• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۷-۱۸ - ۰۲:۴۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی:

ویژگی‌های جدید پژوهشیار رونمایی شد

برای تسریع عملکرد واحدهای دانشگاهی در استخراج اسامی دانشجویانی که دفاع آنها انجام شده است، فیلتر جدیدی باعنوان «موارد دارای نمره» و «موارد بدون نمره» برای پروپوزال‌ها/پایان‌نامه در سامانه لحاظ شده است. واحدهای دانشگاهی می‌توانند با اعمال این فیلترها و استفاده از فیلتر واحد، دانشکده و رشته، اقدام به استخراج اسامی دانشجویانی کنند که برای آنها نمره درج شده است.

ویژگی‌های جدید پژوهشیار رونمایی شد

به گزارش «فرهیختگان»: محمد علی‌اکبری، مشاور رئیس دانشگاه و مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به جدیدترین تغییرات اعمال‌شده در سامانه پژوهشیار، گفت: «پس از بررسی فنی سامانه پژوهشیار، ویژگی‌های جدیدی به سامانه افزوده شده که از جمله این تغییرات می‌توان به اتصال پژوهشیار به سامانه ساجد و روند جدید اختصاص ظرفیت اساتید اشاره کرد.»  وی ادامه داد: «اختصاص ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به اساتید، براساس آیین‌نامه جدید ظرفیت اساتید دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود. این آیین‌نامه دارای جنبه‌های جدیدی است که در آن ظرفیت اساتید به‌طور کلی برحسب مرتبه علمی و به‌طور سالانه دیده شده است. همچنین برای اساتیدی که در قالب طرح پایش اقدام به جذب دانشجو کنند، ظرفیت تشویقی درنظر گرفته شده است.»  مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ظرفیت اعضای هیات‌علمی نوع (الف) و (ب) با یکدیگر متفاوت است، اظهار داشت: «آیین‌نامه جدید، این امکان را به اساتید می‌دهد که با رعایت برخی شرایط و ضوابط خاص مندرج، تمامی ظرفیت خود را به دانشجویان دکتری تخصصی اختصاص دهند.»  علی‌اکبری خاطرنشان کرد: «در راستای اعمال این آیین‌نامه در سامانه پژوهشیار، لازم بود اطلاعات اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی، از سامانه ساجد به سامانه پژوهشیار منتقل شود. از اواخر سال گذشته، کار طراحی وب سرویس موردنیاز توسط تیم توسعه سامانه ساجد انجام شد و طی چند ماه اخیر بارها مورد بررسی و بازنگری قرار گرفت تا بیشترین تطابق با داده‌های سامانه پژوهشیار را داشته باشد. همچنین در روند طراحی‌شده، اطلاعات دریافتی از سامانه ساجد به‌طور خودکار در پروفایل کاربری سامانه پژوهشیار درج می‌شود. این اطلاعات به‌طور خودکار برای اختصاص ظرفیت به اساتید استفاده می‌شود.»  وی افزود: «برای اساتید حق‌التدریس عضو هیات‌علمی و حق‌التدریس غیر هیات‌علمی، این امکان در سامانه ایجاد شده که بتوانند اطلاعات موردنیاز را در پروفایل کاربری خود وارد کنند. درحال حاضر این امکان به ادمین‌های واحد دانشگاهی داده خواهد شد تا با رویت اطلاعات این دسته از اساتید بتوانند اطلاعات آنها را مورد تایید/عدم‌تایید قرار دهند. درصورت تایید اطلاعات اساتید، سامانه به‌طور خودکار، ظرفیت موردنظر را به استاد اختصاص می‌دهد.»  مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به‌منظور افزایش کارایی سامانه، مدیریت ظرفیت به اساتید سپرده شده است، گفت: «اساتید در پنل «فعالیت‌های شما: مدیریت ظرفیت پذیرش دانشجو» می‌توانند ظرفیت‌های راهنمایی و مشاوره خود را برای مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی به‌طور جداگانه انتخاب کنند. طراحی و اجرای این روند، یکی از مهم‌ترین خواسته‌های مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای دانشگاهی بود؛ چراکه اساتید بهتر از هر فرد دیگری می‌توانند ظرفیت پذیرش دانشجوی خود را مدیریت کنند.»

  طراحی روند گردش‌کار دانشجویان غیرایرانی در سامانه پژوهشیار

علی‌اکبری طراحی روند گردش کار دانشجویان غیرایرانی در سامانه پژوهشیار را از دیگر تغییرات این سامانه عنوان کرد و افزود: «با توجه به پذیرش تعداد قابل توجه دانشجوی غیرایرانی در مقاطع تحصیلی کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی و الزامات خاص این دسته از دانشجویان، با همکاری معاونت پژوهشی و امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) روندهای الزام دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی در سامانه طراحی شده است.»  وی ادامه داد: «یکی از بزرگ‌ترین الزامات در این راستا، پیاده‌سازی نسخه دوزبانه سامانه پژوهشیار (فارسی/انگلیسی) بوده که طراحی این روند از اوایل تابستان سال‌جاری آغاز شده و اکنون به آخرین مراحل خود رسیده و پس از بررسی و اخذ تاییدیه نهایی، روی سرور اصلی سامانه راه‌اندازی خواهد شد.»

  برقراری وِب سرویس میان سامانه‌های ساها و پژوهشیار

علی‌اکبری یکی دیگر از موارد اجرا شده در سامانه پژوهشیار را برقراری وب سرویس میان سامانه‌های پژوهشیار و ساها است برشمرد و گفت: «با استفاده از این وب سرویس، اطلاعات آزمایشگاهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در سامانه ساها ثبت شده، به سامانه پژوهشیار منتقل می‌شود.»

  روند خودکار ثبت تاریخ تصویب پروپوزال در سامانه پژوهشیار

علی‌اکبری با بیان اینکه ثبت تاریخ تصویب پروپوزال اشتباه یکی از رایج‌ترین مشکلات دانشجویان در سامانه پژوهشیار بود، تصریح کرد: «دلایل زیادی برای درج اشتباه تاریخ تصویب پروپوزال دانشجویان در سامانه وجود داشت که مهم‌ترین آنها ثبت‌نام دیرهنگام دانشجویان در سامانه، رها کردن روند تکمیل پروپوزال توسط دانشجویان، عدم‌تنظیم به‌موقع صورت‌جلسات برای دانشجویان توسط مدیران گروه بود و هر یک از این موارد درنهایت برای دانشجویان مشکل ایجاد می‌کرد. برای به حداقل رساندن این مشکلات، روند جدیدی برای درج خودکار تاریخ تصویب پروپوزال برای دانشجویان درنظر گرفته شد که در این روند، آخرین تاریخ تایید استاد راهنما و ورود پروپوزال دانشجو به کارتابل مدیر گروه، به‌عنوان تاریخ تصویب پروپوزال دانشجو ثبت می‌‌شود.»

  فعال‌سازی لودبالانسر برای سامانه پژوهشیار

مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی فعال‌سازی لودبالانسر به‌منظور رفع کندی و قطعی سامانه را از دیگر تغییرات پژوهشیار عنوان کرد و ادامه داد: «در زمان‌های پیک دفاع دانشجویان، به‌دلیل تعداد زیاد کاربران سامانه، فشار بسیار زیادی بر سرور سامانه وارد می‌شود و در برخی مواقع سبب کندی و یا قطعی موقتی سامانه می‌شود. چنین اتفاقی تاثیر مستقیم روی عملکرد کاربران سامانه داشت و از سوی دیگر فشار بسیار زیادی بر پشتیبانی فنی سامانه وارد می‌کرد.»  وی افزود: «برای برطرف کردن این مشکل، ضمن بهینه‌سازی‌هایی که به‌طور مستمر بر نرم‌افزار پژوهشیار انجام می‌شود، نصب و راه‌اندازی لودبالانسر در دستورکار قرار گرفت. درنهایت پس از چند ماه کار فنی و انجام هماهنگی‌های لازم، لودبالانسر سامانه پژوهشیار شهریور امسال با کمترین میزان خطا فعال شد.»

  فعال‌سازی پاسخگویی تیکت‌ها برای واحدهای دانشگاهی

وی با اشاره به دیگر ویژگی افزوده‌شده به سامانه پژوهشیار، خاطرنشان کرد: «بسیاری از درخواست‌های پشتیبانی مطرح‌شده در سامانه پژوهشیار، ارتباطی به پشتیبانی فنی سامانه ندارد، از جمله مواردی مانند درخواست فعال‌سازی ویرایش، پیگیری امور از گروه تحصیلی، دانشکده یا واحد دانشگاهی. اینها مواردی هستند که باید توسط ادمین واحد دانشگاهی انجام شود. در این راستا، محیط جدیدی برای ارجاع تیکت کاربران به واحدهای دانشگاهی و پاسخگویی آنها در سامانه طراحی شده و درحال حاضر به‌صورت پایلوت در واحدهای علوم‌وتحقیقات، تهران مرکزی، شیراز، اصفهان (واحد خوراسگان) و نجف‌آباد درحال اجراست. پس از اطمینان از عملکرد درست سیستم جدید و رفع ایرادهای احتمالی، این روند برای تمامی واحدهای دانشگاهی فعال خواهد شد.»  علی‌اکبری اضافه کرد: «در این روند جدید، کارشناسان پشتیبانی سامانه پژوهشیار مستقر در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، به‌طور مستمر بر عملکرد واحدهای دانشگاهی در پاسخگویی به تیکت‌ها نظارت خواهند داشت. مراجعه کمتر دانشجویان به واحدهای دانشگاهی برای پیگیری امور برخی از روندهای مرسوم و افزایش سرعت در انجام امور، از مهم‌ترین مزیت‌های سیستم جدید است.»

  طراحی بیش از 50 گزارش‌گیری در سامانه پژوهشیار

وی با بیان اینکه سامانه پژوهشیار دارای بانک بزرگی از اطلاعات پروپوزال دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی است، خاطرنشان کرد: «اطلاعات بیش از 20 هزار عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این سامانه ثبت است که بانک اطلاعاتی بزرگی محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع و نیاز بخش‌های مدیریتی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاهی، تاکنون بالغ بر 50 گزارش تهیه‌شده که از جمله مهم‌ترین و پرکاربردترین آنها می‌توان به گزارش از کد TC، گزارش از دانشجویان اساتید، گزارش از ظرفیت اساتید، گزارش واژگان کلیدی پروپوزال‌ها، گزارش عناوین پروپوزال، پایان‌نامه/رساله و گزارش جلسات پیش‌دفاع اشاره کرد. روند اصلاح گزارش‌های پیشین و تهیه گزارش‌های جدید امری است که به‌طور مستمر انجام می‌شود.

  برقراری وِب سرویس میان سامانه‌های وادافا و پژوهشیار

مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری جلسات پیش‌دفاع متمرکز را یکی از بزرگ‌ترین تحولات دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع دکتری تخصصی دانست و گفت: «با توجه به برگزاری مجازی این جلسات، سامانه وادافا واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی، برای برگزاری این جلسات انتخاب شد و این نیاز به وجود آمد که اطلاعات دانشجویان و اساتید از طریق برقراری یک وب سرویس از پژوهشیار به سامانه وادافا منتقل شود. وب سرویس موردنیاز اوایل امسال طراحی شد و دوره‌های 2، 3 و 4 پیش‌دفاع با استفاده از این وب سرویس برگزار شد.»

وی ادامه داد: «در این وب سرویس، اطلاعات دانشجویان، اساتید و فایل‌های رساله دانشجویان به سامانه وادافا ارسال می‌شود. درقالب یک وب سرویس دیگر نیز نتایج حاصل از پیش‌دفاع دانشجویان از سامانه وادافا به پژوهشیار منتقل می‌شود، البته درحال حاضر تنها مدیران کل پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد به این صورتجلسه‌ها دسترسی دارند.»

علی‌اکبری اعمال فیلتر نمره در سامانه پژوهشیار را به‌عنوان یکی دیگر از تغییرات اعمال‌شده در این سامانه معرفی کرد و گفت: «برای تسریع عملکرد واحدهای دانشگاهی در استخراج اسامی دانشجویانی که دفاع آنها انجام شده است، فیلتر جدیدی باعنوان «موارد دارای نمره» و «موارد بدون نمره» برای پروپوزال‌ها/پایان‌نامه در سامانه لحاظ شده است. واحدهای دانشگاهی می‌توانند با اعمال این فیلترها و استفاده از فیلتر واحد، دانشکده و رشته، اقدام به استخراج اسامی  دانشجویانی کنند که برای آنها نمره درج شده است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار