• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۱۵ - ۰۰:۳۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
شکست دموکرات‌ها در انتخابات فرمانداری ویرجینیا، زنگ خطر انتخابات میان دوره‌ای 2022 را به صدا در آورده است

روزگار سیاه جو بایدن

روز چهارشنبه، دوم نوامبر ۲۰۲۱ انتخابات برای مشخص کردن فرمانداری برخی ایالت‌ها، شهرداران، اعضای مجلس ایالتی و مجلس نمایندگان در برخی ایالت‌ها برگزار شد. شاید مهم‌ترین نتیجه این انتخابات در ویرجینیا رقم خورده باشد که در آن جمهوری‌خواهان پیروز شدند و توانستند کرسی‌ای را که از سال 2009 به دموکرات‌ها واگذار کرده بودند، بازپس بگیرند.

روزگار  سیاه جو بایدن

فرهیختگان سال گذشته در چنین روزهایی دموکرات‌ها و هواداران‌شان در این نگرانی بودند که اگر آرای چند ایالت تعیین‌کننده به نفع دونالد ترامپ شود، چگونه تمدید 4 ساله ریاست‌جمهوری او را تحمل کنند؟ با شمارش کامل آرا، جو بایدن دموکرات آن انتخابات را برد تا خیال آنها برای 4 سال بعد کمی راحت شود، اما در سالگرد آن پیروزی دلچسب، یک شکست معنادار دامن دموکرات‌ها را گرفت. آنها انتخابات فرمانداری ایالت ویرجینیا را پس از 12 سال به‌سادگی به یک جمهوری‌خواه واگذار کردند و در نیوجرسی با فاصله بسیار کم انتخابات را بردند. در ویرجینیا جمهوری‌خواهی که حمایت ضمنی ترامپ را پشت‌سر داشت، بر دموکراتی که جو بایدن و باراک اوباما به‌صراحت از او حمایت کرده بودند، پیروز شد. این شکست اگرچه آنقدر وسیع نیست که اردوگاه دموکرات‌ها را به‌هم بریزد، اما آنقدر مهم است که آنها به فکر بازنگری اساسی در استراتژی‌های خود باشند. دموکرات‌ها با جو بایدن، این روزها وضع مناسبی در افکار عمومی ندارند و این اوضاع نابسامان تا انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده می‌تواند به‌مراتب بدتر از وضع فعلی شود. اگر دموکرات‌ها نتوانند از این شکست درس بگیرند، احتمالا سال دیگر در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، شکست معناداری را متحمل خواهند شد و با نگرانی دوچندان به استقبال انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 خواهند رفت.

اولین خطر

«اولین»‌ها همیشه ارزشمند هستند. برای جمهوری‌خواهان اولین پیروزی پس از شکست سال گذشته دونالد ترامپ آنقدر شیرین است که آنها را برای پیروزی قابل‌توجه در انتخابات سال آینده تحریک کند. روز چهارشنبه، دوم نوامبر ۲۰۲۱ انتخابات برای مشخص کردن فرمانداری برخی ایالت‌ها، شهرداران، اعضای مجلس ایالتی و مجلس نمایندگان در برخی ایالت‌ها برگزار شد. شاید مهم‌ترین نتیجه این انتخابات در ویرجینیا رقم خورده باشد که در آن جمهوری‌خواهان پیروز شدند و توانستند کرسی‌ای را که از سال 2009 به دموکرات‌ها واگذار کرده بودند، بازپس بگیرند. در انتخابات فرمانداری ویرجینیا، «گلن یانکین»، سرمایه‌دار و سیاستمدار نوظهور، توانست «تری مک آولیف»، نامزد دموکرات را که در فاصله سال‌های 2014 تا 2018 فرماندار ویرجینیا بود، شکست دهد. پیروزی یانکین تقریبا قطعی به‌نظر می‌رسید؛ چراکه در هفته‌های اخیر نظرسنجی‌ها از کاهش محبوبیت مک آولیف خبر می‌دادند. یانکین در این انتخابات روی مبارزه با جرایم، وضعیت اقتصادی و نحوه برخورد مدارس با مسائل نژادی و جنسیتی و مخالفت با اجباری کردن ماسک در مدارس تمرکز کرده بود. به گزارش بی‌بی‌سی تمرکز مک آولیف در این انتخابات روی مسائل اجتماعی مانند حق سقط جنین زنان و اصلاحات انتخاباتی بود. در انتخابات سال 2008 باراک اوباما توانست این ایالت را که ایالتی جمهوری‌خواه (قرمز) به‌حساب می‌آمد، به ایالتی دموکرات(آبی) تغییر دهد. این یک کار بزرگ بود. از آن سال به بعد این ایالت همواره به دموکرات‌ها رای داده بود و بر این اساس دموکرات‌ها گمان می‌کردند ویرجینیا تبدیل به یک ایالت آبی شده است، اما چهارشنبه آنها با شوک عجیبی مواجه شدند. این وضعیت البته محدود به ویرجینیا نبود. در نیوجرسی، فرماندار دموکرات هم که پیش‌بینی می‌شد به‌راحتی پیروز انتخابات شود، به‌سختی به پیروزی رسید. در همین حال، یک اقدام رأی‌گیری برای اصلاح پلیس در مینیاپولیس شکست خورد. برخی از کارشناسان، رقابت ویرجینیا را به‌عنوان یک رفراندوم درمورد این حزب دموکرات در کاخ‌سفید و نشانه‌ای از عملکرد آن حزب در رقابت‌های سال 2022 که انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نمایندگان برگزار می‌شود، می‌دانند. انتخابات فرمانداری ویرجینیا یکی از آخرین مواردی بود که دموکرات‌ها می‌توانستند از آن برای دفاع از اکثریت ضعیف خود در سنا و مجلس نمایندگان پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده استفاده کنند. استفان فارنسورث، استاد علوم سیاسی در دانشگاه مری واشنگتن در ویرجینیا، گفت: «ویرجینیا به یک شاخص سیاسی پیشرو برای انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شده است، زیرا سال بعد از رقابت ریاست‌جمهوری، انتخابات سراسری کمی برگزار می‌شود.»

پیروزی با حفظ فاصله از ترامپ

دونالد ترامپ در آمریکا همچنان محبوب است، اما این محبوبیت در طبقات مختلف متغیر است. او در انتخابات سال گذشته نظر رای‌دهندگان آمریکای لاتین را جلب کرد، اما رای حاشیه‌نشینان سفیدپوست را از دست داد. گلن یانکین، با درک درست این موضوع، تلاش کرد خود را آنقدرها که دموکرات‌ها می‌گفتند به ترامپ نزدیک نکند. درجریان کمپین انتخابات، تری مک‌آولیف دموکرات تلاش کرد تا با «ترامپ بدخواه» خواندن رقیبش، این گزاره که یانکین به دونالد ترامپ نزدیک است را در ذهن رای‌دهندگان تثبیت کند، اما یانکین با هوشیاری این موضوع را مدیریت کرد و مانع از نزدیکی ترامپ به کمپین انتخاباتی‌اش شد. او از حضور درکنار آنها خودداری کرد و حتی گفت نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری2020 را پذیرفته است. روز گذشته نشریه «پالتیکو» در گزارشی به ترفند استفاده‌شده توسط یانکین برای پیروزی در انتخابات فرمانداری ایالت ویرجینیا پرداخت. این نشریه نوشته که «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا می‌گوید از اینکه درکنار «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا روی صحنه برود ابایی ندارد. با این‌حال ترفند یانکین کاملا متفاوت بود. او از حمایت و تأیید ترامپ بهره‌مند شد، اما تلاش کرد فاصله خود را از وی حفظ کند تا نظر هردو بخش جامعه را جلب کند. «جان تون» سناتور جمهوری‌خواه ایالت داکوتای جنوبی به پالتیکو گفت، یانکین به‌عنوان فردی که پیش از این تجربه کمپین انتخاباتی را نداشته، به‌درستی اهمیت هواداران ترامپ را درک کرد و این اقدام راهنمای خوبی برای دیگر کاندیداها محسوب می‌شود. «کوین کرامر» سناتور جمهوری‌خواه ایالت داکوتای شمالی نیز گفت: «در برخی ایالات همراهی کامل با ترامپ و همسویی با متحدان سابق در ایالتی که هستید احتمالا به انتخاب شدن کمک می‌کند. در دیگر ایالات باید طور دیگری رفتار کرد. روش یانکین هرچه که بود موفقیت‌آمیز بود.»

به گزارش فارس، پالتکیو نوشت، ترامپ پس از تحسین و تأیید یانکین، به میزان قابل‌توجهی از سر راه او کنار رفت، اما اینکه آیا رئیس‌جمهور سابق آمریکا در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره نیز همین کار را با کاندیداهای جمهوری‌خواه موردنظرش انجام خواهد داد، بحث دیگری است.

ضربه سخت به جو بایدن

انتخابات فرمانداری در ویرجینیا به‌عنوان یک آزمون مهم برای عملکرد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و دموکرات‌ها به‌حساب می‌آید. نتایج این انتخابات اوضاع را برای جو بایدن سخت‌تر خواهد کرد. او در نظرسنجی‌های معتبر داخل آمریکا در بدترین و نازل‌ترین موقعیت ازمنظر محبوبیتش آن‌هم در کمتر از یک‌سال از روی‌کار آمدنش مواجه است. در تازه‌ترین نظرسنجی «ماریست‌نشنال» که از ۱۸ تا ۲۲ اکتبر(26 تا 30 مهر) انجام گرفته، بیش‌از 40درصد از دموکرات‌ها خواهان جایگزینی یک فرد دیگر به‌جای بایدن برای انتخابات 2024 شده‌اند. یکی از دلایل این موضوع، عملکرد بایدن است که روزبه‌روز در اذهان آمریکایی‌ها بدتر می‌شود. در نظرسنجی ماه قبل 45درصد از آمریکایی‌ها عملکرد بایدن را تایید کردند و 46 درصد آن را رد، اما اکنون 44 درصد از عملکرد او راضی هستند و 49 درصد ناراضی. براساس تحلیل‌ها، شکست دموکرات‌ها می‌تواند نمایانگر کاهش محبوبیت بایدن در ماه‌های اخیر باشد. نتایج جدیدترین نظرسنجی ان‌بی‌سی نیوز نشان می‌دهد میزان محبوبیت بایدن از ۵۳ درصد در ماه آوریل به ۴۲ درصد در ماه اکتبر کاهش یافته است. همچنین ۷۱ درصد از جامعه آماری معتقدند آمریکا تحت ریاست‌جمهوری بایدن در مسیر اشتباه حرکت می‌کند. رسانه‌هایی چون گاردین پیروزی یانکین را «ضربه‌ای بزرگ» به رئیس‌جمهور کنونی آمریکا توصیف کرده‌اند. واقعیت این است که رقابت ویرجینیا را می‌توان به‌عنوان یک فشارسنج مهم احساسات سیاسی ایالات‌متحده یک‌سال پس از پیروزی بایدن و یک آزمون کلیدی برای اینکه آیا شبح ترامپ هنوز در ذهن رای‌دهندگان بزرگ است یا خیر، تلقی کرد. برای دموکرات‌ها، انتخابات در زمان حیاتی برگزار شد؛ زمانی که ریاست‌جمهوری بایدن با نارضایتی عمومی درمورد پاندمی کووید-19 و افزایش قیمت‌ها و همچنین درگیری‌های درونی احزاب دموکرات درباره برنامه جاه‌طلبانه اقتصادی رئیس‌جمهور، گرفتار شده است. در همین حال، جمهوری‌خواهان، رقابت ویرجینیا را فرصتی برای به‌دست آوردن موقعیت ازدست‌رفته در دوره ترامپ می‌دانند و مسیری را برای پیروزی‌های بیشتر در میان‌دوره‌ای ترسیم می‌کنند.

تحلیلگران برای شکست اخیر در انتخابات فرمانداری ویرجینیا دلایلی برشمرده‌اند که شاید بخشی از آنها بتواند به چرایی کاهش محبوبیت بایدن نیز پاسخ بدهد. شاید بخشی از اتفاقی که در ویرجینیا افتاد را بتوان ناشی‌از تفاوت در رای‌دهندگانی دانست که سال 2020 پای صندوق رای آمدند. به‌عبارت دقیق‌تر می‌توان گفت در این انتخابات یا برخی از حامیان بایدن رای نداده‌اند یا تغییر عقیده داده‌اند و به این ترتیب شرایط پیروزی نامزد مورد حمایت دونالد ترامپ را فراهم آورده‌اند. نظرسنجی‌های پیش از انتخابات نشان می‌داد موضوع شماره‌یک برای رای‌دهندگان این انتخابات، اقتصاد با ۳۳ درصد در جایگاه نخست قرار داشت. با درنظر گرفتن ماهیت فرهنگ حاکم بر الگوهای بینشی مردم و اینکه آمریکا مطرح‌ترین اقتصاد دنیا است باید گفت در انتخابات آمریکا بیش از 50درصد جابه‌جایی در آرای کاندیداها، مرتبط با مسائل اقتصادی است. درواقع ارتباط بسیار نزدیکی بین جهت آرا و وضعیت اقتصادی تحت نظارت کاندیدای حزب حاکم وجود دارد. این بدان معنا است که آرای رأی‌دهندگان به ماهیت شاخص‌های مهم اقتصادی در جامعه به‌هنگام رای دادن بسیار حساس است. وضعیت اقتصادی براساس شاخص‌های چندی به ارزیابی گرفته می‌شوند که عبارتند از میزان رشد اقتصادی، میزان بیکاری، میزان تورم، میزان رشد در درآمد سرانه و میزان رشد در تولید خالص ملی. پس از مساله اقتصاد، آموزش با ۲۳ درصد در جایگاه دوم بود. اما به‌نظر می‌رسد موضوع پیچیده‌تر از آن باشد که فقط درقالب این نظرسنجی تحلیل شود.

چرا دموکرات‌ها شکست خوردند؟

در انتخابات ریاست‌جمهوری یک سال پیش بایدن به‌راحتی در ویرجینیا و نیوجرسی پیروز شد، اما یک سال پس از ریاست‌جمهوری او، اکنون ورق برگشته و جمهوری‌خواهان نظر رای‌دهندگان را کسب کرده‌اند. بایدن و حزبش در بحران عمیقی قرار دارند. او از مدت‌ها پیش سعی داشته نظر موافق کنگره درمورد دو بسته سرمایه‌گذاری مالی را جلب کند، اما تاکنون ناکام مانده است. علاوه‌بر اختلافات درون‌حزبی بر سر بسته‌های مالی، خروج بی‌برنامه از افغانستان نیز موقعیت جو بایدن را به‌مراتب بدتر کرده است. کندی واکسیناسیون علیه گونه پیشرفته ویروس دلتای کرونا و کندی رونق اقتصادی در دوره یک‌ساله تحت رهبری بایدن نارضایتی آمریکایی‌ها را نسبت‌به عملکرد و سیاست‌های رئیس‌جمهورشان بیشتر کرده است. منتقدان می‌گویند دموکرات‌ها در واشنگتن به‌اندازه کافی برای متقاعد کردن رای‌دهندگان که می‌توانند به هریک از وعده‌هایی که می‌دهند عمل کنند، تلاش نمی‌کنند. دموکرات‌ها یکی از دلایل شکست در ویرجینیا را عملکرد جناح چپ حزب دموکرات می‌دانند. این موضوع موردتوجه هفته‌نامه اکونومیست هم قرار گرفته است. این نشریه در طرح جلد این هفته خود با عنوان «یک سال بعد» تصویری از جو بایدن در یک چاه را طراحی کرده و از مصیبت پیش‌روی جو بایدن و دموکرات‌ها سخن گفته و درنهایت از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته که از جناح چپ حزبش فاصله بگیرد. این نشریه نوشته که جو بایدن که بیش از هر نامزدی در تاریخ رای آورده، شاهد سقوط محبوبیت خود بوده است. در این مرحله از دوره اول ریاست‌جمهوری، تنها دونالد ترامپ نامحبوب‌تر از او بوده است. دموکرات‌ها به‌تازگی سه موقعیت ایالتی در ویرجینیا را از دست داده‌اند که بایدن یک سال پیش با 10 واحد درصد اختلاف، پیروز آن شده بود. بنابراین در انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده، حزب او احتمالا اکثریت کنگره را از دست خواهد داد. اکونومیست نوشته «دموکرات‌ها در کنگره با نزاع‌های جناحی متلاشی شده‌اند. اوایل امسال آنها یک بسته مالی محرک بزرگ را تصویب کردند، اما بقیه برنامه‌های بایدن -یک بسته زیرساختی یک تریلیون دلاری و یک بسته هزینه‌های اجتماعی به ارزش حدود 1.7 تریلیون دلار درطول 10سال- متوقف شده است. درصورت تصویب، این قانون پول بیشتری برای زیرساخت‌ها، اعتبار مالیاتی برای کودکان فقیر، بودجه پیش‌دبستانی‌ها، کاهش هزینه داروهای تجویزی و اعتبار مالیاتی برای انرژی پاک فراهم می‌کند. اما رأی‌دهندگان ممکن است اهمیتی ندهند. درواقع ممکن است حال روحی آنها در سال آینده بهبود یابد. موارد ابتلا به کووید-19 از سپتامبر به نصف کاهش یافته است. اگر بیکاری بیشتر کاهش یابد، مشکلات زنجیره تامین رفع شود و تورم از بین برود، زندگی برای مردم آسان‌تر می‌شود. با این‌حال، برای بایدن، اینجاست که خبرهای خوب به پایان می‌رسد.»

نویسنده اکونومیست معتقد است برخی مشکلات بایدن داخلی است: «سیاست آمریکا بیشتر تابع الگوهایی شبیه به قوانین فیزیک است تا شانس مسابقات اسب‌دوانی. یکی اینکه حزب رئیس‌جمهور کرسی‌های خود را در انتخابات میان‌دوره‌ای از دست می‌دهد. دموکرات‌ها تنها چهار کرسی در مجلس نمایندگان جلوتر هستند، بنابراین اکثریت آنها احتمالا محکوم به فنا است. فراتر از سال آینده، چشم‌انداز دموکرات‌ها حتی تیره‌تر است. عدم محبوبیت آنها در میان سفیدپوستان غیرتحصیلکرده دانشگاهی باعث می‌شود بخش بزرگی از آمریکا در حومه شهرها ضددموکرات‌ها باشند. برای پیروزی در آرای الکترال ریاست‌جمهوری، مجلس نمایندگان و سنا نسبت‌به هر حزب دیگری در تاریخ به سهم بیشتری از آرای عموم نیاز دارند. برنده شدن در این شرایط که می‌خواهند همزمان نهادهای ملی را ترمیم کنند و در رفع مشکلات آمریکا، از سلامت عمومی گرفته تا آب و هوا و تحرکات اجتماعی پیشرفت کنند، نیازمند یک سیاستمدار با استعدادهای فوق‌بشری است. به گزارش بورسان، بایدن آن مرد نیست. او با بدبختی‌های شخصی به‌طرز تحسین‌برانگیزی برخورد کرده و طبق اکثر روایت‌ها مهربان و شایسته است. با این‌حال، دلیلی وجود دارد که کسب مقام ریاست‌جمهوری برای وی بیش از 30 سال به‌طول انجامید. رای‌دهندگان اولیه دموکرات او را نه برای الهام گرفتن، بلکه عمدتا به‌عنوان یک اقدام دفاعی برای جلوگیری از برنی سندرز، قهرمان تندروها انتخاب کردند.»

اکونومیست خروج از افغانستان را یک افتضاح خواند و نوشت: «مشکل فقط بایدن نیست. طبقه فعال جناح چپ حزب او که تحصیلات دانشگاهی دارد، دائما فرض می‌کند رأی‌دهندگان همان نگرش‌هایی را درمورد نژاد و نقش دولت دارند که آنها دارند. ویرجینیا آخرین نمونه از این حماقت است. آمریکا کشوری جوان و متنوع است. میانه سنی زیر 40 سال است (یعنی نیمی از افراد زیر ۴۰ سال هستند) و فقط 60 درصد از کشور سفیدپوست هستند. اما رای‌دهندگان متفاوت هستند. با درنظر گرفتن میانگین دوره‌های انتخاباتی 2018 و 2014 به‌عنوان راهنما، 75 درصد از رأی‌دهندگان سفیدپوست خواهند بود و میانه سنی آنها در سال آینده 53 سال خواهد بود (یعنی نیمی از رای‌دهندگان بالای ۵۳ سال هستند). دموکرات‌ها در میان تحصیلکرده‌های دانشگاهی پیشتاز زیادی دارند. اما تنها 36 درصد از آمریکایی‌ها مدرک چهارساله (لیسانس) خود را به پایان می‌رسانند. این پایگاه بسیار کوچک است.»

اکونومیست راه دموکرات‌ها برای جلوگیری از شکست را فاصله گرفتن از جریان چپ در حزب دموکرات می‌داند: «زمانی که ریچارد نیکسون در سال 1972 پیروز شد، دموکرات‌های چپ جدید به‌عنوان حزب «اسید، عفو و سقط‌جنین» معرفی شدند. چپ جدید در این دوره هم به همین راحتی مضحکه و تبدیل به کاریکاتور می‌شود. این فعالان پرسروصدا و بعضا رادیکال، پیروزی حزب را در مناطق معتدل‌تر دشوار می‌کند، حتی اگر نظر آنها نظر اکثریت حزب نباشد. مقابله با پیام جمهوری‌خواهان مبنی‌بر اینکه او خواسته‌های چپ رادیکال را برآورده می‌کند، مستلزم آن است که بایدن در حاشیه حزبش سخت‌گیرتر باشد. این ممکن است به‌معنای انجام کارهایی باشد که دموکرات‌ها از آن متنفرند. او می‌تواند برای استخدام افسران پلیس بیشتر در شهرهایی که نرخ قتل در آ‌نها افزایش یافته است اقدام کند یا با هیات مدرسه‌ای در سانفرانسیسکو که فکر می‌کند آبراهام لینکلن نماد برتری سفیدپوست است، برخورد کند.» در پایان این مطلب نویسنده اکونومیست می‌نویسد: «اگر دموکرات‌ها بر این باورند که تلاش‌های کثیف برای به‌دست آوردن قدرت در ‌شأن آنها نیست، پس باید بنشینند و آنچه در حزب جمهوری‌خواه می‌گذرد را مشاهده کنند. انتخاب گلن یانکین به‌عنوان فرماندار ویرجینیا نشان می‌دهد جمهوری‌خواهان می‌توانند در ایالت‌های نوسانی پیروز شوند. بایدن و حزبش باید به‌سختی فکر کنند که برای محدود کردن خطر چهار سال دیگر ترامپ چه کاری آماده‌اند انجام دهند. زیرا اینجاست که تعیین می‌شود بایدن یک ریاست‌جمهوری ناموفق داشته یا خیر.»

کفه سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای

شکست دموکرات‌ها آن‌هم یک‌سال قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای در سال آینده می‌تواند اکثریت دموکرات‌ها در کنگره را به خطر بیندازد. جمهوری‌خواهان به‌دنبال آن هستند تا دوباره کنترل سنا و مجلس نمایندگان را به‌دست آورند. به گفته ناظران پیروزی در ویرجینیا گواهی بر سیاست‌های بایدن است که تقریبا یک‌سال در کاخ‌سفید ساکن بوده و میزان محبوبیتش اکنون کاهش یافته است. انتخابات میان‌دوره‌ای آتی کنگره قرار است هشتم نوامبر ۲۰۲۲ (۱۷آبان‌ماه۱۴۰۱) انجام شود که در تمامی ۴۳۵کرسی مجلس نمایندگان و ۳۴کرسی از 100کرسی مجلس سنا برای تصاحب نامزدهای انتخاباتی به رقابت گذارده خواهد شد. جمهوری‌خواهان برای به‌دست آوردن اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا به تنها پنج کرسی نیاز دارند و اگر بتوانند یک کرسی در سنا به‌دست آورند، می‌توانند درنهایت کنترل هر دو مجلس سنا و نمایندگان یا همان کنگره را به‌دست آورند و بر دموکرات‌ها غلبه کنند. درحال حاضر از ۴۳۵کرسی مجلس نمایندگان، ۲۱۸کرسی دراختیار حزب دموکرات و ۲۱۲کرسی نیز دراختیار حزب جمهوری‌خواه است و در این دوره دموکرات‌ها به‌واقع کنترل مجلس نمایندگان در آمریکا را دراختیار خود دارند. جدا از وضعیت سیاسی، براساس آنچه اداره آمار آمریکا (UCB) درباره نرخ رشد و اثر آن بر کاهش و افزایش شمار کرسی‌های کنگره منتشر کرده است، اوضاع در انتخابات سال آینده بیشتر به‌نفع جمهوری‌خواهان خواهد بود؛ چراکه ایالت‌هایی که کرسی تازه‌ای بنابر وضعیت جمعیتی به آنها تعلق می‌گیرد، اکثرا ایالت‌های جمهوری‌خواهند و ایالت‌هایی که کرسی‌های خود را از دست می‌دهند، اکثرا ایالت‌های دموکرات هستند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه