به گزارش «فرهیختگان»، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در نشست خبری آستانه روز جهانی بیماری ایدز گفت: روز جهانی ایدز را پیشاپیش به همه کارکنان مراکز بهداشتی و اعم از سازمانهای دولتی و غیر دولتی که شریک این برنامه هستند و همه بیمارانی که تلاش می کنند هموطنان را از اهمیت بیماری آگاه کنند و در برنامه کنترل بیماری مشارکت کنند خدا قوت می گویم. کرونا آثار مخربی روی برنامه های کنترلی بیماری ها در دو سال اخیر در همه جهان به جا گذشاته است و بسیاری از برنامه های کنترل بیماری ها آسیب دیدند.
*کرونا عامل کاهش شناسایی بیماران مبتلا به ایدز
وی گفت: بسیاری از افرادی که درگیر کنترل بیماری ها بودند خواسته یا ناخواسته به کنترل بیماری کووید19 بپردازند و همین موضوع باعث شده مراقبت از این برنامه ها دچار آسیب شود، سال قبل برای کنترل ایدز سال خوبی نبود اما توانستیم بسیاری از خلاهای کنترل ادز را جبران کنیم و دستاورهای خوبی به دست بیاوریم.
گویا افزود: بعد از شیوع کرونا، شناسایی این بیماران کاهش پیدا کرد، به دلیل سیاستهایی که در رابطه با کنترل کوید19 بود اجازه نمیداد در دنیا ارتباط بین مراکز بهداشتی و بیماران به طور منظم برقرار شود باعث شد موارد کمتری بیمار شناسایی شوند و موارد کمتری عمر طولانی همراه با سلامت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز باید این خلاها جبران شود و از سال قبل طوری برنامه ریزی کردیم که ارتباطات لازم برقرار شود و سعی کردیم در درمان مبتلایان وقفه ایجاد نشود، تلاش شد ذخیره کافی دارویی و تشخیصی در کشور فراهم شود و تلاش کردیم افرادی که تحت درمان قرار دارند آزمایشات لازم را انجام دهند و از وضعیت سلامت خود آگاه باشند اما هنوز به آنچه می خواهیم دست پیدا نکرده ایم.
گویا افزود: برنامه پنجم ایدز در کشور تدوین شده است و درحال طی کردن مراحل پایانی است این برنامه با مشارکت سازمانهای دولتی و غیر دولتی تدوین شده است.
*آخرین آمار شیوع ایدز در کشور
گویا درباره آخرین آمار ابتلا به بیماری HIV در کشور اظهار داشت: تخمین ما این است که در حال حاضر ۵۴۸۵۰ نفر مبتلا به عفونت داشته باشیم. ۴۲۹۳۳ مورد به این عفونت را شناسایی کردیم که از این تعداد ۲۰۲۸۴ مورد جان باختند. ۶۸۸۵ مورد از این تعداد به مراکز ما برای مراقبت و درمان مراجعه نکرده اند، درحال حاضر ۲۲۶۸۴ مبتلا به عفونت و زنده شناسایی شده است که بیش از ۱۵ هزار نفر از آنها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۴ هزار نفر درمان موفق داشه اند و درمان مناسب دریافت می کنند و تعداد ویروس ]های بدن آنها شدیدا کاهش یافته است.
وی گفت: از ابتدای شیوع بیماری ۸۱ درصد مربوط به اقایان بود و ۱۹ درصد مبتلایان خانم ها هستند اما رفته رفته این آمار افزایش پیدا کرده است در حال حاضر ۳۲ درصد موارد ابتلا به خانم ها مروبط است. روند همه گیری وقتی در آقایان تفاوت چشمگیر در خانمها دارد اگر مراقبت و درمان را دنبال نکنیم و فرد مبتلا دستورات بهداشتی را رعایت نکند طبیعی است که همسر نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت مگر اینکه آنها دقیقا از راه های پیشگیری بیماری آگاه باشند./ فارس