• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۱۵ - ۱۳:۲۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

احتمال دیدار رئیسی و بشار اسد در آینده نزدیک

وزیر خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک دیدار روسای جمهور دو کشور را در مکان مورد توافق داشته باشیم.

احتمال دیدار رئیسی و بشار اسد در آینده نزدیک

به گزارش «فرهیختگان»، حسین امیرعبدالهیان وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری امروز دوشنبه خود با فیصل مقداد همتای سوری با بیان اینکه گفتگوهای خوب و مفید و روبه جلویی در خصوص روابط دوجانبه داشتیم که نگاه بر همکاری در حوزه اقتصادی و همچنین تمرکز بر‌ روابط جامع است، اظهار داشت: روابط دو کشور راهبردی و ممتاز است.

وی با اشاره به اینکه امروز در خصوص‌ مسائل مختلف دوجانبه گفتگو کردیم، افزود: سفر ایشان در زمانی انجام می شود که یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاههای بازرگانی ایران در سوریه جریان دارد. 

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: ایران حضور نیروهای خارجی در سوریه که بدون هماهنگی با دولت سوریه انجام شده را محکوم می کند. ما از بازنگری سیاست خارجی برخی کشورهای عربی و اروپایی و رفت و آمدهای اخیر به دمشق و بازگشایی برخی سفارتخانه ها استقبال می کنیم. 

امیرعبدالهیان همچنین گفت: در خصوص افغانستان گفتگوی مفصلی داشتیم و درباره لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان اتفاق نظر داریم.

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به کمک های مردمی‌ و تسهیل کمک های کشورهای دیگر به افغانسنان از سوی ایران در شرایط تحریم، افزود: اتفاقی در روزهای گذشته در یکی از نقاط مرزی ما افتاد که نیروهای مسلح ما با قدرت پاسخ آن ناهماهنگی را دادند. ما اعتراض رسمی خود را نیز اعلام کردیم. ایران در حفظ امنیت ملی و سرزمینی خود با هیچ طرفی تعارف ندارد.

امیرعبدالهیان در خصوص حملات پراکنده رژیم صهیونیستی به سوریه نیز گفت: رژیم جعلی و تروریستی اسرائیل ریشه ناامنی در منطقه و غرب آسیاست. سازش محدود برخی از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را به نفع صلح و امنیت منطقه نمی دانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک دیدار روسای جمهور دو کشور را در مکان مورد توافق داشته باشیم.

فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز در این نشست گفت: امروز پیام آقای بشار اسد و دعوت رسمی وی از آقای رییسی برای سفر به سوریه را تقدیم ایشان کردم.

وزیر خارجه سوریه افزود: درباره موضوعات مختلف گفتگو کردیم. با توجه به کثرت تحولات نمی توانیم فاصله بین دیدارها را طولانی کنیم.

مقداد با بیان اینکه درباره تحولات افغانستان و عراق نیز گفتگوهایی بین طرفین انجام گرفته است، اظهار داشت: روابط اقتصادی بین ایران و سوریه محور گفتگوها بود و در جریان دیدار با آقای رئیس جمهور و آقای امیرعبداللهیان درباره آن صحبت کردیم.

وی ادامه داد: همه موضوعات مورد گفتگو مهم بودند، اما آنچه دائم پیش روی ماست، توسعه روابط دوجانبه است. ما مایلیم که این روابط به عالی ترین سطح ممکن برسد. ملت های ایران و سوریه و رهبران آنها علاقمند به گسترش روابط هستند.

وزیر خارجه سوریه با ذکر این نکته که حملات رژیم اسراییل به سوریه نمی تواند بی پاسخ بماند، اظهار داشت: ما هر روز در حال پاسخ دادن به این حملات هستیم. کسانی که سوریه را مورد حمله قرار دادند دشمن سوریه هستند و از تروریست‌ها حمایت کردند. اسراییل امروز این کار را می کند. شاید نحوه پاسخ امروز با فردا و پاسخ امروز با دیروز متفاوت باشد.

مقداد ادامه داد: سوریه به شکل های مختلف در حال پاسخ دادن به این حملات است، به خصوص با تعقیب بقایای گروه‌های تروریستی. برخی انتظار دارند که پاسخ حمله هواپیما با هواپیما باشد، ولی اسراییل نباید فراموش کند که شاید سوریه از حق چنین حملاتی بگذرد، اما اصل این مسئله را از یاد نخواهد برد.

وی یادآور شد: اسراییل نباید دچار سو محاسبه شود و باید بداند که پاسخ این حملات داده خواهد شد.

امیرعبداللهیان نیز در این نشست خبری اظهارداشت: در دیدار با آقای رئیس جمهور، قرار شد آقای رستم قاسمی رئیس کمیسیون مشترک دو کشور شود.

وزیر خارجه کشورمان با ذکر این نکته که فکر‌ می کنم منطقه ما در آینده شاهد تحولات جدیدی خواهد بود، گفت: بر اساس پیام ها و اظهارات مقامات آمریکایی، آنها چاره ای جز خروج از کشورهای منطقه را نمی بینند. شاید در هفته ها یا ماههای آینده شاهد بخشی از آن باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تحولات آینده را با دقت دنبال می کنیم. نسبت به بازگشت آرامش به افغانستان و بازگشت آوارگان سوری به کشورشان و در زمینه بازسازی سوریه، با قدرت ادامه خواهیم داد.

وزیر خارجه سوریه نیز در ادامه این نشست گفت:  من تمام کشورها از جمله کشورهای در حال توسعه را دعوت می کنم که سکوت خود‌ درباره تحریم ها را بشکنند. این تحریم ها مردم ضعیف‌و فقیر را هدف قرار می دهد. ما خواستار لغو هر چه سریعتر تحریم ها هستیم.

فیصل مقداد با بیان اینکه شاید این تصور شود که سوریه از سد مشکلات گذشته و از مشکلات اقتصادی هم عبور کرده، اما چنین نیست، تصریح کرد: سوریه اهمیت ویژه ای را برای روابط با ایران قائل است و مسیر را برای مشارکت ایران در پروژه های اقتصادی باز کرده است. ما از هرگونه مشارکت ایران در سوریه استقبال می کنیم.

وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از این نشست درباره مذاکرات هسته‌ای با بیان اینکه ما در گفتگوهای خود، مشاور رسانه ای بی نام و نشان نداریم، افزود: مواضع ایران یا توسط مذاکره کننده ارشد، یا سخنگو یا من اعلام می شود. لذا عناوین کلی نداریم. ما با جدیت ابتکار و برنامه در دور جدید گفتگوها شرکت کردیم. 

امیرعبدالهیان ادامه داد: اعلام کردیم که شما که در هفته ها و ماههای گذشته مشتاق برگزاری مذاکرات در وین هستید، حتماً باید غربی ها برنامه و حسن نیت برای رفع تحریم ها داشته باشند. هدفگذاری ما در وین لغو تحریم های برجامی و بازگشت کامل در اجرای تعهداتشان است.

وی افزود: سه کشور اروپایی هیچ ابتکاری در این مذاکرات نداشتند، گویا به دنبال ارزیابی تیم ما بودند. تا آخرین لحظه 3 کشور اروپایی نتوانستند، طرح و ایده عملیاتی ارائه کنند. ما به آنها گفتیم دولت آقای رئیسی دولت عملگرا و نتیجه محور هست. برای اینکه طرف های مقابل بدانند با برنامه شرکت کرده ایم، دو متن مکتوب دادیم که کاملاً در چارچوب برجام است و هیچ چیزی فراتر از برجام نیست. مطالبات ما کاملاً منطبق بر برجام است. 

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به برخی شیطنت‌های رسانه‌های غربی نیز گفت: در اثنای مذاکرات، برخی از رسانه ها و لابی ها تلاش کردند که القا کنند، ایران غنی سازی 90 درصد را شروع کرده است. در تماسی که با بورل روز جمعه داشتیم، ایشان این موضوع را اعلام کرد و گفتم که جو سازی و کذب محض است.

امیرعبدالهیان با بیان اینکه همزمان با مذاکره به دنبال پلن بی نخواهیم بود، گفت: ما توافق موقت را یک‌توافق خوب‌ برای کشور نمی دانیم. توافق باید جامع باشد و مردم و ایران از مزایای رفع‌تحریم استفاده کنند. با همین رویکرد تیم ما به وین باز می گردد. 

وی افزود: بزودی مذاکرات از سرگرفته خواهد شد. ما به دنبال یک توافق خوب هستیم و از طرفهای مقابل انتظار داریم چنین رویکردی داشته باشند.

وزیر خارجه کشورمان، سفر‌ وزیر‌خارجه امارات به‌ دمشق را یک اقدام شجاعانه خواند و افزود: ما بر اساس این اقدام گام های بعدی را خواهیم برداشت. امیدواریم که کشورهای عربی دیگر هم چنین کاری کنند./ تسنیم

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند