جدول زمان‌بندی اجرای تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد با دمشق ظرف یک‌ماه آینده آماده می‌شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه همکاری این دانشگاه با وزارت علوم سوریه در راستای آموزش عالی نوین است، ‌اظهار داشت: راه‌اندازی دانشکده فناوری‌های نوین حافظیه سومین برنامه برای آغاز همکاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم سوریه است.
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۲ - ۰۲:۰۰
  • 00
جدول زمان‌بندی اجرای تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد با دمشق ظرف یک‌ماه آینده آماده می‌شود
توسعه روابط علمی دانشگاه آزاد و دمشق سرعت می گیرد
توسعه روابط علمی دانشگاه آزاد و دمشق سرعت می گیرد
زهرا رمضانیخبرنگار

زهرا رمضانی، روزنامه‌نگار: تبادلات علمی میان کشورهای دنیا یکی از مباحث مهمی است که توسط مراکز آکادمیک و در راستای انجام فعالیت‌های مشترک پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو، رسیدن به علوم جدید در رشته‌های مختلف و... صورت می‌گیرد؛ مساله‌ای که باعث می‌شود دانشگاه‌ها در کشورهای دیگر اقدام به راه‌اندازی شعب کنند، مساله‌ای که از چشم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز دور نمانده و طی سال‌های اخیر اقدامات قابل‌توجهی در راستای برقراری ارتباطات علمی با کشورهای منطقه صورت گرفته است. عراق، سوریه و یمن سه کشوری هستند که مانند افغانستان به‌زودی شاهد راه‌اندازی واحدهای این دانشگاه خواهند بود. در این راستا آخرین روزهای سال97، تفاهمنامه‌ای بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم‌وتحقیقات با دانشگاه دمشق به‌عنوان مهم‌ترین مرکز آکادمیک کشور سوریه منعقد شد که براساس آن قرار است ظرف پنج‌سال اتفاقات مهمی در عرصه همکاری‌های علمی دو کشور رخ دهد، از جمله راه‌اندازی پارک علم‌وفناوری، چاپ مجله علمی مشترک، تبادل استاد و دانشجو و... هرچند دوسالی از امضای این تفاهمنامه می‌گذرد، اما حضور دوباره وزیر آموزش عالی این کشور در ایران و دیدار با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی که 20آبان‌ماه اتفاق افتاد، نشان می‌دهد هر دو کشور عزم جدی برای عملیاتی‌سازی مفاد این تفاهمنامه دارند، مساله‌ای که قطعا در راستای سیاست‌های توسعه واحدهای برون‌مرزی دانشگاه آزاد اسلامی دنبال می‌شود.

   دانشکده فناوری‌های نوین حافظیه تاسیس خواهد شد

 ‌دکتر طهرانچی در دیدار با وزیر آموزش عالی سوریه خبرهای خوبی را پیرامون فعال‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان براساس این تفاهمنامه داده بود. او با بیان اینکه روابط بین‌المللی در دانشگاه آزاد اسلامی، فراتر از روابط دانشگاهی و دانشجویی است، گفت: «یکی از موضوعاتی که ما با وزارت علوم کشور سوریه به‌دنبال آن هستیم، توجه به اقتصاد دانش‌بنیان است که این موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی ذیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دنبال می‌شود و برای آینده دانشجویان به‌دنبال بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان هستیم. در این راستا با همکاری وزارت علوم سوریه برنامه‌ای داریم که بتوانیم شرکت‌های دانش‌بنیان متشکل از دانشجویان ایرانی و سوری ایجاد کنیم که به‌عنوان شرکت‌های دوملیتی بتوانند در لبه فناوری حرکت کنند و نگاه دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه بسیار جدی است.»

او افزود: «‌هدف این دانشگاه در برقراری و گسترش همکاری با کشورهای منطقه محدود به برگزاری دوره‌های آموزشی و تبادل استاد و دانشجو نیست، بلکه براساس جلساتی که با وزارت علوم کشور سوریه و دانشگاه دمشق داشتیم، برای آغاز همکاری سه برنامه را تدوین کردیم که یکی از آنها مربوط به عملیاتی‌کردن تفاهمنامه امضاشده بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم‌وتحقیقات و دانشگاه دمشق است. قدم بعدی راه‌اندازی پارک فناوری مشترک با محوریت معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری است که در این موضوع تنها روابط دانشگاهی مطرح نیست و مسائل اقتصادی و مالکیت معنوی نیز وجود دارد که اهمیت آن می‌طلبد یک فضا در شهر دمشق به این پارک فناوری اختصاص یابد و یک نماینده از طرف وزارت علوم سوریه برای راه‌اندازی پارک فناوری مشترک تعریف شود.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه همکاری این دانشگاه با وزارت علوم سوریه در راستای آموزش عالی نوین است، ‌اظهار داشت: «راه‌اندازی دانشکده فناوری‌های نوین حافظیه سومین برنامه برای آغاز همکاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم سوریه است. یکی از ماموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، اتصال دستاوردهای علمی‌وفناوری خود به کشورهای منطقه است و در سفر دکتر بروجردی معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی به سوریه، توافق‌های اولیه برای ایجاد دانشکده فناوری‌های نوین حافظیه انجام شد.»

دکتر طهرانچی بیان داشت: «مقام‌معظم‌رهبری فرمودند جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای علمی خود را که امروز در مقام15 جهان قرار دارد، باید به کشورهای دوست و برادر منتقل کند. از این‌رو دانشگاه آزاد اسلامی به‌دنبال ایجاد فضای همکاری جدی با کشورهای منطقه است که در این رابطه همکاری‌های خوب و مثمرثمری با کشور عراق داشتیم. خوشبختانه اراده رهبران جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در گسترش همکاری‌ بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم عراق اثرگذار بوده است.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهداف دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه همکاری با وزارت علوم سوریه گفت: «می‌خواهیم در کشور سوریه فعالیت داشته باشیم تا فناوری‌های نو به دست آورده خود را دراختیار کشور دوست و برادر قرار دهیم تا بتوانند آینده جوانان خود را تامین کنند.»

او افزود: «67دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در دفاع از حرم اهل‌بیت(ع) در سوریه به شهادت رسیدند و آنها برای ما بسیار عزیز و قابل احترام هستند و ما نیز وظیفه خود می‌دانیم که به توسعه و پیشرفت علمی‌وفناوری سوریه به‌عنوان کشور دوست و برادر کمک کنیم و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «حضور هیات عالی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه در دانشگاه آزاد اسلامی را به‌معنای جدیت کشور سوریه در گسترش همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی می‌دانیم و امیدواریم با کمک سفیر سوریه در ایران کارهای بزرگی را انجام دهیم.»

   دانشگاه آزاد اسلامی به خودکفایی رسیده است

جایگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای منطقه مساله‌ای نیست که بتوان آن را انکار کرد؛ به‌طوری که بسام بشیر، وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عربی سوریه نیز در این دیدار بر آن صحه گذاشته و با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی گام‌های بلندی برداشته و به خودکفایی رسیده و دستاوردهای بسیاری در ارتباط با جامعه و صنعت داشته است، گفت: «اطلاعات زیادی درباره این دانشگاه دارم و می‌دانم که دانشگاه آزاد اسلامی در تمام شهرهای ایران شعبه دارد و بیش از یک‌میلیون دانشجو و 25هزار استاد در این دانشگاه مشغول به تحصیل و تدریس هستند. بنابراین «دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاه نیست» بلکه یک سیستم آموزشی تحقیقاتی است.» او با بیان اینکه همان‌طور که دکتر طهرانچی نیز اشاره کردند، همکاری ما محدود به مبادله دانشجو نیست و در تمامی زمینه‌های فناوری و پژوهشی خواهد بود، افزود: «با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به خودکفایی رسیده، دانشگاه متمایزی است و تمامی رشته‌ها را دارد و همه رشته‌ها در حوزه پزشکی، مهندسی، علوم‌انسانی و... در دانشگاه آزاد اسلامی موجود است.» بشیر گفت: «وزارت علوم سوریه برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی بسیار جدی است و همه حمایت خود را در این زمینه تقدیم می‌کنیم و با صراحت می‌گویم تمام آنچه در این سفر دیدم برای ما مایه افتخار است. به محض بازگشت از سفر، گزارشی را تهیه و به وزیران و رئیس‌جمهور ارسال می‌کنم. سفیر سوریه در ایران نیز موارد لازم را به وزیر امور خارجه منتقل می‌کند.»

در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم‌وتحقیقات:‌ مجله علمی مشترک ایران و سوریه منتشر خواهد شد (لینک)
 
معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی: جدول زمان‌بندی اجرای تفاهمنامه ظرف یک‌ماه آینده به تایید دو کشور خواهد رسید (لینک)
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰