• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۰۹ - ۰۳:۵۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

کتابفروشی‌های قدیمی دنیا که همچنان فقط کتاب می‌فروشند

شهر طنجه مراکش خانه بسیاری از نویسندگان مشهور دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی بود و «کتابخانه ستون‌ها» پاتوق تنسی ویلیامز، پل باولز، ویلیام اس باروز، ترومن کاپوتی و دیگران بود. این کتابفروشی هنوز بیشتر دارای عناوینی به زبان فرانسه است، اما عناوین اسپانیایی، انگلیسی و به طور فزاینده‌ای آثار عربی نیز در آن به چشم می‌خورد. این کتابفروشی، خود نیز کتاب منتشر می‌کند.

کتابفروشی‌های قدیمی دنیا  که همچنان فقط کتاب می‌فروشند

برای اینکه بدانیم در دنیا چه اتفاقی درحال افتادن است به سراغ کتابفروشی‌های بزرگی رفتیم که در دنیا وجود دارند و کارشان فقط فروختن کتاب است و هیچ محصول دیگری به جز کتاب عرضه نمی‌کنند.

Housing Works در نیویورک

کتابفروشی «Housing Works» یکی از بی‌نظیرترین کتابفروشی‌های نیویورک است و در رده دوم قرار دارد. این کتابفروشی بخشی از زنجیره‌ای غیرانتفاعی است که درآمد خود را برای مبارزه با ایدز و بی‌خانمان‌ها اهدا می‌کند. راه‌پله‌های مارپیچی منتهی به بالکن طبقه دوم، احساس یک کتابخانه قدیمی مدرسه‌ای را در قلب منطقه شیک سوهوی نیویورک ایجاد می‌کند.

ال آتنیو آرژانتین

این کتابفروشی که از سینما به کتابفروشی تبدیل شده در سال ۱۹۱۹ میلادی احداث شده و ارتباط بین هنرهای نمایشی و کتاب را نشان می‌دهد.سقف نقاشی‌شده، گچبری‌های تزئینی و پرده‌های مخملین که از سینمای سابق به‌جای مانده و ردیف‌ردیف کتاب‌های منتهی به دیوارها و صندلی‌های لُژ که زمانی بیننده‌های سینما بر آن می‌نشستند، مجموعه‌ای زیبا فراروی کتاب‌دوستان است.

ستون‌های مراکش

شهر طنجه مراکش خانه بسیاری از نویسندگان مشهور دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی بود و «کتابخانه ستون‌ها» پاتوق تنسی ویلیامز، پل باولز، ویلیام اس باروز، ترومن کاپوتی و دیگران بود. این کتابفروشی هنوز بیشتر دارای عناوینی به زبان فرانسه است، اما عناوین اسپانیایی، انگلیسی و به طور فزاینده‌ای آثار عربی نیز در آن به چشم می‌خورد. این کتابفروشی، خود نیز کتاب منتشر می‌کند.

واژه روی آب لندن

این کتابفروشی شناور در کانال رِجِنتس به «کتابفروشی قایقی» معروف است. البته قبلا متحرک بود اما حالا خانه دائمی خود را یافته و بازدیدکنندگان در تمام طول سال می‌توانند از آن دیدن کنند. در زمستان با گرمی آتش هیزم و در تابستان با اجرای شعر و موسیقی بر پشت‌بام کتابخانه شناور از بازدیدکنندگان پذیرایی می‌شود.

دومنیکن هلند

این کلیسای قرن سیزدهم میلادی، در سال ۲۰۰۶ به‌عنوان یک کتابفروشی حیاتی نو یافت. بازدیدکنندگان می‌توانند کتاب‌های موردنظرشان را در جزیره قفسه‌های سه‌طبقه واقع در وسط کلیسای جامع جست‌وجو کنند یا به سادگی از سقف‌های طاق پوشیده از نقاشی‌های دیواری و پنجره‌های شیشه‌ای رنگی روشن لذت ببرند.

آکوا آلتا ونیز ایتالیا

این کتابفروشی منحصربه‌فرد برای محافظت از کتاب‌های خود در برابر صدمه در اثر سیل کانال‌های ونیز کتاب‌های خود را در انواع ظروف ضدآب مانند وان‌های سرکه و حتی یک گوندولا (قایق معروف ونیزی با یک پاروی دسته بلند) نگه می‌دارد. این کتابفروشی که حاوی عناوین عمدتا دست دوم و چاپ نشده است، دارای دکوراسیونی خاص از کتاب‌هاست که از کف تا سقف تلنبار شده‌اند. حتی چند گربه ولگرد نیز در این کتابفروشی جذاب سکنی گزیده‌اند.

ژونگ شوگ چین

هر لوکیشن از این کتابفروشی زنجیره‌ای در چین از منظر معماری منحصر به فرد است اما کتابفروشی شهر‌ هانگژو تافته جدابافته است. پلکان و صندلی‌های گرداگرد قفسه‌های کتاب طراحی شده‌اند که در ترکیبی با سقف آینه‌کاری، نمایی بصری و خیال‌انگیز از کتاب‌هایی بی‌انتها به دست می‌دهد. دیگر تصویر جادویی در این کتابفروشی، تونلی از کتاب‌هاست که همچون «رولر کاستر» (قطار شهربازی) بسیار طولانی و بی‌انتها در بخش کتب کودکان طراحی و خلق شده است.

کی کراداک آنتیکارین ملبورن استرالیا

این کتابفروشی که در یک کلیسای دوران سبک معماری گوتیک واقع شده، فقط کتاب‌های عتیقه و دست‌دوم را می‌فروشد. بازدیدکنندگان می‌توانند از مجموعه‌های عتیقه و کهن ادبی تا آثار دوران کلاسیک را در قفسه‌های این کتابفروشی جست‌وجو کنند. برای نمونه در یکی از قفسه‌ها مجموعه «جِین آستن» چاپ شده به سال ۱۸۳۳ میلادی به قیمت ۱۵هزار دلار برای فروش به چشم می‌خورد.

شکسپیر و کمپانی پاریس فرانسه

کتابفروشی عجیب «شکسپیر و کمپانی» جنب کلیسای معروف «نُتردام» در سال ۱۹۵۱ توسط جرج ویتمن، مهاجر آمریکایی در پاریس افتتاح شد. این کتابفروشی از آن زمان تاکنون، شب‌ها میزبان بسیاری از نویسندگان مشتاق بوده است. این مکان برای بازدیدکنندگانی که بودجه کمی دارند نیز مهیاست. در میان قفسه‌های کتاب، تخت‌هایی برای خواب و استراحت وجود دارد. دیوارها مملو از کتاب هستند و سقف با تیرهای چوبی ضخیم دکور شده‌اند. از زمان افتتاح تاکنون بیش از ۳۰هزار میهمان در این کتابفروشی اقامت کرده‌اند.

لست‌بوک استور کالیفرنیا

کتابفروشی لَست بوک استور (آخرین کتابفروشی) که در سال ۲۰۰۰ در لس‌آنجلس افتتاح شد، مساحتی ۲۰۴۴ مترمربعی دارد. سقف‌های بلند و ستون‌های بزرگ از بخش‌های جالب‌توجه این مکان است. علاوه بر ۲۵۰هزار جلد کتاب نو و دست دوم در دو طبقه این کتابفروشی، ده‌ها هزار رمان تصویری و صفحه‌های گرامافون نیز در آن موجود است. همچنین فضایی برای میزبانی از رویدادهای ادبی تعبیه شده است.

واتراستون بردفورد انگلیس

کتابفروشی «واتراستون» در شهر «برَدفورد» واقع شده است. این سرای کتاب در یک ساختمانی که در عصر ویکتوریا کارخانه نساجی و نخ‌ریسی بسیار بزرگی بوده و به سبک معماری گوتیک ساخته شده، واقع شده است.درکنار ستون‌های سنگی مجلل بزرگ، این فروشگاه شامل سقف طاقدار به همراه تیرهای چوبی و بسیاری از عناصر ساختاری عهد کهن است. این ساختمان از دهه ۱۹۶۰ از کارخانه نخ‌ریسی به کتابفروشی تغییر کاربری داده است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار