• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۷-۲۰ - ۱۲:۳۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
بذرپاش در نشست خبری:

یارانه پنهان کشور بسیار زیاد است/ شرکت‌های دولتی واگذار شوند

رئیس دیوان محاسبات کل کشور با بیان اینکه عدد یارانه پنهان بالغ بر یک میلیون و ۶۰۳ هزار ملیارد تومان است، گفت: این یارانه اعم از یارانه در بخش گاز، کالای اساسی است.

یارانه پنهان کشور بسیار زیاد است/ شرکت‌های دولتی واگذار شوند

به گزارش «فرهیختگان»، مهرداد بذرپاش در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری، گفت: گزارش تفریغ بودجه ۹۹ در تاریخ ۳۱ شهریور تقدیم مجلس شده بود که امروز بخشی از آن در صحن علنی مجلس قرائت شد و بخشی از آنکه شامل ارقام خاص و محرمانه بود، در جلسه غیرعلنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه دیوان محاسبات، حساب سه هزار و ۶۰۰ دستگاه را مورد بررسی قرار داده است، افزود: بیش از ۲۷۰ تبصره تحت عنوان احکام سالانه بودجه وجود دارد که ما همه این احکام را بررسی کردیم تا مشخص شود کدام یک از این احکام اجرا و کدام اجرا نشده که این اقدامات فعالیتی زمان بر بود اما ما توانستیم پیش از موعد مقرر گزارش تفریغ بودجه ۹۹ را به مجلس تقدیم کنیم.

رئیس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: روز گذشته رئیس جمهور بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد و مجلس شورای اسلامی می‌تواند با عنایت به این بخشنامه و همچنین گزارش تفریغ بودجه ۹۹ با نگاهی واقع بینانه بودجه ۱۴۰۱ را بررسی کند و فرصت خوبی برای اصلاح ساختار بودجه در اختیار مجلس و دولت قرار گرفته است.

بذرپاش ادامه داد: علاوه بر این ما هر دو ماه یک بار گزارش عملکرد بودجه ۱۴۰۰ را هم مورد بررسی قرار می‌دهیم که مجلس شورای اسلامی در تصویب لایحه بودجه سال آینده می‌تواند این گزارش را هم مورد عنایت قرار دهد تا یک بودجه کارآمد و اثربخش در سال ۱۴۰۱ به تصویب برسد.

وی با اشاره به گزارش تفریغ بودجه ۹۹، اظهار داشت: یارانه پنهان موضوعی است که همواره اعلام می‌شود اما به آن توجه نمی‌شود. میزان یارانه پنهان در سال ۹۹ یک میلیون و ۶۰۳ هزار میلیارد تومان است که عدد بسیار بزرگی است و می‌توان گفت میزان یارانه پنهان کشور در سال ۹۹ دو برابر منابع عمومی کشور و ۴۵ درصد نقدینگی کشور بوده است.

رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: همچنین میزان هدررفت در بخش آب در سال‌های ۹۶ تا ۹۹ هفت هزار میلیارد تومان، میزان هدررفت برق در این بازه زمانی ۹ هزار میلیارد تومان بوده است و هدر رفت گاز هم عدد بالایی را نشان می‌دهد که ما باید برنامه ریزی لازم را در این زمینه داشته باشیم و مدیریت لازم انجام شود تا دیگر شاهد هدررفت نباشیم.

بذرپاش با اشاره به اینکه ناترازی های بودجه زیاد است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته میزان فروش نفت کاهش یافته است، ما برای کسب درآمد به سمت فروش اوراق رفتیم که قطعاً نمی‌توانیم با این مسیر یعنی با فروش اوراق کشور را اداره کنیم و باید راهکارهای دیگری برای تأمین درآمد کشور در نظر گرفته شود.

وی افزود: یکی از پیشنهاداتی که ما در گزارش تفریغ بودجه ۹۹ آوردیم آن بود که از ذخایر معدنی کشور بیشتر استفاده شود چرا که میزان ذخایر معدنی شناسایی شده کشور بالغ بر ۵۲.۵ میلیارد تن است اما اکتشاف ذخایر معدنی ما حدود ۵۱۱ میلیون تن بوده که نشان می‌دهد ما کمتر از یک درصد از ذخایر معدنی خود را اکتشاف کرده‌ایم و اگر به این ذخایر توجه شود، قطعاً منابع بودجه از این طریق به دست می‌آید.

رئیس دیوان محاسبات کشور متذکر شد: علاوه بر این مجلس شورای اسلامی پایه‌های مالیاتی زیادی را تاکنون به تصویب رسانده است که بعضاً اجرا نمی‌شود. به عنوان مثال آئین نامه اجرای مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس حتی ابلاغ هم نشده در حالی که باید قوانین مجلس به ویژه در زمینه پایه‌های مالیاتی به درستی اجرا شود چرا که در بودجه روی این بخش‌ها حساب شده است.

بذرپاش گفت: از ۴۵ سال قبل تاکنون به طور متوسط سالانه ۲۵ درصد رشد نقدینگی داشته‌ایم که این نشان می‌دهد نوع مدیریت اقتصادی ما غلط است و در این شرایط تورم و رشد نقدینگی اجتناب ناپذیر است و ما باید به سمت اصلاح این وضع برویم.

وی با تأکید بر اینکه ما باید در بودجه شرکت‌های دولتی، اصلاح ساختار را اعمال کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰۰ شرکت دولتی در پیوست بودجه می‌آید که می‌توان این شرکت‌ها را واگذار و حتی به نصف تقلیل داد که راهکار مهمی در زمینه اصلاح ساختار بودجه و رفع مشکلات اقتصادی کشور است.

رئیس دیوان محاسبات کشور افزود: علاوه بر این بودجه شهرداری‌ها و شرکت‌های نیمه دولتی بسیار زیاد است اما معمولاً در لایحه بودجه به مجلس ارائه نمی‌شود در حالی که توصیه ما این است که بودجه این بخش‌ها در قالب پیوست به مجلس شورای اسلامی ارائه شود و باعث می‌شود نظارت‌ها افزایش پیدا کند.

بذرپاش تصریح کرد: بودجه‌ای که مجلس در حال حاضر رسیدگی می‌کند تمام بودجه کشور نیست و باید گفت بودجه برخی از بخش‌ها اصلاً به مجلس ارائه نمی‌شود و این رویه باید اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه ما از ابتدای کار خود در دیوان محاسبات تحقیق و تفحص از بخش‌هایی چون کشت و صنعت مغان، هفت تپه و آب و فاضلاب خوزستان را انجام دادیم، گفت: برای مثال در این سال‌ها هم از صندوق توسعه ملی و هم از بودجه عمومی کشور برای آب و فاضلاب استان خوزستان اعتباراتی تخصیص داده شده است و ما تاکنون بالغ بر ۴۰ تخلف در این زمینه احصا کردیم و تا پایان سال گزارش آن را نهایی و به مردم ارائه می‌دهیم./ میزان

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار