• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۹-۱۰ - ۱۰:۴۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

توزیع هوشمند برنج، روغن و شکر از امروز

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از عرضه ۳ قلم کالای تنظیم بازاری مهم دیگر شامل برنج، روغن و شکر در سامانه هوشمند توزیع از امروز خبر داد.

توزیع هوشمند برنج، روغن و شکر از امروز

به گزارش «فرهیختگان»، توزیع هوشمند مواد غذایی و محصولات کشاورزی یکی از روش های مهم برای از بین بردن واسطه ها و دلالان است که باعث افزایش بی دلیل  چند برابری قیمت از تولید تا مصرف می شود.

تاثیر دلالان به حدی است که این افزایش قیمت ها بعضی موقع به صدها درصد هم می رسد یعنی محصول از زمان تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده به چندین برابر قیمت فروخته می شود.

سیستم توزیع هوشمند یکی از روش هایی است که با توسعه اینترنت و استارت آپ ها در جهان شکل گرفته و در کشورها از آن به عنوان راهکار مقابله با واسطه گری و دلالی استفاده می شود که کشور هند یکی از آنها است و نتیجه قابل قبولی هم گرفته است.

با آغاز به کار دولت سیزدهم، این روش توزیع در وزارت جهاد کشاورزی  کلید خورده و آنطور که مسئولان می گویند قرار است این روش در اکثر محصولات اجرا شود.

 اسماعیل قادری فر مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در باره توزیع هوشمند کالا گفت: از امروز ۱۰ آذرماه شاهد عرضه ۳ قلم کالای تنظیم بازاری مهم دیگر شامل برنج، روغن و شکر هستیم و تا هفته آینده لبنیات هم به این اقلام اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه از ۱۸ آبان مرغ منجمد و تخم مرغ تنظیم بازاری را در تهران با تناژ ۳۰۰ تن در روز به صورت دیجیتال عرضه کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در گام دوم شهرهای کرج و اصفهان به این نحوه توزیع افزوده شدند.

وی افزود: هدف ما از توزیع هوشمند محصولات تنظیم بازاری نظارت و کنترل بازار به صورت هوشمند و آنلاین است، البته این اقدام باید به تمام اصناف و فروشگاه های سطح کشور افزایش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تصریح کرد: این اقدام باعث شده جو روانی حاکم بر بازار از حالت متلاطم خارج شود و آرامش به بازار مصرف مردم بازگردد.

وی افزود: ما از تمام شرکت های دانش بنیان می خواهیم تا به این کمپین بزرگ ملی بپیوندند و در ایام پایانی سال، شب عید و ماه رمضان توزیع از طریق سامانه های هوشمند انجام شود.

قادری فر با بیان این که از امروز سه رقم برنج وارداتی پر مصرف و با کیفیت را عرضه می کنیم، عنوان کرد: با توجه به این که فصل برداشت برنج ایرانی به اتمام رسیده است ما دسترسی به منابع ارزان قیمت در مزرعه نداریم و این بخش در  زمان برداشت محصول به سامانه ها اضافه خواهد شد.

وی افزود: با توجه به ذخایر استراتژیک بسیار خوبی که در تمام انبارهای وزارت جهاد کشاورزی در سراسر کشور وجود دارد، هیچ کمبودی در ذخایر راهبردی برای توزیع نداریم اما اختلال در روند توزیع و واسطه گری های غیر ضروری که در بازار مصرف وجود دارد باعث ایجاد جو روانی در بازار و اخلال در آرامش مردم می شود که استفاده از سامانه های هوشمند یکی از راهبردهای اساسی است که وزارت جهاد کشاورزی برای آرامش بخشی به بازار مصرف در دستور کار قرار داده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در رابطه با نحوه همکاری استارت آپ ها با طرح توزیع هوشمند کالاهای اساسی گفت: طی فراخوانی که در نیمه آبان ماه به صورت رسمی در پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی و سایت سازمان تعاون روستایی ایران منتشر کردیم، از تمام استارت آپ ها، کسب و کارهای نوپا و شرکت های دانش بنیان فعال در توزیع هوشمند در زنجیره مواد غذایی دعوت کردیم که به ما بپیوندند که تاکنون بیش از ۳۳ استارت آپ و شرکت دانش بنیان اعلام آمادگی کرده‌اند اما این استارت آپ ها حتما باید از توان پشتیبانی و لجستیکی مناسب برای بازاررسانی محصولات برخوردار باشند تا کالاهای تنظیم بازاری را صرفا با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار که به صورت روزانه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی منتشر می شود به دست مصرف کننده برسانند و مدت زمان ارسال کالاها هم بیش از ۲۴ ساعت نباید به طول بینجامد.

وی افزود: در حال حاضر علاوه بر شرکت بازرگام که با توان لجستیکی بالا در این عرصه فعالیت می کند، شب گذشته دو شرکت دیگر هم به این کمپین پیوسته‌اند و صبح امروز هم یک استارت آپ در مشهد اعلام آمادگی کرده است.

قادری فر ادامه داد: ما اقلام را با قیمت خرید در اختیار این شرکت ها قرار می دهیم و با یک حاشیه سود کم و رعایت سقف قیمت مصوب شورای قیمت گذاری این محصولات به دست مصرف کنندگان می رسد.

وی خاطرنشان کرد: برای توزیع B۲B در بین اصناف و فروشگاه های سطح شهرها و روستاها برنامه ریزی کرده ایم تا با هوشمندی سامانه بتوانیم محصولات را از انبارهای شرکت های پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی به فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای عرضه کنیم، طبیعتا توزیع مویرگی هم با تفاهم نامه ای که با اتاق اصناف منعقد شده، در دستور کار قرار می گیرد تا همه شهروندان بتوانند از این امکان در کل کشور استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران عنوان کرد: ما طرح توزیع هوشمند کالاهای اساسی را از ۱۸ آبان در تهران و از ۲۵ آبانماه در کرج و اصفهان شروع کرده‌ایم و از امروز شیراز، مشهد و یزد به این طرح اضافه خواهند شد.

به گزارش فارس، دلالی و واسطه گری از گذشته تا حال معضل بزرگ تولید کنندگان به ویژه در بخش کشاورزی بوده که حاشیه سودی برای کشاورزان باقی نمی گذاشتند، نتیجه ضعیف شدن تولید و گران شدن محصولات بود. تولید کننده و مصرف کننده ضرر می کردند و سود به جیب عده ای خاص می رفت.

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار