یکی از برکات مراسم اربعین حسینی این است؛ ایران هشت‌سال درمقابل دیکتاتور عراق و صدام‌حسین به دفاع از خود پرداخته بود و تعداد زیادی از فرزندان خود را از دست داده بود و چندین دهه عزاداری برای امام حسین(ع) و راهپیمایی اربعین حسینی در کشور عراق ممنوع بود؛ حالا در زمان شرکت در مراسم اربعین حسینی ایرانی‌ها از لحظه ورود به خاک عراق با میزبانی سخاوتمندانه عراقی‌ها مواجه می‌شوند.
  • ۱۴۰۰-۰۷-۰۴ - ۰۵:۰۰
  • 00
اربعین مردم
اربعین مردم

مهدی مسکنی، دبیر قرارگاه جهادی امام‌رضا(ع): از ابتدای سال ۹۰ پدیده‌ای نوظهور تحت‌عنوان راهپیمایی اربعین توجه جهانیان را به خود جلب کرد؛ پدیده‌ای که با پیوستن شیعیان کشورهای همسایه و غیرهمسایه به رویدادی بین‌المللی تبدیل شد؛ پدیده‌ای که پایه و اساس آن مردم بودند.

  برکت اربعین

یکی از برکات مراسم اربعین حسینی این است؛ ایران هشت‌سال درمقابل دیکتاتور عراق و صدام‌حسین به دفاع از خود پرداخته بود و تعداد زیادی از فرزندان خود را از دست داده بود و چندین دهه عزاداری برای امام حسین(ع) و راهپیمایی اربعین حسینی در کشور عراق ممنوع بود؛ حالا در زمان شرکت در مراسم اربعین حسینی ایرانی‌ها از لحظه ورود به خاک عراق با میزبانی سخاوتمندانه عراقی‌ها مواجه می‌شوند و این باعث شد مردم ایران در مقابل استقبال و پذیرایی بی‌نظیر مردم حضوری خودجوش داشته باشند و جریان‌های سیاسی در دو کشور در راستای رویداد عظیم جهانی «اربعین» قرار گیرند؛ حال سوال این است که آیا دیپلماسی سیاسی دو کشور این رویداد و همبستگی بین‌المللی شیعی را رقم زده یا دیپلماسی عمومی و مردمی؟

قطعا دیپلماسی عمومی است که هدف و مخاطب آن عامه مردم و گروه‌های هم‌عقیده مردمی از سایر جوامع است. حضور ویژه مردم ایران و دیگر کشورها در پیاده‌روی اربعین باعث افزایش توان و ظرفیت‌ها حوزه‌های سیاسی و فرهنگی شده است که به موجب آن در مراسم پیاده‌روی اربعین هرساله شاهد حضور خیل عظیم و میلیونی و چشمگیر مردم و عاشقان حسینی از هر رنگ، نژاد و مذهب از بیش از 60 کشور جهان کربلای معلی هستیم (حب‌الحسین یجمعنا) که در این میان حضور سه‌ونیم میلیونی ایرانی‌ها بسیار  چشمگیر است.

و با ارادتی که به سیدوسالار شهیدان امام‌حسین(ع) دارند با پای پیاده و چشمانی اشکبار سختی مسیر را طی می‌کنند و کاروان بازماندگان واقعه عاشورا به فرماندهی حضرت زینب(س) را تا کربلا همراهی می‌کنند. مردم عراق همه بضاعت‌شان را برای اربعین می‌آورند.

 پیاده‌روی اربعین رویدادی است که توسط مردم و بدون دخالت دولت‌ها احیا شد و باید مردمی بماند و براساس توصیه مقام‌معظم‌رهبری و ابلاغیه ستاد مردمی بودن اربعین جزء ارکان اصلی سیاست کشور ایران است و با توجه به مردمی بودن اربعین متاسفانه سازمان‌هایی آن را مانع جهت‌گیری‌های اقتصادی خود و درمقابل اقتصاد گردشگری مذهبی می‌دانستند. بهتر است پس از گذشت چند سال از اربعین کارهای مردمی دراختیار مردم باشد و دولت‌ها زیرساخت‌ها و امکانات را برای حضور مردم در اربعین حسینی فراهم کنند.

راستی! می‌دانیم سازمان حج و زیارت چه تعداد کارمند دارد و سالانه برای اعزام نهایتا ۶۰هزار حاجی تدارک دیده شده است؟

اما سازمان مردم بسیار عمیق‌تر و جدی‌تر است و ظاهرا تنها راه‌حل این است که مسئولان باید کار مردم را به مردم بسپارند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰