• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۷-۱۹ - ۱۴:۲۶
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

نامه اتحادیه‌های دانشجویی درباره برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها

اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی کشور طی نامه ای از عدم توجه مسئولان برگزاری مراسم ویژه آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه تهران به دغدغه‌های تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی گلایه کردند.

نامه اتحادیه‌های دانشجویی درباره برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها

به گزارش «فرهیختگان»، اتحادیه های بزرگ دانشجویی کشور طی نامه ای به آیت الله رئیسی رئیس جمهور از عدم توجه مسئولان برگزاری مراسم ویژه آغاز سال تحصیلی جدید که در دانشگاه تهران برگزار شد، به دغدغه‌ها و نقطه‌نظرات تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی گلایه کردند.

در این نامه خطاب به رئیس جمهور آمده است:

نظر به برگزاری جلسه شروع سال تحصیلی در با حضور حضرت عالی بدون در نظر گرفتن تریبون برای تشکل‌های دانشجویی برای بیان نقطه‌نظرات یا حتی دعوت از ایشان به مراسم مذکور توسط مسئولین برگزاری برنامه، نامه‌ای خصوصی را خدمت جناب آقای دکتر زلفی‌گل، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، ارسال کردیم و در آن انتظارمان از نهاد برگزارکننده مراسم یعنی دستگاه زیر مجموعه ایشان را بیان کردیم؛ اما نه تنها به درخواستمان پاسخی داده نشد بلکه حتی اصل نامه نیز نادیده‌ گرفته شد، گویی که اساسا قصد همین نادیده‌گرفتن تشکل‌های دانشجویی است.

حال بر خود لازم می‌دانیم با توجه به عدم پاسخگویی صورت گرفته، در محضر افکار عمومی نکاتی چند را بیان کنیم:

نهاد دانشگاه و علم با دانشجویان و علم آموزان -که مسئولیت تحول آفرینی را بر عهده دارند- معنا می‌گیرد و پرداختن به دانشگاه بدون توجه به دانشجوی دغدغه‌مند اساسا کاری عبث و بیهوده است. این که فضایی برای حضور شخص اول اجرایی کشور در دانشگاه آماده گردد اما دانشجویان دغدغه‌مند به صورت نرم حذف گردند، نه تنها فلسفه آن مراسم را از بین می‌برد بلکه نشان گر رویکردی غیرتحولی در سطح دانشگاه است. 

دولت جدید که با شعار «دولت مردمی» روی کار آمده با ایجاد فضایی نو در جهت گفت و گوی رو در رو با مردم و نمایندگانشان توانسته بارقه‌های امید را در افکار عمومی روشن کند، دیدارهای عمومی در سفرهای استانی مصداقی از همین مورد هست. اما متاسفانه شاهد آن بودیم که مسئولین برگزاری مراسم شروع سال تحصیلی بدون توجه به دغدغه‌ها و نقطه‌نظرات تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی به عنوان نماینده دانشجویان اقدام به برگزاری آن مراسم کردند. باید بگوییم این رویکرد غیرانقلابی متاسفانه در وجهه کلی دولت نیز اثر سوء دارد و باعث تخریب دولت خواهد گشت.

جناب آقای رئیسی! رک بگوییم؛ ایجاد تغییر و تحول در دانشگاه بدون اتکای به عناصر تحول‌خواه و تحول آفرین دانشگاهی کاری بیهوده است و وزارت علوم با چنین رویکردی دچار مشکلات اساسی و فراوان خواهد گشت. متاسفانه باید گفت چنین رویکردی حتی شائبه‌ی پوپولیسیتی بودن برخی شعارها در خصوص آموزش عالی را ایجاد می‌کند.

ما به عنوان اتحادیه‌های سراسری دانشجویی از آنجایی که خود را موظف به بیان نگاه‌های آرمان‌خواهانه می‌دانیم، باید بگوییم از روندی که در وزارت علوم در قبال تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی در حال طی شدن است عمیقا نگرانیم و این نادیده‌گرفتن‌ها را شروعی بر یک روند می‌دانیم. روندی که در نهایت منجر به فاصله‌افتادن بین مسئولین دانشگاه‌ها و دانشجویان خواهد شد.

جنبش دانشجویی مسلمان حق بیان نظرات و دغدغه‌های خود را محفوظ می‌داند و این حق را از تمامی مسئولان اعم از مسئولین دانشگاهی یا غیر دانشگاهی طلب می‌کند و اگر فرصت متناسب فراهم نشد؛ خود راسا از طریق روش‌های قانونی و اخلاقی اقدام خواهد کرد.

امضا کنندگان:

اتحادیه دفتر تحکیم وحدت
اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی

به گزارش فارس، صبح امروز هم جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران طی تجمعی در این دانشگاه، گلایه خود را از مسئولان برگزاری مراسم آیین بازگشایی دانشگاه ها ابراز کردند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار