• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۱۳ - ۰۱:۰۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

شروع دوباره نشریات

کنشگری بدون منطق قوی و اطلاعات کافی قطعا به بیراهه می‌رود. نشریات فرصت مناسبی را فراهم می‌آورند تا نیروهای عضو نشریه در مسائل اختصاصی به کسب اطلاعات بپردازند و قدرت تحلیل خود را بالا ببرند.

امیرعباس دردانه، فعال نشریات دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج: با شیوع کرونا و تعطیلی سراسری دانشگاه‌ها آسیب‌های جدی به روح پرشور دانشجویی حاکم بر دانشگاه‌ها وارد شد که تشکل‌های دانشجویی از این آسیب‌ها بی‌نصیب نماندند. در این شرایط تشکل‌های دانشجویی در جذب نیرو، پرورش نیرو و اثرگذاری دچار اختلال شدند و به‌ناچار باید دست به بازسازی و خلاقیت در کار تشکیلاتی می‌زدند. نشریات دانشجویی که طی سالیان قبل کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند، فرصت مناسبی داشتند تا با خلاقیت و ابتکار دوباره به میدان برگردند.

 جذب نیرو

یکی از راه‌های ساده جذب نیرو در تشکل‌ها پذیرش عضو در هیات تحریریه است. به‌دلیل اینکه همچون سابق امکان این وجود ندارد که دانشجویان به‌صورت حضوری کارهای تشکیلاتی انجام بدهند، هیات تحریریه نشریه گزینه معقول -اما ناکافی- برای این هدف به‌نظر می‌رسد.

 پرورش نیرو

کنشگری بدون منطق قوی و اطلاعات کافی قطعا به بیراهه می‌رود. نشریات فرصت مناسبی را فراهم می‌آورند تا نیروهای عضو نشریه در مسائل اختصاصی به کسب اطلاعات بپردازند و قدرت تحلیل خود را بالا ببرند.

 مغز تشکیلات

متاسفانه برخی دانشجویان انتشار نشریات را کاری کم‌ارزش می‌دانند و صرفا این کار را برای پرکردن رزومه تشکل می‌خواهند، درحالی‌که یک نشریه باید نمود تفکرات حاکم بر تشکل باشد و مدام درحال تولید محتوا و نشر باشد.

 رابطه میان واحدهای مختلف

از آنجاکه فعالیت میدانی واحدهای مختلف هر تشکل به‌دلیل غیرحضوری شدن دانشگاه متوقف شد و امکان ارتباط میان اعضای واحدهای مختلف بسیار کم شد، نشریات جایگاه مناسبی برای آشنایی و تبادل نظر میان واحدهای مختلف است.

 متن سوخت!

یکی از مشکلاتی که همیشه وجود داشت این بود که اگر راجع‌به یکی از مسائل روز که بسیار حائز اهمیت می‌بود متنی تهیه می‌شد و به‌موقع در نشریه به چاپ نمی‌رسید، آن متن به‌اصطلاح «می‌سوخت». ما در زمان غیرحضوری بودن به ایده‌ای رسیدیم و آن این بود که متن مدنظر را به‌عنوان «متن ویژه» درقالب پست اینستاگرام در پیج تشکل نشر می‌دادیم. بدین شکل متن نمی‌سوخت...

طراحی ویژه

در دورانی که دانشگاه حضوری بود، طراح نشریه وقت کمی برای طراحی نشریه داشت و طراحی نشر کیفیت مطلوبی نداشت. اما در زمان غیرحضوری بودن دانشگاه‌، طراح این فرصت را دارد تا طرح و قالبی حرفه‌ای طراحی کند.

 خلاقیت

همیشه می‌توان از خلاقیت جدیدالورود استفاده کرد. در زمانی که نیروهای سابق خسته شده‌اند و حوصله مشارکت در نشریه را ندارند، به ورودی‌های جدید اطمینان کنید تا شما را شگفت‌زده کنند. همچنین شاهد دو نوع طراحی جدید بودیم؛ یکی طراحی نشریات افقی، که واقعا کیفیت بالاتری نسبت‌به نشریات عمودی داشتند و دست طراح برای پیاده کردن ایده‌های مختلف باز بود، و دیگری طراحی برای موبایل، به‌طوری‌که هر صفحه نشریه به اندازه نمایشگر تلفن همراه است و غالبا هر صفحه دو ستون متن با فونت بزرگ بیشتر ندارد. در این طراحی خواننده نیاز ندارد که روی متن زوم کند.

 نشریات صوتی و تصویری

این سبک نشریات نیز از ابتکاراتی بود که برای جذب بیشتر مخاطب به‌کار گرفته شد. البته این مدل نشریات تفاوت‌های بسیاری با نشریات چاپی معمول و متداول دارند، به‌طوری‌که نشریات صوتی گاها روایتگر تنها یک داستان و موضوع خاص و تک هستند؛ همچون یک فصل از یک کتاب رمان.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار