• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۱۳ - ۲۲:۱۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
کمالوندی:

تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود. این سلطه نمادی بود که باید کنار می‌رفت.

تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود

به گزارش «فرهیختگان» به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی، نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور تحت عنوان نمایشگاه در مسیر پیشرفت عصر روز چهارشنبه ۱۲ آبان ماه با حضور سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، جمعی از نمایندگان مجلس از مجتبی ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اساتید دانشگاه‌ها، جمعی از دانشجویان و بسیجیان و نیز با حضور فرزند شهید فخری‌زاده و فرزند شهید علی‌محمدی در مرکز شهید فخری‌زاده مجتمع ۱۳ آبان سازمان بسیج دانشجویی (لانه جاسوسی) افتتاح شد.

کمالوندی در بخشی از این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و عظمت شهدای اسلام، انقلاب، حرم و شهدای هسته‌ای و در صدر ایشان، شهید فخری‌زاده، به تاریخچه‌ای از مبارزات پیش از انقلاب پرداخت و تسخیر سفارت آمریکا در ۱۳ آبان را انقلاب دوم خواند که باعث شکوفایی در کشور شده است.

وی با اشاره به سابقه ۴۰ ساله در حوزه دیپلماتیک بین‌المللی افزود: سلطه‌ای که آمریکا به دنبال آن بود، نه تنها امروز کنار رفته است، بلکه روز به روز در حال افول است. آمریکا امروز بیش از یک تصویر نیست. مؤلفه‌های قدرت در این کشور ضعیف‌تر و کشوری انقلابی مثل جمهوری اسلامی در این مؤلفه‌ها قوی‌تر شده است. کشورمان در مؤلفه‌های قدرت نرم دست برتر را دارد. قدرت کشوری که با انگیزه ایمان در پی اهدافش است قابل مقایسه با کشوری که با هدف مادی کاری را انجام می‌دهد نیست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: تسخیر لانه جاسوسی حرکتی علیه نظام سلطه بود. این سلطه نمادی بود که باید کنار می‌رفت. امروز نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور نمونه‌هایی از تلاش‌های جوانان باانگیزه جهادی است که در این صنعت گاهی تا ۳ شیفت کار می‌کنند. ما دستاوردها و توانمندی‌هایی داریم که در کشور دیگری وجود ندارد. متاسفانه غالباً درباره غنی‌سازی و سانتریفیوژها صحبت شده است، در حالی که در بخش "غیر انرژی" دستاوردهای زیادی داریم.

کمالوندی ادامه داد: دوتره‌ها که قیمت یک میلیگرم برخی از آنها به ده‌ها هزار دلار می‌رسد و به ما نمی‌دادند و اکنون ۱۵۰ نوع دوتره تولید می‌کنیم، کیت غربالگری نوزادان تازه متولد شده که از طریق آن می‌توان وجود بیش از ۱۰۰ نوع بیماری را تشخیص داد. رادیوداروهای تشخیصی و درمانی برای بیماری‌های مختلف از جمله سرطان‌ها که از نظر کیفیت با بهترین‌های دنیا رقابت می‌کنند، بهترین آب سنگین دنیا را داریم که در پیشرفته‌ترین آزمایشگاه آمریکا آن را تأیید کردند، در بحث لیزر و کاربردهای آن در بهداشت و درمان، صنعتی و حتی نظامی حرف برای گفتن داریم. باید بگویم پیشرفت‌های این صنعت در چرخه سوخت هسته‌ای از مرحله اکتشاف، استخراج، تبدیل، غنی‌سازی، تولید سوخت تا مدیریت پسماند و همچنین تسلط بر انواع لیزر و فناوری کوانتوم چشمگیر و معجزه‌وار است. این صنعت بالنده و رو به جلو حرکت می‌کند. ما مدتی محدودیت داشتیم اما خوشبختانه با قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی دست و بالمان باز شد. طبق قانون از ما ۱۲۰ کیلو ۲۰% خواستند، در حالی که الآن از ۲۱۰ کیلو عبور کرده‌ایم. تاکنون ۲۵ کیلو ۶۰% تولید کرده‌ایم که به استثنای کشورهای دارای سلاح هسته‌ای هیچ کشوری قادر به تولید آن نیست.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر هسته‌ای به عنوان حوزه اقتدار، گفت: ما هر چه در فناوری‌های پیشرفته مثل هسته‌ای، نانو و … دستاورد و توانمندی داریم، مثل سلاح است و بازدارندگی ایجاد می‌کند. در این صنعت، کیفیت ۲۰% از دیگر صنایع بالاتر است. یعنی باید ۱۲۰% به آن اطمینان داشته باشید. به همین دلیل خواستند آن را از ما بگیرند. اما اعتراف کردند که دیگر نمی‌توانند، در این سازمان هر چه اراده کنیم انجام می‌دهیم.

کمالوندی گفت: به این جمع‌بندی می‌رسیم که اگر هر کاری را بخواهیم، انجام دهیم، با لطف الهی شدنی است. تا وقتی به منشأ قدرت لایتناهی ایمان داریم، قوی هستیم و کسی حریف ما نمی‌شود. ما در سخت‌ترین شرایط جلو می‌رویم. قطار انقلاب در سلامت در حال پیشرفت و متکی به خون شهداء است. دانشجویان هم همین راه را ادامه می‌دهند.

در این نمایشگاه بخشی از دستاوردهای مهم و قابل عرضه صنعت هسته‌ای کشور از جمله در حوزه‌های کاربرد پرتوها، کشاورزی هسته‌ای، سانتریفیوژهای صنعتی و پزشکی، رادیوداروهای تشخیصی و درمانی، لیزر پزشکی جراحی پروستات، چرخه سوخت هسته‌ای، تولید آب سنگین و دوتره، تولید کیک زرد، مجتمع سوخت، ژئوفیزیک هوابرد، گداخت هسته‌ای و نیروگاه اتمی بوشهر به همراه زنجیره ۱۰ تایی سانتریفیوژ IR۱، ماکت آبشار سانتریفیوژ، کیت غربالگری، ماکت واحد تولید استون دوتره، ماکت فناوری کوانتوم و اندازه‌گیرهای هسته‌ای چگالی‌سنج، سطح سنج و اسکنر برج‌های تقطیر در صنایع پتروشیمی به نمایش در آمده است. این نمایشگاه تا ۱۹ آبان ماه همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ در معرض دید عموم مردم قرار می‌گیرد.

در این مراسم محمد حسینی، مجتبی ذوالنوری و تنی چند از میهمانان به ایراد سخن در بزرگداشت یوم‌الله ۱۳ آبان و اقتدار جمهوری اسلامی ایران پرداختند.

در بخشی از مراسم از کتاب و سامانه اسناد لانه جاسوسی رونمایی شد. همچنین از دو تن از کسانی که با موضوع ۱۳ آبان و لانه جاسوسی فعالیت‌های رسانه‌ای و تهیه مستند داشتند، تقدیر شد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار