گزارش «فرهیختگان» از جلسه رئیس جدید دانشگاه شریف با تشکل های دانشجویی
به جهت اینکه نماینده گروه‌های مختلف در این جلسه حضور داشتند سوالات مختلفی نیز مطرح شد.» وی ادامه داد: «رئیس دانشگاه شریف در این جلسه از مسائلی همچون بازگشایی دانشگاه و حضوری شدن کلاس‌ها تا نگاه خود به مسائل اجتماعی و سیاسی در دانشگاه صحبت کرد و اعلام داشت که بنا دارند نقش سیاسی و اجتماعی دانشجو را پررنگ‌تر کنند به‌طوری که دانشگاه شریف از استادمحوری خارج شود.
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۲ - ۰۱:۰۸
  • 00
گزارش «فرهیختگان» از جلسه رئیس جدید دانشگاه شریف با تشکل های دانشجویی
شریفی‌ها بوی بهبود ز اوضاع جهان می‌شنوند؟
شریفی‌ها بوی بهبود ز اوضاع جهان می‌شنوند؟

فرزانه کرمی، روزنامه‌نگار: نشست اعضای فعال تشکل‌های دانشجویی با رسول جلیلی، رئیس جدید دانشگاه شریف چهارشنبه گذشته برگزار شد. در این نشست تشکل‌های مختلف دانشجویی به بیان نظرات خود پرداختند و البته شنونده پاسخ‌های مسئولان دانشگاه بودند. در گفت‌وگو با دو تن از فعالان تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه، به بررسی مسائل مطرح‌شده در این نشست پرداختیم که در ادامه می‌خوانید‌.

 نشست فعالان تشکل‌ها با جلیلی صمیمی‌تر از روسای پیشین بود

محمدرضا ضیایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف درباره نشست رسول جلیلی، رئیس دانشگاه شریف با تشکل‌های دانشجویی به «فرهیختگان» گفت: «به جهت اینکه نماینده گروه‌های مختلف در این جلسه حضور داشتند سوالات مختلفی نیز مطرح شد.»  وی ادامه داد: «رئیس دانشگاه شریف در این جلسه از مسائلی همچون بازگشایی دانشگاه و حضوری شدن کلاس‌ها تا نگاه خود به مسائل اجتماعی و سیاسی در دانشگاه صحبت کرد و اعلام داشت که بنا دارند نقش سیاسی و اجتماعی دانشجو را پررنگ‌تر کنند به‌طوری که دانشگاه شریف از استادمحوری خارج شود.»

 تاکید سرپرست دانشگاه شریف بر نقش‌آفرینی سیاسی دانشجویان

ضیایی تصریح کرد: «نشست جلیلی نسبت به نشست‌های روسای قبلی دانشگاه خیلی راحت‌تر و صمیمی‌تر بود زیرا تشریفات خاصی نداشت. نکته دوم این است که رئیس دانشگاه شریف تاکید ویژه‌ای بر این داشت که شریف تنها درس خواندن نیست به‌طوری که شعار او نیز شریف برای زندگی است. در سال‌های گذشته بعد آموزشی دانشگاه شریف از همه ابعاد آن پررنگ‌تر بود، رئیس جدید دانشگاه شریف اعتقاد دارد که به ابعاد دیگر مخصوصا بعد فرهنگی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»  مسئول بسیج دانشگاه شریف اظهار کرد: «همچنین جلیلی در این جلسه اعلام کرد که دانشجو در محیط باید نقش سیاسی، اجتماعی خود را بازپس گیرد. در مورد بازگشایی دانشگاه نیز نظرشان این بود که احتمالا از ترم آینده دانشگاه بتواند حضوری شود زیرا دانشگاه در تامین خوابگاه و غذا مشکلات فراوانی دارد.»  ضیایی افزود: «رئیس جدید دانشگاه تازه اداره دانشگاه را به دست گرفته؛ از همین رو جلسه اخیر هم بیشتر به‌صورت ارائه و تشریح برنامه برگزار شد. جلیلی در این نشست هم قول داد که جلسات دانشجویی خود را به‌صورت مستمر برگزار کند. از این جهت جلسه اول طرح مباحث بود و جلیلی نیز کلیاتی را مطرح کرد. باید کمی از این انتصاب بگذرد تا ببینیم رئیس جدید دانشگاه در نقطه عمل چه عملکردی خواهد داشت.»  مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در پایان تصریح کرد: «برآورد کلی بنده از جلسه خوب بود زیرا تاکید بر نقش دانشجو و حضور او در فضای اجتماعی و سیاسی داشتند. حال باید دید فاصله حرف تا عمل به چه میزان است.»

 وضعیت دانشجویان بازداشتی شریف را پیگیری کردیم

امیرعباس جعفری، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف درباره نشست رسول جلیلی، رئیس دانشگاه شریف با تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه که در هفته گذشته برگزار شد؛ گفت: «نشست بالذاته امر پسندیده‌ای بود. در این نشست گروه‌های مختلف صحبت کردند. دوستان انجمن اسلامی که بنده نیز از گروه آنها هستم در جلسه حضور  یافته و دغدغه وضعیت علی یونسی و امیرحسین مرادی را داشتیم.»  وی ادامه داد: «بحثی که بنده به آن پرداختم آن بود که دانشگاه شریف قصد دارد به تربیت انسان یا ربات بپردازد و این دانشگاه قصد دارد مهندسی متخصص بدون هیچ مولفه شخصیتی تربیت کند یا اینکه علاوه‌بر تخصص، یک انسان با فهم و شعور اجتماعی تربیت کند. به‌عنوان مثال در ساختمان جدید این دانشگاه هیچ محلی برای تشکل‌های سیاسی درنظر نگرفته‌اند؛ چراکه گویا این فعالیت‌ها مهم نیستند.»

 طرح مشکلات صنفی دانشجویان دکتری در نشست تشکل‌ها

جعفری اظهار کرد: «گروهی دیگر از دوستان دغدغه توسعه دانشگاه را داشتند. بخش دیگر صحبت‌ها مربوط به دغدغه انجمن علمی بود که بحث بودجه را مطرح کردند. البته این بحث در میان موضوعات ارائه‌شده همه تشکل‌ها وجود داشت. یکی دیگر از دوستان مساله رفاهی دانشجویان دکتری را مطرح کرد، زیرا حقوق دریافتی تنها در حد یک میلیون تومان دارند و این میزان از حقوق کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و با توجه به حجم کار سنگینی که دارند فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند و حاضر به مهاجرت می‌شوند.»  نماینده انجمن مستقل دانشجویی دانشگاه شریف تصریح کرد: «بنده صحبت‌هایی که رئیس جدید دانشگاه و معاونان او داشتند را از جهاتی پسندیدم زیرا این حساسیت را داشتند که دانشگاه شریف تنها یک متخصص عالم و آگاه به علوم مهندسی صرف را نمی‌خواهد تربیت کند بلکه باید دغدغه عمومی جامعه را داشته باشد.»  جعفری بیان کرد: «نگرانی که برای بنده وجود دارد به دو جهت است یکی از این مسائل به درآمد دانشگاه برمی‌گردد، زیرا دانشگاه صنعتی باید در صنعت فعالیت گسترده‌تری داشته باشد و با این حجم زیاد دانشجو و استاد بتواند به کسب درآمد بپردازد. این امر تاکنون محقق نشده است و دانشگاه باید به امید بودجه دولتی بماند. اگر با همین میزان بودجه‌ای دولتی بخواهیم کسب درآمد انجام دهیم باید هشت نه برابر فعالیتی که اکنون دانشگاه دارد را انجام دهیم که هم زمان‌بر و تا حدودی غیر ممکن است.»

 دانشجویان در دوره جدید به‌جای اپراتوری، تصمیم‌گیری کنند

نماینده انجمن مستقل دانشجویان دانشگاه شریف افزود: «برداشت بنده از این جلسه این بود که احترام به رقابت آزاد در بخش‌های مختلف سیاسی، هنری، اجتماعی و فرهنگی ایجاد می‌شود به‌طوری که تصمیم‌گیری به دانشجویان واگذار خواهد شد. در دوران معاونت فرهنگی پیشین دانشگاه، دانشجویان به‌عنوان یک عنصر فعال نبودند و بیشتر به‌عنوان نیروی منفعل اپراتور عمل می‌کردند.»  جعفری تصریح کرد: «نگاه بنده به جلسه مثبت بود اما فضای که ما در آن جلسه بودیم به نظرم خیلی خوب نیامد زیرا فضا سالن آمفی‌تئاتر بود به‌طوری که ما مانند تماشاچی روبه روی مسئولان نشسته بودیم. اما در کل اصل این حرکت خوب بود و برای بنده در ابتدای امر صحبت‌های رئیس جدید دانشگاه رضایت بخش بود.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰