محمدرضا حاجیعبدالرزاق، روزنامهنگار: مراسم تقدیر از دانشجویان مدالآور دانشگاه آزاد اسلامی در المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو و کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۱، صبح دیروز با حضور سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک، مهدی علینژاد معاون توسعه و ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک، امیرعباس لشکری رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی، محمود خسرویوفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک و جمعی از قهرمانان، روسای فدراسیونها و مربیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموتحقیقات برگزار شد.
همچنین در این مراسم علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، سیدمحمدشروین اسبقیان رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین، علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری، علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی، شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته و مجید نیری دبیر فدراسیون تکواندو حضور داشتند. در انتهای مراسم نیز از قهرمانان و ورزشکاران مدالآور دانشگاه آزاد اسلامی در رویدادهای المپیک و پارالمپیک توکیو و مسابقات کشتی آزاد و فرهنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۱ تجلیل شد.
دکتر محمد مهدی طهرانچی در این مراسم عنوان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی و ورزش پیوند بسیار نزدیکی دارند. دکتر سجادی وزیر ورزش و دکتر صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک از اعضای هیاتعلمی دانشگاه هستند. هویت ما با افتخارآفرینی و بالارفتن پرچم کشورمان معنا پیدا میکند و اثرگذاری آن از ۱۰۰ کلاس بالاتر است. سر کلاس، دانش میدهد و در صحنه ورزش، باور را ایجاد میکند. ورزش در خلق دانش اجتماعی و انتقال آن به دانشجو حرف اول را میزند. اگر جوانان باهمت نباشند، توانمند نمیشوند. رفتارسازی یک فرهنگ است و فرهنگ آن از جریانسازی، نمادسازی و گفتوگوسازی ایجاد میشود و قهرمانان در کانون این فرهنگسازی هستند که باید قدر خود را بدانند. دانشگاه به ورزش بهعنوان کار حاشیهای نگاه نمیکند و نگاه متنی دارد و ما به حضور قهرمانان در محیط دانشگاه نیاز داریم. نباید فقط در اوج به یاد ورزشکاران باشیم و دانشگاه به دنبال فضایی است که در دوران پسااوج نیز در خدمت ورزشکاران باشد.» در پایان این مراسم دکتر طهرانچی در گفتوگوی اختصاصی با «فرهیختگان» شرکت کرد و به سوالات به شرح ذیل پاسخ داد.
لطفا درباره برگزاری مراسم که به همت جنابعالی و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد صحبت کنید.
خیلی از بچههایی که در المپیک و مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی مدالآوری کردند از بچههای دانشگاه آزاد اسلامی بودند. آنها درواقع دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و برای دانشگاه آزاد اسلامی که نگاهش به ورزش بهعنوان یکی از اجزای مولفه فرهنگی بهشمار میرود این امر هم مایه شادمانی و هم مایه توجه و افتخار است و اینها در هر صورت نمادهای ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی هستند و این مراسم به این لحاظ برگزار شد و انشاءالله بتوانیم در توسعه ورزش همگانی در محیط جوانان و در جامعه جوان نقش جدی داشته باشیم.
برگزاری اینگونه مراسم میتواند انگیزه و روحیه ورزشکاران را برای کسب مدال و افتخارآفرینی افزایش دهد.
بله، هم این موضوع و هم حمایتی که از ورزشکاران میشود. به هر حال باید به ورزش نگاه همهجانبه داشت. الان راهاندازی دانشکدههای مهارت کارآفرینی با محوریت این بچهها میتواند برای آینده شغلی آنها نیز موثر باشد و این یک نکته بسیار مهم است. ما اگر میگوییم ورزشکار با اخلاق و با فرهنگ میخواهیم باید این حمایتها را هم داشته باشیم و حضور دانشگاه در پشتیبانی از این مولفهها بسیار جدی بوده و ادامه دارد.
تیمداری و قهرمانپروری و اینطور مسائل همچنان در برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه هم وجود دارد؟
بله، حتما تیمداری در رشتههای المپیکی و رشتههای عمومی که خیلی سروصداهای آن اقتصادهای عجیب و غریب را ندارد همچنان ادامه دارد. این درحالی است که ما ۲۵ تیم داریم و در این حوزه هم فعال هستیم و اکثر این تیمها نیز روی سکو هستند.
مقاممعظمرهبری در جلسه اخیر خود با افتخارآفرینان المپیک به کیفیت رنکینگ کشورمان در المپیکهای بعدی اشاره داشتند. تا چه اندازه دانشگاه آزاد اسلامی میتواند روی این موضوع تاثیرگذار باشد؟
برای رسیدن به این امر باید دانشکدههای تخصصی مربیگری را بهزودی راه بیندازیم و باید دانش را پشت ورزش بیاوریم، اگر دانش نهفقط برای تربیت بدنی بلکه دانش پیرامونی تربیت بدنی و ورزش به این عرصه نیاید ارتقای رنکینگ رخ نمیدهد.
فکر نمیکنید نگاه مقطعی مسئولان کشور به ورزش هم روی موضوع تاثیرگذار باشد؟
دانشگاه پایدار است و حرکت طولانی مدت دارد و این حرکت برای یک روز دو روز نیست، لذا در این زمینه دانشگاه شاید باثباتترین جایی باشد که حامی ورزش است.
در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید: