سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۹۹ متهم پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو با موضوع قاچاق سازمان یافته خودرو امروز دوشنبه ۱۷ آبان‌ماه به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
  • ۱۴۰۰-۰۸-۱۷ - ۱۰:۰۴
  • 00
جزئیات سومین جلسه دادگاه پرونده ثبت سفارش خودرو
جزئیات سومین جلسه دادگاه پرونده ثبت سفارش خودرو

به گزارش «فرهیختگان»، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۹۹ متهم پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو با موضوع قاچاق سازمان یافته خودرو امروز دوشنبه ۱۷ آبان‌ماه به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

قاضی صلواتی ضمن اعلام رسمیت جلسه دادگاه از نماینده دادستان خواست تا ادامه کیفرخواست را قرائت کند.

یزدانی‌فر، نماینده دادستان با قرار گرفتن در جایگاه به قرائت ادامه کیفرخواست ۲۵۰ صفحه‌ای پرونده حاضر پرداخت و گفت: در پرونده مطروحه گرچه فرایند صدور مجوز ثبت سفارش با محدودیت مواجه شد، اما در همان زمان ثبت سفارش‌هایی صورت گرفته است.

نماینده دادستان با تشریح نحوه انجام ثبت سفارش‌ها بر اساس قانون گفت: واردات خودرو توسط دو گروه نمایندگان رسمی و سنتی در حال انجام بوده تا اینکه در ۱۲/۱۰/۹۵ معاون اول رئیس جمهور مصوبه‌ای را ابلاغ می‌کند که واردات خودرو منوط به داشتن نمایندگی است، اما علی رغم این مصوبه، عملا این مصوبه در ۲۳/۱۰/۹۵ اجرایی می‌شود و در این مدت بیش از ۳۴ هزار خودرو ثبت سفارش توسط گری مارکت‌ها می‌شود.

وی گفت: تعداد بسیاری از این افراد توانستند خودرو‌هایی که ثبت سفارش کرده بودند را از گمرک ترخیص کنند. سعید نوروزی یکی از افرادی است که ثبت سفارش‌ها را به شکل غیرقانونی انجام داده و فرشته تنگستانی نیز در بوشهر یکی از افرادیست که با نفوذ به سامانه توانست به صورت غیرقانونی ثبت سفارش را انجام دهد که بنا بر اعلام برادر وی از کشور خارج شده است.

یزدانی فر عنوان کرد: نامبردگان در سال‌های ۸۹ و ۹۰ با نفوذ به سامانه توانستند به صورت غیرقانونی ثبت سفارش کنند، اما دستگاه‌های اجرایی علی رغم اطلاع اقدامی انجام نداده و این روند تا سال ۹۶ ادامه داشته است.

نماینده دادستان در ادامه عنوان کرد: ۲۴/۴/۹۶ وزیر صمت دستور توقف ثبت سفارش خودرو را به نمایندگان رسمی ابلاغ کرد.

یزدانی فر در ادامه خاطرنشان کرد: اداره اطلاعات بندر لنگه در گزارشی در خصوص مدیران گمرک بندر لنگه آورده است که ترخیص ۲۲ دستگاه خودروی لکسوس به دستور سیامک حسین نژاد صورت گرفته است.

نماینده دادستان اظهار کرد: مشارالیه عنوان نمود که صاحب کالا با ارائه تعهدنامه کتبی خودرو‌ها را ترخیص کرده و به تعهدات خود عمل کرده است؛ اما متهم بدون اخذ اسناد لازم برای ترخیص اقدام به صدور مجوز کرده است.

وی تصریح کرد: از جمله ضوابط مقرر برای ثبت سفارش خودرو توسط اشخاص فاقد نمایندگی، ارائه گواهی تامین خدمات گارانتی با نمایندگی رسمی برند مربوطه است؛ لذا با توجه به اینکه نظارت بر این بخشنامه به گمرک واگذار شده این بخشنامه از مقررات گمرکی محسوب می‌شود.

یزدانی فر گفت: با توجه به اینکه احمد گلابیان‌فر بدون عقد قرارداد خدماتی پس از فروش با نمایندگی مربوطه خودرو را وارد قلمرو گمرکی کرده در نتیجه کلیه خودرو‌هایی که به این روش ترخیص شدند مشمول قاچاق می‌شوند.

نماینده دادستان در ادامه تاکید کرد: ترخیص کالا منوط به ارائه تمامی اسناد و مجوزات و طی همه تشریفات است.

وی خاطرنشان کرد: در این پرونده ارائه خدمات پس از فروش با نمایندگی رسمی برای شخص غیر نمایندگی صورت نگرفته؛ لذا ترخیص کالا‌های مذکور ممکن نبوده است.

یزدانی‌فر در ادامه بیان کرد: در این پرونده قرارداد خدمات پس از فروش یکی از مجوز‌هایی است که باید ضمیمه اظهارنامه شود.

نماینده دادستان در ادامه گفت: کنترل مجوزات لازم یکی از تشریفات گمرکی است که نظارت بر آن بر عهده گمرک است و یکی از تشریفات گمرکی که باید توسط گمرک صورت گیرد نظارت بر ارائه قرارداد خدمات پس از فروش است.

وی عنوان کرد: شرکت معتمد تجارت سهیل گناوه با مدیر عاملی حیدر محبی اقدام به ترخیص شش فقره خودرو عمدتا ناظر به چند دستگاه بی ام و و یک دستگاه تویوتا راو ۴ کرده است و در بازه زمانی خرداد و تیرماه ۹۶ این ترخیص بدون رعایت تشریفات قانونی صورت گرفته است. بهای کالا‌های فوق‌الذکر بیش از ۳۰ میلیارد ریال است.

نماینده دادستان گفت: شرکت معتمد تجارت سهیل گناوه طی اظهارنامه واردات قطعی و شماره ثبت سفارش مندرج در آن اقدام به واردات دو دستگاه لکسوس از گمرک منطقه آزاد حسن‌رود کرده است؛ این در حالی است که خودرو‌های مذکور قاچاق اعلام شده است. با توجه به عدم تایید ثبت سفارش‌های موصوف موضوع مشمول جرم قاچاق سازمان یافته است.

یزدانی‌فر در ادامه با اشاره به عدم تایید ثبت سفارش‌های انجام شده توسط محمد آذرمهر در چند مرحله مختلف عنوان کرد: با توجه به اینکه ۵۸ دستگاه خودروی موضوع پرونده متعلق به فرد فوق‌الذکر از گمرک ترخیص شده و ۴۵ دستگاه خودروی دیگر در مرحله ترخیص بوده، اداره کل مقررات صنعت، معدن و تجارت اعلام داشته که ثبت سفارش‌های موصوف مورد تایید نیست.

نماینده دادستان در ادامه بیان کرد: همچنین در یک مورد دیگر در خصوص محمد آذرمهر ۹ دستگاه خودرو به ارزش بیش از ۳۱ میلیارد ریال ترخیص شده و ۸۸ دستگاه دیگر نیز در مراحل تشریفات گمرکی باقی مانده و خارج نشده است.

نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست با اشاره به اقدامات مجرمانه صورت گرفته در خصوص ثبت سفارش‌های خودرو توسط شرکت امین جاوید بوشهر و شرکت خدماتی مرزبان بندر گفت: در شکواییه مورخ ۱/۵/۹۷ علیه شرکت مرزبان بندر آمده است که در خصوص دو فقره ثبت سفارش در مورد ورود هفت دستگاه خودروی سواری حسب استعلام به عمل آمده، وزارت صمت اعلام کرده که ثبت سفارش‌ها مورد تایید نیست.

یزدانی‌فر خاطرنشان کرد: اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز از فرماندهی انتظامی استان هرمزگان اعلام داشته که ۱۰ فقره ثبت سفارش در خصوص کالا‌های موضوع ۳۲ فقره اظهارنامه گمرکی شامل ۶۰ دستگاه خودرو توسط شرکت خدماتی مرزبان بندر ثبت سفارش شده، اما طی بررسی‌های به عمل آمده مشخص گردید ثبت سفارش‌های مذکور فاقد اصالت بوده، اما با این حال خودرو‌ها ترخیص شده است.

نماینده دادستان در ادامه بیان کرد: سوابق مربوط به پرونده‌های احاله شده از دادسرای قشم حکایت از این دارد که در خصوص بزه انتسابی محمد دوستدار ماسوله و شرکت خدمات مرزبان بندر بر اساس اسناد پرونده این فرد اقدام به اظهار شش دستگاه خودروی سواری می‌نماید و مراتب جهت بررسی به سازمان توسعه تجارت، سازمان امور مالیاتی و سازمان استاندارد منعکس می‌شود و در ادامه این سه سازمان با درج نظر در سامانه جامع امور گمرکی ترخیص خودرو‌ها را بلامانع اعلام می‌کنند و کالا‌های فوق در مورخ ۲۳/۵/۹۶ از گمرک ترخیص می‌شوند.

وی گفت: حسب مکاتبه مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک مشخص می‌شود که علی رغم تایید بدوی، این ثبت سفارش فاقد اصالت بوده است.

یزدانی‌فر در ادامه گزارش‌های ارائه شده در خصوص شرکت بازرگانی نوید زردپوشان، شرکت بازرگانی کارگزاری ایرانیان و شرکت پرستو ترخیص گستر لیان مبنی بر عدم اصالت ثبت سفارش‌های صورت گرفته برای واردات خودرو را قرائت کرد و گفت: اداره گمرک در خصوص این موارد تقاضای تعقیب کیفری متهمان را کرده است.

نماینده دادستان خاطرنشان کرد: در گزارشی با موضوع وقوع جرم جعل، استفاده از اسناد مجعول و قاچاق سازمان یافته در خصوص علی شجاعی آمده است که طی استعلام به عمل آمده وزارت صمت اعلام داشته که ثبت سفارش‌های انجام شده در خصوص ۱۰ دستگاه خودرو مورد تایید نبوده است.

وی گفت: در خصوص شرکت پندار خودروی رایکا با مدیر عاملی مصطفی یمینی شاد آمده است که ثبت سفارش‌های این شرکت شامل ۲۵۷ دستگاه خودرو مورد تایید نبوده است و این تعداد خودرو به گمرک وارد شده است.

در ادامه جلسه دادگاه، پس از اتمام زمان تنفس، قاضی صلواتی در خصوص علت برگزاری جلسه دادگاه در دو نوبت گفت: علت این اقدام، تسریع در به پایان رساندن کیفرخواست است تا بتوانیم در جلسه بعدی کیفرخواست را به اتمام برسانیم.

نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست با قرائت گزارشات معاونت حقوقی و قضایی گمرک تهران در خصوص تخلفات صورت گرفته در زمینه ثبت سفارشات خودرو‌ها اظهار کرد: در خصوص مجید نوروزی، حسب سوابق موجود، وزارت صمت علی رغم اینکه در مورد کالا‌های موضوع اظهارنامه مربوط به چهار دستگاه خودرو مجوز لازم را به منظور واردات کالا‌های مذکور صادر کرده، اما متعاقب استعلام به عمل آمده مشخص شده که ثبت سفارش‌های موجود مورد تایید نیست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در ادامه این گزارش تعقیب کیفری متهمان به منظور جلوگیری از تضییع حقوق دولت استدعا شده است.

یزدانی‌فر عنوان کرد: در مورد احمد گلابیان‌فر و در خصوص کالای موضوع اظهارنامه مربوط به یک دستگاه خودرو مجوز لازم به منظور واردات کالای مذکور صادر شده، اما طی استعلام به عمل آمده، اعلام شده است که ثبت سفارش موصوف مورد تایید نیست.

نماینده دادستان در ادامه بیان کرد: بر اساس گزارش مدیرکل گمرکات استان قم در خصوص شرکت تجارت آرکا، اعلام داشته که این شرکت طی چهار فقره اظهارنامه اقدام به اظهار هفت دستگاه لکسوس می‌کند و سپس از گمرک سلفچگان ترخیص می‌کند، اما پس از ترخیص مشخص می‌شود که مجوز ثبت سفارش یاد شده مورد تایید نیست و جعلی است.

یزدانی‌فر در ادامه گفت: ناظر گمرکات استان مازندران و مدیرکل گمرک نوشهر با ارائه گزارشی اعلام داشتند که شرکت تجارت آرکا اقدام به واردات پنج دستگاه خودروی سواری از طریق منطقه ویژه اقتصادی نوشهر نموده که متاسفانه علی رغم جعلی بودن ثبت سفارش ها، چهار دستگاه از خودرو‌های مذکور ترخیص شدند.

وی در خصوص شرکت دنیز کالا گستر پارسیان عنوان کرد: ۳۳ دستگاه خودروی موضوع پرونده متعلق به این شرکت به گمرک وارد شده، اما ثبت سفارش‌ها مورد تایید وزارت صمت نبوده است.

نماینده دادستان خاطرنشان کرد: با تقدیم شکواییه‌ای به تاریخ ۹/۲/۹۷ در خصوص خودرو‌های وارداتی علیه شرکت مذکور اعلام شده است که وزارت صمت در خصوص کالای مورد نظر اظهارنامه مربوط به ۲۴ دستگاه خودرو، مجوز لازم را به منظور واردات کالای مذکور صادر شد؛ اما در ادامه با استعلامات به عمل آمده اعلام شده است که ثبت سفارش‌های موصوف مورد تایید نیست.

رئیس دادگاه در پایان جلسه دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه گفت: جلسه بعدی دادگاه فردا راس ساعت ۹ صبح در همین مکان برگزار خواهد شد./ میزان

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰