علی مزروعی، روزنامهنگار: در جلسهای که سهشنبهشب با حضور رئیسی، جمعی از اقتصاددانان و مسئولان اقتصادی دولت برگزار شد، غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حضور داشت. مصباحیمقدم برگزاری اینگونه جلسات را موثر و نشاندهنده رویه متفاوت دولت سیزدهم با دولتهای پیشین میداند. در گفتوگویی که با این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتهایم اهداف و اثرات این جلسه اقتصادی مورد بحث قرار گرفته است که مشروح این گفتوگو را در ادامه از نظر میگذرانید.
هدف دولت سیزدهم از برگزاری جلسه با اقتصاددانان را چه چیزی میدانید؟
این جلسات، جهت استفاده از اظهارنظرهای صاحبنظران اقتصادی تشکیل شده بود. روسای سابق بانک مرکزی، بعضی از نمایندگان مجلس که صاحبنظر هستند و یا مسئولیت دارند در مسائل اقتصادی و برخی از اساتید دانشگاه و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که اقتصاددان هستند و بهطور کلی افراد باتجربه اقتصادی در این جلسه حاضر بودند. اینگونه جلسات، جلسات مشورتی است برای استفاده از دیدگاه صاحبنظران درباره مسائلی که دولت و کشور با آن روبهرو است.
چقدر جلسات اقتصادی با طیفهای مختلف اقتصادی را مثبت ارزیابی میکنید؟
جلسات از این باب که دولت با افراد صاحبنظر و افراد دارای تجربه مشورت میکند، بسیار موثر است. اما معنای دیگری که این جلسه به اذهان منتقل میکند این است که رویه دولت رئیسی با دولتهای پیشین این تفاوت را دارد که فقط به اعضای اقتصادی دولت خودش بسنده نمیکند. حضور وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و بعضی از معاونان ریاستجمهوری مثل معاون اقتصادی رئیسجمهور و گفتوگوی مستقیم آنها با اقتصاددانان منتج به راهحلهایی میشود که میتواند به دولت کمک کند.
حضور طیفهای مختلف باعث نمیشود در تصمیمگیریها مشکل ایجاد شود؟
اینکه دیدگاههای گوناگون شنیده شود، مشکلی بهوجود نمیآورد؛ چراکه دولت رویکرد و مبانی خودش را دارد و تاثیر استماع سایر نظرات این است که دولت تصمیم پخته و سنجیدهتری را اتخاذ میکند.
آیا مواردی که در جلسات قبلی با اقتصاددانان پیشنهاد شده، به مرحله اجرا نیز رسیده است؟
زمان زیادی نگذشته است که بشود نظر داد. دولت مدت کمی است که تشکیلشده و باید برای اجرای پیشنهادها به دولت زمان بیشتری داد.
مهمترین مواردی که مطرح شد چه بود؟
بیثباتی بازار، کالاهای ضروری موردنیاز مردم و راههای تامین آن، نرخگذاری ارز و موضوع رشد اقتصادی، مباحث مهمی بود که در این جلسه مطرح شد.