردم را بر هر چیزی ارجح میدانست. مردم همه چیز انقلاب بودند و جمهوریت منش انقلابیون بود. انقلاب اسلامی منجر به ظهور طبقهی حاکمان مردمی در جهت گسترش مردم سالاری و جمهوریت گشت.
وی افزود: اما همزمان با آن، فسیلهای خسته از انقلاب نیز شروع به رشد کردند. طبقهی از مسیربرگشتهای که کمکم به تمام آرمانهای انقلاب و مردم پشت کرد و رو به استفاده ابزاری از مردم آورد. طبقهی سازماندهی شده در دولت سازندگی و ارائهدادهشده در دولت اصلاحات. طبقهای با انگیزهها و ابزارهای لیبرال که مردم را از تمام معادلات حذف میکرد و تازه پس از آن در پستوهای سیاه سیاسی برای چپاول ملت برنامه ریزی میکرد، طبقهای که ابزارهای شبه لیبرالی مثل خصوصی سازی را برای اقتصاد ایران تجویز میکرد، اما هدفش نه کوچک سازی دولت بلکه بزرگ کردن دستهای دولت برای چپاول بیشتر مستضعفان بود. امروز نیز این طبقه در سکوت خبری پس از ۸ سال سازماندهی تشکیلاتی با منابع حاکمیتی در دولت قبل، به دنبال فرصتهای جدید میگردد. از قضا یکی از پایگاههای تئوریزاسیون چپاول ملت، همین دانشکده اقتصاد شریف است. در اتاقهای فکرشان تصمیم گرفتند مردم را با شوک بنزینی رام خود کنند.
وی ادامه داد: امروز پادوهای سیاسی این طبقهی اشرافی با پررویی تمام وضع موجود را نتیجه مقاومت ملت شریف ایران معرفی میکنند، در حالی که خود نه تنها بخشی از مسئله بلکه تقریبا تمام مسئله هستند. اتفاقا حوادث آبان ۹۸ نتیجه بستن دستبند بنفش و مانور سیاسی و کشیدن جیغ بنفش توسط همینها بود.
جناب آقای رئیسی!
مبادا تسلیم درخواستهای ذلتآمیز آنها شوید! اگر قرار بود سازش نتیجه دهد تا امروز نتیجه میداد و با شکست آن ایده باید گفت تنها راه حل، مقاومت حاکمیت و مردم تومان با هم است.
مردم ایران به اندازه کافی تاوان خیانت این جماعت گلابی دوست، خواهد از راست یا چپ باشد را داده است. دوره قبل را عرض میکنم. مبادا با آدرس غلطشان تصور کنید مقاومت مسئلهی مردم است! خیر! بلکه تنهایی مقاومت کردن مسئلهی مردم است. این که آنها زندگیشان در لابهلای کوخ و اینها مرگشان هم در استخر کاخشان باشد، مسئلهی مردم است. از این جهت است که میگوییم اساسا این طبقه وجودش خود مسئله است و به نظر ما مهمترین ماموریت شما در دولت جدید برچیدن بساط همین جماعت است.
آنها به دنبال محدود سازی مردم هستند پس شما باید به دنبال مردم سالاری باشید. آنها به دنبال اقتصاد مردم سوار هستند پس شما باید به دنبال اقتصاد مردم نهاد باشید. آنها هرگونه سرکوب را بر خود مباح بلکه واجب میدانند پس شما باید به دنبال ایجاد بستر بروز آزادیهای اجتماعی باشید.
تمرکزگرایی افراطی در امکانات برایشان بهشت است و ظهور و بروز مردم برایشان جهنم، پس آقای رئیسی خواهش میکنم ایران را برایشان جهنم کنید. امروز بازگشت به سمت مردم نه عنصری دل بخواهی که صرفا اوضاع را بهتر کند، بلکه طبق کلام امامین انقلاب، واجبی است که با اساس نظام مقدس گره خورده است. البته که تحقق دولت مردمی که با حذف طبقهی فسیلها همراه خواهد بود، صرفا به معنای در میان مردم بودن و چشیدن درد مردم نیست. تمام ظرفیتهای دولت باید در خدمت ایجاد تشکیلات مردمی عظیم در جهت اصلاح امور چه در ابعاد تصمیم گیری و چه در ابعاد اجرا، باشد. به عبارتی دولت هم باید با نظر مردم اداره شود یعنی مردم سالار باشد و هم باید مبتنی بر توان مردم اداره شود یعنی مردم نهاد باشد و این مهم فقط با تغییر ریل کلی امکان پذیر است.
اما جناب آقای رئیسی!
تغییر ریل نیاز به وحدت گفتمانی دارد، مردم نباید حس کنند ترکیب تیم دولت، ترکیبی ناهمگون است. البته که متاسفانه باید گفت مثلا در بخش اقتصادی، ترکیب تیم دولت ترکیبی شتر-گاو-پلنگ است! آقای رئیسی مواضب باشید این ناهمخوانیها کار دستتان ندهد.
جناب آقای رئیسی!
تغییر ریل نیاز به اقتدار در تصمیم گیری دارد. دولت محل تصمیم و اجرا است. نمیشود که امروز تصمیمی بگیریم و فردا با چند حرف مخالف به کلی از موضع خود عقب بکشیم و آن تصمیم را لغو کنیم. این یعنی یا تصمیمتان عجولانه بوده یا اقتدار لازم در عمل را نداشتهاید. عملی که متاسفانه بارها از دولت شما سر زده است.
جناب آقای رئیسی!
تغییر ریل نیازمند ساده زیستی در تمام مجموعه دولت است، ویژگیای که در بسیاری از اعضای کابینهی شما دیده نمیشود.
در پایان نیز بگویم که این نکات تماما پیش نیازهای تحقق دولت مردمی است، پس امید به روزی که جهت تحقق شعارها این نارساییها رفع گردد.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته