• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۰۹ - ۰۲:۴۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس مطرح کرد

کانون‌های دانشجویی نقطه عطف فعالیت‌های فرهنگی واحد بود

طبق سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، یک حرکت خلاقانه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی تحت عنوان ارائه کارنامه سالانه فرهنگی شکل گرفت. همچنین یک سامانه‌ای نیز تحت عنوان سامانه پایش فرهنگی طراحی شد که در این سامانه عملکردهای روزانه، هفتگی و ماهانه با مستندات ثبت و به‌روزرسانی می‌شوند.

کانون‌های دانشجویی نقطه عطف فعالیت‌های فرهنگی واحد بود

واحد چالوس از استان مازندران از واحدهایی بود که در سطح یک با وضعیت خیلی خوب دارای رتبه شد. وجیهه ترکمانی‌باراندوزی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس درخصوص دلایل انتخاب این واحد دانشگاهی به‌عنوان واحد برتر در کارنامه فرهنگی دانشگاه گفت: «طبق سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، یک حرکت خلاقانه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی تحت عنوان ارائه کارنامه سالانه فرهنگی شکل گرفت. همچنین یک سامانه‌ای نیز تحت عنوان سامانه پایش فرهنگی طراحی شد که در این سامانه عملکردهای روزانه، هفتگی و ماهانه با مستندات ثبت و به‌روزرسانی می‌شوند.»

او ادامه داد: «مجموع فعالیت‌های فرهنگی شامل مولفه‌های کلیدی و متعدد است که در این جامعه‌های هدف، دانشجو، کارکنان و اساتید و خانواده‌های این جامعه دیده شده است. درواقع جامعه دانشگاهیان به انضمام خانواده‌ها درمجموع فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه دیده شده است. بنابراین برنامه‌های تدوین‌شده باید بر اساس اثرگذاری روی این اقطاب دیده می‌شد تا به‌نحوی درراستای توانمندسازی، مهارت‌افزایی و معرفت‌افزایی این اقطاب اثرگذار و کمک گرفتن از ایده‌ها و توانمندی آنها در اجرای برنامه‌های فرهنگی باشد.»

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس تاکید کرد: «بر همین اساس شاخص‌هایی برای احراز کارنامه فرهنگی دانشگاه تعریف شد که واحد چالوس توانست رتبه بسیار خوب را بر اساس این شاخص‌ها به خود اختصاص دهد. واحد خوراسگان، واحد همدان و واحد تبریز، وضعیت خیلی خوب در سطح ویژه و واحد چالوس از استان مازندران در سطح یک با وضعیت خیلی خوب رتبه‌‌بندی شدند. برخی از واحد‌ها نیز وضعیت عالی در سطح سه و 7 واحد دانشگاهی نیز با وضعیت خیلی خوب در سطح سه قرار گرفتند.»

  کانون‌ها و کرسی‌ها نقاط قوت فرهنگی واحد چالوس بودند

ترکمانی‌باراندوزی اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس در بحث کانون‌های دانشجویی توانست بدرخشد و یکی از دلایل انتخاب واحد چالوس نیز فعالیت در همین حوزه بود. همچنین در بحث کرسی‌های آزاداندیشی دانشجویی نیز توانستیم رتبه خوبی را به خود اختصاص دهیم. اولین اقدام در این دو حوزه تشکیل کانون‌ها بود که در این راستا فراخوانی منتشر و بسترسازی لازم برای مشارکت دانشجویان انجام شد. دانشجویان در این واحد دانشگاهی توانستند با هر ذائقه‌ای برای شرکت و فعالیت در این مجموعه‌های فرهنگی تحت عنوان کانون‌های دانشجویی شرکت کنند.»

او با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی متنوعی با توجه به سلایق دانشجویان طراحی و پیشنهاد شد، تصریح کرد: «به‌طور مثال کانون رسانه و فضای مجازی، کانون کارآفرینی، ترجمه زبان و... از جمله این کانون‌های فرهنگی بودند. درنهایت 10 کانون فعال راه‌اندازی شد و در تمام این مدت و حتی در زمان کرونا نیز این کانون‌ها فعالیت خود را ادامه دادند.»

او درخصوص کرسی‌های آزاداندیشی نیز توضیح داد: «در بحث کرسی‌های آزاداندیشی نیز فعالیت‌های خوبی داشتیم؛ یک بخشنامه سراسری طبق منویات مقام‌معظم‌رهبری در این خصوص صادر شد که تاکید زیادی بر بحث گفتمان، آزادی بیان و اندیشه داشتند و دانشگاه آزاد اسلامی نیز از سال 92 متولی راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی بود. با حضور دکتر جهان‌بین، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی این چرخه شتاب بیشتری به خود گرفت و واحد چالوس سال گذشته نیز مجموعا 24 تیم به استان معرفی کرد که از این تعداد 6 تیم به مرحله مقدماتی رقابت‌های کشوری راه پیدا کرده و یک تیم نیز به مرحله نهایی صعود کرد.»

  توانمندسازی نیروهای فرهنگی و دانشجویی درنظر گرفته شود

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس بیان کرد: «البته در برنامه زیست بوم نتوانستیم به خوبی عمل کنیم و با توجه به شرایط اقلیمی باید این برنامه را تقویت کنیم.»

او در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از صدور کارنامه فرهنگی دانشگاه و شاخص‌های رتبه‌بندی آن چیست، توضیح داد: «برای بهتر شدن این کارنامه راه‌های متنوعی وجود دارد؛ معتقدم معاونت‌های فرهنگی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید به‌لحاظ حضور نیروهای توانمند تقویت شوند و حتما باید کارشناسان دیده شوند. به عبارت بهتر توانمندسازی نیروهای فرهنگی و دانشجویی باید درنظر گرفته شود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار