با حضور وزرای بهداشت و جهاد کشاوزی؛
پنج میلیون دز واکسن "رازی کوو پارس" تولیدی موسسه رازی روز پنجشنبه با حضور وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل وزارت بهداشت شد.
  • ۱۴۰۰-۰۹-۰۴ - ۱۳:۳۰
  • 00
با حضور وزرای بهداشت و جهاد کشاوزی؛
پنج میلیون دز «واکسن رازی کوو پارس» تحویل وزارت بهداشت شد
پنج میلیون دز «واکسن رازی کوو پارس» تحویل وزارت بهداشت شد

به گزارش «فرهیختگان»، پنج میلیون دز واکسن "رازی کوو پارس" تولیدی موسسه رازی روز پنجشنبه با حضور وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل وزارت بهداشت شد. وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه تحویل این واکسن ها به وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران در کرج گفت: رازی با بیش از ۱۰۰ سال قدمت موفق به ساخت بسیاری از واکسن های تولیدی کشورمان شده و از ۱۱ واکسنی که امروز در داخل تولید می شود هفت مورد مربوط به این موسسه است.

سید جواد ساداتی نژاد اضافه کرد: همچنین این موسسه در حوزه صادرات نیز علاوه بر واکسن های انسانی در دام و طیور نیز به خوبی عمل کرده و در واقع رازی یک سرمایه بزرگ در حوزه سلامت کشور است.
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورهایی که امروز واکسن ساز هستند در واقع فناوری شان را از رازی گرفته اند که نشان دهنده توانمندی های این موسسه است.

ساداتی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های رازی برای تولید واکسن کرونا اشاره و تصریح کرد: این موسسه کار خود را در قبال سلامت مردم از همان روزها آغاز و در این بین مهم این بود که رازی ظرفیت تولید واکسن در فناوری رایج را در اختیار داشت اما با توجه به شرایط مورد نیاز وارد یک فناوری پیشرفته تر برای تولید واکسن شد که تولیدی نوترکیب بوده و دانشمندان و محققان ما موفق به دست یابی به آن شدند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با دست یابی به این مهم از زمانی که فاز سوم شروع شد، وعده دادند که در ابتدای فصل پاییز پنج میلیون دز تحویل که این امر محقق شد.

سادات نژاد در ادامه ضمن تقدیر از دیدگاه دوره جدید وزارت بهداشت به موسسه رازی گفت: در دوره جدید به رازی به عنوان یک بازوی توانمند وزارت بهداشت در حوزه سلامت نگاه می شود که این دیدگاه قابل تقدیر است.

وی در ادامه با بیان اینکه تا پایان سال ۴۰ میلیون دز واکسن تولیدی موسسه رازی تحویل داده می شود گفت: این در حالی است که انتظار ما از وزارت بهداشت این است که این واکسن ها را پیش خرید و با توجه به درخواست های صادرات نیز این اجازه داده شود که بخشی از مازاد واکسن تولید شده به دیگر کشورها صادر تا حوزه اقتصادی این مجموعه نیز افزایش یابد.

وی در ادامه تاکید کرد که موسسه رازی در حوزه های مقابله با بیماری ها آمادگی کامل در تمام مواقع را دارد.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با نزدیک به یک قرن فعالیت در عرصه تحقیقات و ساخت واکسن های انسانی و دامی یکی از مهمترین مراکز علمی و تحقیقاتی جهان است .

دستیابی محققان این موسسه به ساخت واکسن کرونا از مهمترین و جدیدترین دستاوردهای موسسه رازی است که تاکنون نتایج خوب و رضایتبخشی داشته است.

واکسن رازی کووپارس طبق بررسی های علمی بالای ۹۰درصد ایمنی در برابر کرونا ایجاد می کند و تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور این واکسن را در قالب تست آزمایشی و عملیاتی دریافت کرده اند.

اکنون واکسن کرونا رازی در فهرست واکسن های تزریقی کشور قرار گرفته و قراراست بخشی از واکسن کرونا کشور توسط این موسسه تامین شود؛واکسن «رازی کووپارس» در سه دز شامل ۲ دز تزریقی و یک دز استنشاقی تهیه شده است.

سال ها پیش تولید واکسن فلج اطفال توسط این موسسه موجب شد تا این بیماری در ایران ریشه کن شود.

موسسه رازی در سال ۱۳۰۳ تاسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین مؤسسه های فعال در زمینهٔ تولید واکسن کشور است؛ این مؤسسه سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دز انواع فرآورده‌های بیولوژیک تولید می‌کند.

مؤسسه رازی دارای آزمایشگاه های تشخیص و تحقیق با مرجعیت ملی یا جهانی شامل آزمایشگاه ملی تب برفکی،آزمایشگاه ملی تحقیقات پاستورلا، آزمایشگاه ملی تحقیقات تیلریوز،آزمایشگاه ملی سل دامی ، آزمایشگاه ملی تحقیقات کنه،آزمایشگاه رفرانس جانوران سمی، آزمایشگاه رفرانس مایکو پلاسما ،آزمایشگاه رفرانس سموم جانوری،آزمایشگاه رفرانس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وآزمایشگاه رفرانس آبله دامی است.

به‌طور کلی تولیدات مؤسسه شامل واکسن‌های ویروسی و باکتریایی انسانی و دامی ،سرم‌های انسانی ، سرم های دام وطیور ،واکسن های طیور و آبزیان ،تشخیص بیماری‌ها و تحقیقات و نشریات علمی است.

همچنین از مهمترین فرآورده‌های مؤسسه می‌توان به سرم‌های دیفتری و کزاز،سرم‌های درمانی ضد زهر انواع عقرب و مار، انواع پادگن‌ها شامل: آنتی ژن رزبنگال، آنتی ژن رایت، آنتی ژن پولوروم انواع فرآورده‌های خونی دامپزشکی اشاره کرد.

این موسسه زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که با وزارت بهداشت و درمان و سایر بخش ها همکاری تنگاتنگ علمی و تحقیقاتی دارد./ ایرنا

 

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰