دیدار مسئولان کشوری با دانشجویان و شنیدن دغدغههای آنها یکی از سنتهای دیرینه در 16آذرماه هر سال است. امسال نیز بنا بر برخی شنیدهها، نمایندگان تشکلهای دانشجویی با سران هر سه قوه بهمناسبت روز دانشجو جلسه گفتوگومحور و مطالبهگرایانه خواهند داشت. با متین فارابی، عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون این جلسات گفتوگوی کوتاهی داشتهایم. متن مصاحبه «فرهیختگان» با وی را در ادامه میخوانید.
هر سال بهمناسبت روز دانشجو سران قوا و مسئولان مختلف کشوری جلساتی را با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی برگزار میکنند، شما بهعنوان یکی از دانشجویانی که در سالیان گذشته سابقه حضور در چنین جلساتی را داشتهاید، پیشنهادتان برای موثر برگزار شدن این دیدار و گفتوگوهای مستقیم و صریح دانشجویان با مسئولان چیست؟
مهمترین پیشنهاد بنده برای موثرتر بودن این جلسات رسانهای شدن آنهاست، سال گذشته نیز در جلسهای که با رئیسی بهعنوان رئیس قوهقضائیه داشتیم همین مطالبه را از ایشان هم داشتیم؛ مطالبهای که مورد تایید رئیسی هم قرار گرفت و قرار شد فیلم جلسه بهجز آن بخشی که اسامی برخی افراد و متهمان آورده شده است منتشر شود اما فیلم گفتوگوهای نمایندگان دانشجویی با رئیس دستگاه قضا کامل منتشر نشد و هرچقدر هم در این مورد پیگیری کردیم به نتیجه خاصی نرسیدیم. تریبون دادن به سلایق متنوع و نمایندگان تشکلهای اصلاحطلب پیشنهاد دیگر بنده برای موثر برگزار شدن جلسات گفتوگومحور مسئولان و سران قوا با دانشجویان است. بههرحال هرچقدر سلایق متنوعتری در این جلسات حضور پیدا کنند، خروجی گفتوگوها نیز بهتر و موثرتر خواهد بود.
تجربه برگزاری جلسات مسئولان با دانشجویان در سالیان گذشته نشان میدهد در زمان محدود این جلسات عمدتا مسائل بهصورت کلان و کلی بیان و مورد بحث قرار میگیرد، بهنظر شما بهتر نیست درطول سال مسئولان جلسات بیشتر و تخصصیتر با دانشجویان پیرامون مسائل و چالشهای کنونی کشور مانند بورس، کسری بودجه، اصلاح نظام بانکداری و... بگیرند؟
بهنظرم درخواست برگزاری جلسات متعدد از مسئولان برای بحث پیرامون موضوعات مختلف درخواستی منطقی نباشد، منطقیتر این است که اگر تشکلی در حیطه مشخصی کار تخصصی انجام داده است، خروجی کار انجامشده را در قالب نامه، بیانیه و... منتشر کند و از مسئولان بخواهد در آن حیطه خاص پاسخگوی دغدغههای دانشجویان باشند. ما در اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی تجربه انجام چنین کاری را داشتهایم، بهعنوان مثال زمانی که رئیسی، رئیس دستگاه قضا بود نامهای تخصصی در نقد قوهقضائیه منتشر کردیم. این نامه را رئیسی خوانده بود و بعد از آن نیز پیرامون بحث درمورد محتوای نامه به قوهقضائیه دعوت شدیم و دیدگاههای خود را شرح دادیم. در پایان لازم است بگویم تصور این مطلب که چون ما دانشجو هستیم در جلسات اینچنینی باید صرفا پیرامون مسائل دانشجویان و دانشگاه صحبت کنیم، غلط است، هر تشکل باید براساس جمعبندی خود از اولویتها، چالشها و مشکلات کنونی کشور در جلسات با مسئولان به بیان دیدگاههای خود بپردازد و از آنها مطالبه کند.