سیدشایان ابهری، روزنامهنگار: روز گذشته استانداران سه استان زنجان، فارس و اردبیل در جلسه هیاتدولت که با حضور سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، انتخاب شدند و محسن افشارچی که سابقه ریاست دانشگاه زنجان را در کارنامه دارد بهعنوان استاندار زنجان برگزیده شد. در گفتوگویی که با حسن شجاعی، رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان داشتیم، او بیان کرد که برای تصدی سمت استانداری 50 گزینه در مجمع نمایندگان این استان مورد ارزیابی قرار گرفتند و نقاط ضعف و قدرت آنها در قالب مشورت به وزارت کشور منتقل شد. مشروح این گفتوگو را در ادامه از نظر میگذرانید.
آیا از نمایندگان درباره انتخاب استاندار نظرخواهی شده و نظر نمایندگان چقدر در انتخاب استاندار دخیل بوده است؟
همه گزینههایی که بهعنوان ظرفیتهایی برای تصدی سمت استاندار استان محسوب میشدند توسط نمایندگان استان مطرح شد. ما یک لیست 50نفره از گزینههای احتمالی استانداری داشتیم و درمورد این گزینهها همه دلسوزان استان اظهارنظر کردند و نقاط ضعف و قوت بیان شد. درعینحال تصمیم در اختیار وزیر کشور بوده و جمعبندی ایشان هم بر انتخاب آقای افشارچی بوده است. ما هم از امروز با همه توان از استاندار انقلابی زنجان حمایت خواهیم کرد.
اساسا این ایده مشورت از نمایندگان برای انتخاب استاندار را چگونه ارزیابی میکنید؟
انتخاب استاندار بهعهده وزیر کشور و دولت محترم است و همینطور که رهبر انقلاب تصریح کردند، نمایندگان نباید در انتخاب استاندار دخالت بکنند. درعینحال برحسب صلاحدید وزیر کشور و مهر تاییدی که رهبر انقلاب بر مجلس یازدهم بهعنوان مجلس انقلابی زدند، مشورتهایی از نمایندگان گرفته شد. این مشورتها جهت شناسایی نیروهای انقلابی، توانمند و متخصص برای بهرهگیری از آنها در جایگاه استانداری بود. به نظر بنده ایرادی ندارد و همفکری خوبی است. البته اگر در این بین قصد کسی تحمیل شخص و اسمی باشد، این به نظر من درست نیست و همان چیزی است که رهبر انقلاب هم از آن نهی کردند.
ولی اگر قصد مشورت برای معرفی نیروهای صالح و توانمند باشد و تصمیم نهایی در اختیار خود وزیر کشور باشد،- که همینجور هم هست- به نظر ما ایرادی ندارد بلکه منجر به همفکری و همافزایی موثر برای شناسایی نیروهای موثر و متخصص خواهد بود.
طبق فرمایش رهبری ما قصد دخالت در امور اجرایی استان را نداریم و اگر دخالتی وجود داشته باشد مدیریت اجرایی با چالش مواجه میشود. اما نظارت را خواهیم داشت تا اگر خللی دیده شود به خود ایشان تذکر دهیم.
چالشهای پیشروی استاندار را چه چیزهایی میدانید؟
این انتظار وجود دارد که به چشم یکسان به همه استان نگاه بشود و اینچنین نباشد که احساس تبعیضی در بیان یا رفتار ایشان احساس بشود. با روحیه جهادی که از ایشان سراغ داریم، توقع این است که شبانهروزی پیگیر مشکلات استان باشند. همچنین باید در یک بازه زمانی معقول مشکلات جاری استان شناسایی و بهسرعت حل بشود تا ما بتوانیم روی نقاط پیشرفت استان تمرکز کنیم. ما هم بهعنوان مجمع نمایندگان استان دو وظیفه نسبت به استاندار داریم. اولا دستگیری از ایشان که طبیعتا هرجا چه در سطح استان و چه در سطح کشور نیاز به این امر باشد، نمایندگان کمک خواهند کرد. از طرفی هم وظیفه ما نظارت است و این اطمینان را ما به مردم زنجان میدهیم که با چشمانی باز بر عملکرد استاندار نظارت خواهیم داشت و همسویی مجلس و دولت برای خدمت به مردم است. اگر جایی خللی دیده بشود ما بهعنوان نمایندگان مردم وظیفه داریم که منافع مردم را بر گرایشهای سیاسی ترجیح بدهیم.
راهکارهایی را که استاندار برای حل چالشهای استان باید درنظر بگیرد چه چیزهایی میدانید؟
امروز زمان فعالیت و کار است و همه نیروهای دلسوز و انقلابی باید دست در دست هم بدهیم تا بتوانیم از این فرصتی که در این دوره فراهم شده است و یک فضای انقلابی بر مجلس و دولت حاکم است برای ایجاد یک جهش در استان بهره ببریم و این نیازمند وحدت و کمک به دستگاههای انقلابی استان بهخصوص استاندار انقلابی این استان است، لذا همه دلسوزان باید دست در دست هم بدهیم و حرفها و حواشیای که وجود دارد باید در گذشته رها کنیم و وارد دوره جدید بشویم و از این فرصت کمنظیر برای پیشرفت چشمگیر در استان استفاده بکنیم تا استاندار محترم زنجان جناب دکتر افشارچی با استفاده از ظرفیتهای خود و نیروهای متخصصی که ظرفیتهای استان محسوب میشوند انشاءالله بتوانند در این جایگاه موفق باشند و مشکلات مردم را حل بکنند.