• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۱۲ - ۱۲:۱۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
خطیب جمعه تهران خطاب به تیم مذاکره کننده:

ملت ایران به چیزی کمتر از لغو همه تحریم‌ها تن نمی‌دهند

امام جمعه موقت تهران خطاب به تیم مذاکره کننده، گفت: شما نماینده یک ملت شجاع هستید، ملتی که پای آرمان‌های خود را تا آخرین قطره خون و تا آخرین نفس ایستاده‌اند و بدانید این ملت به چیزی کمتر از لغو همه تحریم‌ها تن نخواهد داد.

ملت ایران به چیزی کمتر از لغو همه تحریم‌ها تن نمی‌دهند

به گزارش «فرهیختگان»، آیت‌الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های عبادی- سیاسی نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به سبک زندگی قرآنی و با استناد به آیاتی از سوره حشر اظهار داشت: بر اساس این آیات، باید برای خدا حریم نگه دارید و ببینید برای فردای ابدیتان چه پیش فرستادید.

وی با بیان اینکه خدا به آنچه که انجام می دهید کاملاً آگاه است، افزود: در بین مفاهیم اخلاقی اسلام هیچ مفهومی جامع تر از مفهوم تقوا نیست.

خاتمی عنوان کرد:‌ تقوا یعنی حریم نگهداشتن برای خداوند در تمامی عرصه ها اعم از فردی اجتماعی سیاسی اقتصادی. آنکس که حریم برای خدا نگه می‌دارد یک جور عمل می کند و آن کس که برای خدا حریم نگه ندارد نیز به گونه‌ای دیگر عمل می‌کند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه خاطرنشان کرد: خود را برای آن زندگی ابدی که رفتن دارد اما برگشتن ندارد و آماده کنید؛ لذا این سفر طولانی را بدون توشه نمی‌شود رفت.

خاتمی در ادامه خطبه‌های خود خاطر نشان کرد: از موارد قطعی قیامت تجسم عمل است؛ عمل ما ظاهری دارد که  آن را می بینیم و یک باطنی هم دارد که آن را نمی بینیم و قیامت به ما نشان می‌دهند. لذا آنچه را که می بینید در گرو کارهای خودتان است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه درگذشت مرحوم آیت‌الله سیدرضی شیرازی از نوادگان میرزای شیرازی را تسلیت گفت.

خاتمی افزود: نهاد هلال احمر از نهادهای خدمتگزار در عرصه‌های مختلف است و این روزها به مناسبت خدمات این نهاد، منسوب به این نهاد است.

وی با اشاره به شهادت سید حسن مدرس هم افزود: شهید مدرس از بزرگان است که در نگاه امام (ره) خیلی بزرگ و عظیم بود و بارها از ایشان تجلیل کردند؛ بیش از ۱۰ نکته در زندگی مرحوم شهید مدرس هست.

خاتمی در ادامه یادآور شد: شهید مدرس الهی و خدایی بود و در حرفها و اقداماتش این را می دید که خدا راضی هست یا نیست و به تعبیر امام هوای نفسانی در کارش نبود و این درسی است برای همه به خصوص مسئولان.

وی با اشاره به اینکه کسی که برای خدا قدم بردارد خداوند نیز او را کمک خواهد کرد،‌ گفت: در زندگی شهید مدرس مسئله شجاعت این بزرگ مرد را شاهد بودیم که گفت خداوند در من دو چیز را قرار نداده یکی ترس و یکی طمع. شهید مدرس از اصول خود کوتاه نیامد و جو زده نشد و در دام طمع نیفتاد افتاد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران روحیه ظلم ستم ستیزی شهیدمدرس را از ویژگی‌های برجسته وی خواند و افزود: این شهید والا مقام تا آخر عمر خود، ستم ستیز و ظلم ستیز بود؛ هر چند به دست رضا خان ترور شد اما مثل کوه ایستاد و مقاومت کرد. رضاخان به او گفت «مدرس! از جان من چه می‌خواهی؟» و او در پاسخ گفت «می‌خواهم که تو نباشی». گفتن چنین جمله‌ای در آن فضایی که رضاخان با آن قلدری نشسته بود دل شیر می‌خواست.

خاتمی بر همین اساس اضافه کرد: این روحیه ستم ستیزی روحیه ای است که خوشبختانه بعد از ۴۰ سال در جان مردم زنده است به همین دلیل است که شعار مرگ بر آمریکای مردم باقی مانده است.

امام جمعه موقت تهران همچنین یادآور شد: شهید مدرس معتقد بود که اسلام قدرت پاسخگویی به همه مسائل زندگی را دارد و در عین حال مردم هم سالار هستند؛ زمانی که نماینده مجلس بود گفت ما «وکیل» مردم هستیم و «ولیِ» مردم نیستیم لذا باید نظر موکلین خود را بدانیم و نظر آنها را بر مسند بکشانیم و این یعنی مردم‌سالاری دینی.

وی با اشاره به سالروز تصویب قانون اساسی، گفت: قانون اساسی قاعده مستحکم نظام انقلاب اسلامی است که تمدن عظیم اسلامی را -به تعبیر مقام معظم رهبری- می‌توان بر آن نهاد.

خاتمی همچنین عمل به قانون اساسی را علاج دردهای اساسی کشور دانست و تصریح کرد: هر امری که تخلف از قانون اساسی محسوب شود تخلف از اصل صحیح حرکت انقلابی مردم است بنابراین تخلف از قانون اساسی با انقلابی‌گری سازگار نیست.

خاتمی همچنین بیان کرد: قانون اساسی یک قانون معمولی نیست بلکه مترقی‌ترین قانون اساسی در دنیا است.

وی افزود: هیچ قانون اساسی پیدا نمی‌کنید که حداقل ۵۰ مجتهد فقیه و حتی برخی مرجع‌های تقلید بنشینند و روی کلمه به کلمه آن بحث کنند؛ قانون اساسی ما که چنین ویژگی دارد آیین نامه‌ای مردم سالاری دینی است که حاکمیت اسلام را در اصل 4 را دارد و هم ولایت فقیه و هم جمهوریت نظام دارد.

امام جمعه موقت تهران در ادامه اضافه کرد: اصل مردم سالاری دینی بر همین قانون اساسی است لذا قانون مداری یک تکلیف و وظیفه است و کسی که قانون را زیر پا بگذارد خودمحور است بنابراین خودمحوری در قانون اساسی نیست و جایز نیست لذا با پاسداشت عملی این قانون می‌توانیم میثاق انقلاب را حفظ کنیم.

وی با اشاره به پیش رو بودن روز دانشجو، اظهار داشت:‌ در پرونده جنبش دانشجویی، مسئله مبارزه با آمریکا بسیار جلوه داشته و درخشنده است؛ ۱۶ آذر سال ۳۲ اعتراض علیه مسافرت معاون رئیس جمهور وقت آمریکا به ایران صورت گرفت.

خاتمی همچنین بیان کرد: در ماجرای کنسرسیوم اقتصادی -که آنجا هم پای غارتگری آمریکا وسط بود- در سال ۱۳۳۳ با حضور پرشکوه دانشجویان مواجه شدیم و در اردیبهشت سال ۴۹ باز هم اعتراض دانشجویان را علیه کنسرسیوم اقتصادی آمریکا داشتیم که از شهید آیت الله سعیدی نیز بیانیه داد و به تعبیر مقام معظم رهبری به دستور صریح آمریکا (شهید سعیدی) به شهادت رسید.

امام جمعه موقت تهران در ادامه خطبه‌ خود تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را از مفاخری برشمرد که در پرونده جنبش دانشجویی وجود دارد.

خاتمی در همین رابطه افزود: خوشبختانه جنبش دانشجویی زنده و با نشاط است و با نشاط هم به راه خود ادامه خواهد داد؛ تا زمانی که «فریاد»،‌ گلوله داشت اینطور جریان دانشجویی شجاعانه وارد میدان شد، هم اکنون که خوشبختانه فضای سراسر کشور فضای «مرگ بر آمریکا»‌ است می‌طلبد این فریاد پرخروش‌تر باشد.

وی همچنین بیان کرد: در سال ۳۲ تا ۱۴۰۰ شرارت‌های آمریکا چند برابر شده است؛ هر چند از نفوذ آمریکا کاسته شده اما در هر کجای دنیا پای این شرور هست و هر جنایتی وجود دارد پای این شرور (آمریکا) دیده می‌شود.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حال که این قلدر (آمریکا) خود را کدخدا می‌بیند، باید سیاست‌های ضد آمریکایی کل ملت پرشکوه تر و پرشورتر باشد.

خاتمی در همین راستا،‌ افزود: این انتظار از جنبش دانشجویی می‌رود که با همان شکوه  این ستون فقرات و این مایه افتخار را پرشکوه نگه دارد.

وی در رابطه با «مذاکرات وین»‌ نیز گفت: خوشبختانه هیئتی با تجربه برای مذاکره رفتند این هیئت مواضع خود را صریح ابراز کردند و همچنین مواضع ضدآمریکایی خود را در عمل نشان دادند.

امام جمعه موقت تهران خطاب به تیم مذاکره کننده، عنوان کرد که یک کلمه به این مذاکره کنندگان که پاره تن ملت هستند می‌گویم؛ همان حرفی که خودتان گفتید شما نماینده یک ملت شجاع هستید، نماینده ملتی هستید که پای آرمان‌های خود را تا آخرین قطره خون و تا آخرین نفس ایستاده‌اند،‌ شما نماینده چنین ملتی هستید و بدانید این ملت به چیزی کمتر از لغو همه تحریم‌ها تن نخواهد داد.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم تصریح کرد: نمی‌توان زبان تقدیر و تشکر در رابطه با خدمات دولت سیزدهم نداشت، آن هم در رابطه با مسئله‌ واکسن که خدمات بزرگی صورت داد. خوشبختانه مردم هم استقبال کرده و می‌کنند؛ بنده هم به سهم خود از این خدمت ستودنی تشکر می‌کنم.

خاتمی همچنین یادآور شد: بنده از صمیم جان دعا می‌کنم خداوند به این سید فداکار مخلص (آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی) و سیدی که تمام عمرش را در مسیر خدمت به مردم می‌گذراند نشاط و قوت بیشتری عنایت کند.

امام جمعه موقت تهران در خاتمه خطبه‌های خود، تصریح کرد: مردم عزیز! احساسم این است که لحظات پایانی این ویروس منحوس است؛ لذا خواهش می‌کنم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنید و  زدن‌ماسک را جدی بگیرید، فاصله اجتماعی را جدی بگیرید و این واکسنی که با اینهمه زحمت به دست آمده -چه تقویت واکسن‌های داخلی و چه واکسنی که مورد نیاز است- را مورد توجه و اهتمام قرار دهید چرا که سلامت شما را در پی خواهد داشت./ فارس

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار