به گزارش «فرهیختگان»، بهتازگی جدیدترین آمار واکسیناسیون نظام آموزش کشور منتشر شده و در این آمار به میزان واکسیناسیون اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اشاره شده است. بر اساس این آمار ۹۱ درصد اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نوبت اول واکسن و ۸۲ درصد اساتید و کارکنان دو نوبت واکسن را تزریق کردهاند. این در حالی است که ۶۱ درصد اساتید و کارکنان دانشگاههای دولتی دز اول و ۴۹ درصد دو دز واکسن دریافت کردهاند.
در این میان ۸۴ درصد دانشجویان یک دز واکسن و ۶۷ درصد دو دز واکسن دریافت کردهاند. آمار واکسیناسیون دانشجویان وابسته به دانشگاههای وزارت علوم نشان میدهد که ۸۱ درصد دانشجویان یک دز واکسن و ۶۴ درصد دانشجویان دو دز واکسن تزریق کردهاند.
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهطور منسجم از عید غدیر خم همزمان با ۷ مردادماه ۱۴۰۰ با اعلام آغاز واکسیناسیون دانشگاهیان کشور از طرف وزارت بهداشت، وارد این فرایند شدند. عملیات واکسیناسیون با حدود ۱۰۰ مرکز و بیش از ۶۱۰ کانتر تزریق واکسن، آغاز شد. تاکنون در این مراکز واکسنهای برکت، سینوفارم و آسترازنکا به متقاضیان تزریق شده است.
مشارکت هزار و ۸۰۰ دانشجوی پرستاری و ۲ هزار پزشک و پرستار در واکسیناسیون
به گفته همایون رستگارزاده، معاون توسعه منابع سلامت دانشگاه آزاد اسلامی؛ «بیش از یک هزار و ۸۰۰ دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی در فرایند واکسیناسیون حضور داشتند. این در حالی است که از ابتدای کرونا بیش از ۲ هزار پرستار و پزشک دانشگاه در فرایند درمان بیماران کرونایی در بیمارستان و دهها مرکز تشخیصی و پاراکلینیکی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور در کنار وزارت بهداشت خدمترسانی کردند.»
واکسیناسیون ۳۵۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران
با وجود واحدهای مختلف در استان تهران، بیشترین جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این استان حضور دارند؛ به همین دلیل برنامه ویژهای برای دانشجویان این استان در نظر گرفته شده است. به گفته علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران؛ «۳۵۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران مشغول تحصیل هستند که باید بر اساس برنامهای مشخص واکسینه میشوند.»
بر این اساس تعداد مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران بیشتر از سایر استانهاست. به همین دلیل واکسیناسیون در ۱۸ مرکز و ۱۱۲ کانتر انجام میشود. بنابر تأکید خوشدل «دانشجویان برای اینکه در صفهای طولانی معطل نشوند میتوانند از طریق سامانه پایش سلامت دانشگاه آزاد اسلامی اقدام و از طریق این سامانه ثبتنام کنند.»
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران همانند سایر دانشجویان میتوانند علاوه بر مراکز واکسیناسیون دانشگاه، دیگر مراکز واکسیناسیون استان تهران را نیز انتخاب کنند.
چگونگی برگزاری کلاسها و امتحانات در دانشگاه آزاد اسلامی
با سرعت گرفتن واکسیناسیون در دانشگاه آزاد اسلامی بهتازگی دستورالعمل نحوه برگزاری کلاسهای درسی نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی از جواد علمائی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد.
بر اساس بندهای دستورالعمل نحوه برگزاری کلاسهای درسی نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، در شهرهای آبی و زرد بهصورت حضوری خواهد بود. همچنین تشکیل کلاسهای حضوری صرفاً در خصوص دروسی است که دارای ظرفیت حداکثر ۳۰ نفر باشند. بدیهی است برگزاری کلاسهای درسی با ظرفیت بیش از ۳۰ نفر همچنان بهصورت مجازی خواهد بود.
بهمنظور رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی، واحدهای دانشگاهی باید بهگونهای برنامهریزی کنند که حداقل ۶۰ درصد کلاسهای درسی واحد دانشگاهی که برابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا به رنگهای آبی و زرد اعلام شده، بهصورت حضوری تشکیل شود. تمامی دروس عملی، کارگاهی، آزمایشگاهی و قسمت عملی درس / دروس نظری-عملی در تمامی شهرها (با رنگبندی مختلف)، بهصورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
لازم است واحدهای دانشگاهی در برگزاری کلاسهای حضوری، ضوابط مرتبط با پروتکلهای بهداشتی (رعایت حداقل فاصله اجتماعی ۱/۲ متر، ضدعفونی کردن کلاسهای درسی و...) را رعایت کنند. برگزاری تعداد ۱۶ جلسه کلاس (حضوری و مجازی) الزامی است.
در این مسیر و به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امتحانات دانشجویان همه مقاطع تحصیلی بهصورت حضوری برگزار خواهد شد./ آنا