مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی:
بخشی از سند تحول مربوط به فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری است، و بخش دیگر مربوط به پایش است؛ این دو حوزه در سند تحول شاخص‌گذاری شده و به روسای استان‌ها در این سند تاکید شده که از آنها انتظار می‌رود در صنعت فعالیت کنند. درواقع چگونگی ارتباط با صنایع از روسای استان‌ها پیگیری شده و مشخص می‌شود که انتظار صنایع از دانشگاه و برعکس چیست.
  • ۱۴۰۰-۰۷-۲۵ - ۰۲:۳۶
  • 00
مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی:
می‌خواهیم دانشگاه در جامعه و کشور نقش بیشتری ایفا کند
می‌خواهیم دانشگاه در جامعه و کشور نقش بیشتری ایفا کند

محمد علی‌اکبری، مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی نیز درخصوص سند تحول 5ساله دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: «در زمینه آموزش عالی نیازمند تحول هستیم؛ بنابراین باید به این فکر بود که تحولی در کشور ایجاد کنیم و این تحول در تمام ابعاد سیاسی، فرهنگی، پژوهشی، پزشکی و... باید دیده شود.»  او ادامه داد: «درنتیجه این نیاز احساس می‌شد یک سند تدوین شود تا به دانشگاهیان گفته شود با چه هدفی کار خود را آغاز کرده و در چه مسیری حرکت کنند، و در چنین شرایطی است که سیستم ما متحول شده است. تدوین سند تحول 5ساله دانشگاه بیش از یک سال در دستورکار دکتر طهرانچی قرار گرفت تا وضعیت موجود در دانشگاه آزاد اسلامی ارزیابی شده و یک نقطه نهایی به‌عنوان هدف نیز مشخص شود.»  مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «در این سند مشخص شده که تا 5 سال آینده چه اقداماتی انجام شده و راهکارهایی نیز درنظر گرفته خواهد شد تا به اهداف سند تحول برسیم. مقام‌معظم‌رهبری بارها در سخنرانی‌های خود درخصوص مرجعیت علمی دانشگاه تاکید کرده‌اند؛ مرجعیت علمی دانشگاه‌ها یک اقدام درازمدت بوده که بدون ایده، برنامه و سند قابل انجام نیست. بنابراین نگارش سند تحول دانشگاه اقدامی در راستای سندهای بالادستی مانند سند دانشگاه اسلامی و در راستای فرمایش‌های مقام‌معظم‌رهبری است.»

او در ادامه عنوان کرد: «بخشی از سند تحول مربوط به فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری است، و بخش دیگر مربوط به پایش است؛ این دو حوزه در سند تحول شاخص‌گذاری شده و به روسای استان‌ها در این سند تاکید شده که از آنها انتظار می‌رود در صنعت فعالیت کنند. درواقع چگونگی ارتباط با صنایع از روسای استان‌ها پیگیری شده و مشخص می‌شود که انتظار صنایع از دانشگاه و برعکس چیست.»  علی‌اکبری با بیان اینکه در این سند تلاش شده به این دست از سوالات پاسخ داده شود، تصریح کرد: «درواقع به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری این وظایف داده و مشخص شده که در سند چه معیارهایی باید اندازه‌گیری شود تا مشخص شود میزان پیشرفت در این معیارها چقدر خواهد بود و چقدر به سند نزدیک می‌شویم.»   مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه برای ارتباط با صنایع‌دار‌ی سند معیار و سنجه تعریف شده است، توضیح داد: «بنابراین این سند می‌تواند به ارتباط با صنایع کمک شایانی کند. البته به شرط آنکه به‌درستی اجرا شود. در سند مشخص می‌شود که روسای استان‌ها و واحدها بدانند که چگونه باید سند را اجرا و به آن ورود کنند.»  او درخصوص جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی بعد از اجرای سند تحول در 5 سال آتی، توضیح داد: «لزومی ندارد که در رنکینگ‌های بین‌المللی ارتقا پیدا کنیم، زیرا این نوع ارزیابی‌ها شاید در کشور ما چندان مورد قبول نباشد. باید اثرگذاری اجتماعی، صنعتی و دولتی داشته باشیم که در این سند به این موارد پرداخته می‌شود. به‌عبارت بهتر می‌خواهیم دانشگاه در جامعه و کشور نقش بیشتری ایفا کند و این لزوما به این معنی نیست که در رنکینگ پیشرفت می‌کنیم اما در سند رنکینگ‌ها نیز لحاظ شده است.»  او اظهار کرد: «این سیاست‌ها ما را در رنکینگ‌های جهانی بالا خواهد برد و یک‌سری سیاست‌های ما را نیز در کشور موردتوجه قرار خواهد داد. یعنی در کشور با صنعت ارتباط گرفته و وضعیت فرهنگی جامعه را دچار تحول خواهیم کرد. این موارد یک‌سری اثرگذاری‌های اجتماعی است که در این سند از دانشگاه خواسته شده است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱